Uutta keittiössä

Ihastuttavien ruusukupposteni lisäksi keittiöön on saapunut kevään tullen muutakin uutta ja kaivattua:

vesisäiliö.jpg

Havittelin tuollaista lasista vesisäiliötä kauan. Ihailin niitä ravintoloissa ja kaupoissa, mutten kuitenkaan ikinä onnistunut perustelemaan sellaisen hankkimista itselleni tarpeeksi hyvin, ennen kuin saapui maaliskuinen päivä, jona luin ensimmäistä kertaa talomme vesimittarin.. Olimme käyttäneet vuodeksi arvioidun vesimäärän viidessä kuukaudessa! Vesilaitokselta saapui siis oikein mukava tasauslasku. Rupesimme kiireesti miettimään, mikä ihme voisi nostaa vedenkulutuksemme niin hämmentävälle tasolle, sillä kerrostalossa asuessakin meillä oli huoneistokohtainen vesimittari ja usein tasauslaskuista sai vain palautusta. Suihkussa käydään edelleen suurinpiirtein joka toinen päivä (lämminvesivaraajan oikutellessa suihkussakäynti on jopa nopeampaa kuin ennen) ja sama pyykkikone muutti mukana. Syyttävä sormi alkoi osoitella satunnaisesti vuotavaan vessanpönttöön, talossa ennestään olleeseen kehnoon tiskikoneeseen, ja pahimpana kraanaveden kulutukseemme: hanasta tulee aina aluksi tulikuumaa vettä, joten kylmää vettä varrotessamme olemme jokaista vesilasillista tai kahvinkeittimen latausta varten lorotelleet viemäriin useita kalliita litroja.

Ratkaisuksi sain siis hyvällä omallatunnolla hankkia havittelemani vesipömpelin (joka loogisesti löytyi kahdellakympillä Suomalaisesta kirjakaupasta.. Mistäpä muualta olisinkaan moista etsinyt!) Sievä pömpeli täytetään kylmällä vedellä kerran päivässä, ja sen vetämä neljä litraa piisaa aika mukavasti juomavedeksi ja kahvinkeittoon. Toivottavasti nämä keinot hidastavat vesimittarin rullailua.

Ja sitten se uusi tiskikone! <3

tiskikone.jpg

Melkein kaksi viikkoa jouduimme ilman moista elämään, ja sinä aikana ei tosiaan tiskattu käsin kuin ihan hätätapauksissa, vaan annettiin astiavuorten vallata keittiö. Uusi kone on 60 senttiä leveä edellisen minimallin sijaan joten sinne mahtuu enemmän kuin yksi kahvikuppi kerralla, ja sen astialaatikot eivät romahtele raiteiltaan, se pesee astiat ihan oikeasti puhtaaksi (toisin kuin talossa ennestään ollut kone, jonka jäljiltä sai kraapia kivettyneitä ruoantähteitä lautasista irti) jopa pikaohjelmalla ja on niin hiljainen! Hihkuin muruselleni, että tästä lähtien aletaankin sitten pitää keittiö aina siistinä ja laitetaan astiat ihan heti käytön jälkeen koneeseen eikä jätetä lojumaan pitkin taloa. No, ehkä ainakin tämän alkuinnostuksen eli parin päivän ajan..

koti sisustus sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *