Unelmapopot

minnetonka3.JPG

En ole kenkäihmisiä, tai siis toki minullakin on kenkiä, mutta moniin tuntemiini (varsinkin) naisiin verraten hyvin vähän. Tallustelen nyt kuusivuotiailla maihareillani ainakin yli puolet vuodesta, koska ne ovat niin helpot jokakelinkengät ja passaavat yhteen melkeinpä minkä vaatekerran kanssa vain. Lisäksi on tietty lenkkarit, ja yleensä ostan joka kesä sellaiset kympin perusballerinat, jotka kestävät juurikin yhden lämpöisen ajan läpirymyämisen. En ole ikinä oikein ymmärtänyt sitä, että hamstrataan kahdetkymmenet erilaiset korkokengät kaappiin ja kaikkia ei ole edes tarkoitus ikinä ottaa käytettäviksi. Minulle kengät ovat sellainen järkiostos: Hyvät kengät kestävät vuosia, sopivat asuun kuin asuun ja mieluusti myös enemmän kuin yhteen vuodenaikaan. Laadukkaista kengistä viitsii myös maksaa hiukkasen enemmän.

minnetonka1.JPG

Minulla on ollut muutamia kenkähaaveita kuten keltaiset haisaappaat, jotka koin ehdottomasti ansaitsevani silloin, kun alettiin suunnitella oman talon ostamista. Paksut punaiset Kuoma-toppasaappaat löysin superonnekkaasti ja edullisesti kirpputorilta ja ne suojaavat varpaitani silloin, kun maihareiden voimat eivät enää riitä. Maiharit ovat Vegetarian shoes-merkin klassikot ja tosiaan tekonahkaa, mutta silti paras, mukavin ja kestävin kenkälöytöni ikinä. En ymmärrä mitään luputiineista ja muista, joita Carrie tovereineen himoaa, mutta yksi pitkäaikainen kenkähaave minulla on ollut: Minnetonkat. Olen ihastellut niitä muiden ihmisten kintuissa, googlaillut nettikauppoja ja katsellut ebaysta halpisversioita. Miettinyt mikä väri ja kuinka pitkä varsi olisi monikäyttöisin. Haaveksinut ja torpannut ajatukseni haaveksiakseni pian uudestaan.

..Mutta pari viikkoa sitten jouduin istumaan eläinlääkärin odotusaulassa pienen ikuisuuden Tessan labratulosten vastaukset saadakseni, ja silloin Facebookin kohdennettu mainonta iski minuun mitä otollisimpaan aikaan.

Katso, juuri nämä mustat nilkkurimalliset Minnetonkat ovat nyt Zalandolla alennuksessa! Ne sopis käytännössä ihan minkä vaatteiden kanssa tahansa! Toimi nopeasti, kolmeseiskoja on enää yksi pari jäljellä! Uaaaa!!

minnetonka2.JPG

Ja eilen minä sitten lähdin kaupungille ensi kertaa hapsut nilkoissani heiluen, vein uudet kenkäni Ineziin tapaksille sekä kesän ensimmäiselle mansikkamojitolle ja olin niin onnellinen! Ei voi olla näin somat ja mukavat töppöset! Saan oikeastaan poikkeuksetta uusista kengistä aina rakot, mutta nämä maailman upeimmat nahkakengät vain syleilivät jalkateriäni ja muotoutuivat niin pehmoisasti niiden ympärille, että teki ihan mieli kehrätä. Rahallako muka ei saa onnea? Kyllä tämä on kuulkaa kahdeksallakympillä ihan täyttä onnea. Ja jopa niin suurta rakkautta, että piti äsken istua venkurassa portailla napsimassa kuvia todistusaineistoksi, vaikka oikeasti olisi jo kiire lähteä kauppaan ja valmistautumaan tämän lomaillan viettoon!

ps. Valitsin tekstin luokaksi catwalk, koska tunnen olevani ihan super kesäkissa ku kävelen näitten kaa!

pps. Blogi päivittyy tässä kesäloman aikana hyvin epäsäännöllisen  sitä mukaa, kun jaksan istua koneella. Vaikka tokkopa tuo arkenakaan niin kovin säännöllisesti päivittyi..

ppps. Hapsuja! 

Kommentit (9)
 1. Nainen! Aiheutit mulle nyt akuutin mokkasiinikuumeen! Tahtoooooo!

  1. Soriiiiiiiiiiiii 😀 Mää kuumeilin itte niin kauan et tätä pitää ny siirtää eteenpäin!

 2. Voi että, ihanat. Mulla on ihan sama juttu kenkien kanssa, juuri mitkään ei miellytä silmää ja mulla on melkein aina vaan yhdet tai kahdet kengät aktiivisessa käytössä, mikä tuntuu olevan vähän moniin muihin naisiin verrattuna. Mutta noi voisin mäkin ottaa omaan kaappiini!

   

  1. Jep! Mää tykkäisin ulkonäön puolesta esimerkiks kaikista kauniista korkokengistä, mutku ei semmosille oo käyttöä arjessa (eikä jalat kestäis) niin suotta niitä sitte kaappiin hommaa pölyttyyn 🙂 nyt ku olin kaasona serkun häissä niin ostin piiiitkästä aikaa oikein (17euron) juhlakengät missä on kiilakorko, yleensä oon harvat eteentulevat pippalot menny niissä samoissa kympin ballerinoissa kuin muunkin kesän. 

   Mun silmää olisi miellyttänyt vielä enemmän Minnetonkan pitkävartiset saapikkaat, mutta nää nilkkapituiset kun on käytännöllisemmät niin päädyin sitten näihin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *