HÄÄKIRKKO

Kirkonhan oon päättänyt jo pienenä likkana, ollessani vieraana vanhempieni ystävien häissä. Mielestäni kirkko on kaunis sisältä sekä ympäristö on kesäisin erittäin kaunis. Puhun nyt Finlaysonin kirkosta, joka sijaitsee Tampereen keskustassa, finlaysonin alueella. Parkkipaikkoja on lähellä ja kirkkoon mahtuu 240henkilöä. Kirkko sopisi meille äärettömän hyvin, eikä mieheni ole tähän mitään sanonut vastaan. Tiedämme kuitenkin tämän kirkon olevan todella haluttu hääkirkko, joten ollaan tietenkin mietitty myös plan B, jos emme saa kirkkoa esimerkiksi haluamallemme kellonajalle. 

finlayson kirkko.jpg

(Kuva: Tampereen seurakunnat)

Suunnitelma B on sitten Tampereen Tuomiokirkko. Tämänkin läheisyydestä löytyy ihan hyvin parkkipaikkoja ja henkilöitä kirkkoon mahtuu 1850. Tämä kirkko on vaihtoehtona oikeastaan vain sen takia, että äitini olisi halunnut vihkimisen tapahtuvan tässä kirkossa, joka on hänenkin hääkirkkona aiemmin toiminut. Itse miellän Tuomiokirkon hieman kolkoksi, mutta suosittu hääkirkko tämäkin on Tampereella ja toiminee ihan hyvin mikäli emme Finlaysonin kirkkoa saa varattua. Tällä hetkellä kirkon ympäristöstä tulee vain raskauspahoinvoinnit mieleen. Odotin esikoistani -14 kesällä, olin töissä ja taukoni menin viettämään tämän kirkon pihaan johon mieheni toi mulle evääksi banaania ja myslipatukoita ja oloni oli niiiiiiin _kamala_! 

tuomiokirkko-ulko.jpg

(Kuva: Tampereen seurakunnat)

Alussa mainitsinkin, että yksi syy miksi meillä on kaksi vaihtoehtoa on jos emme saa kirkkoa haluamallemme kellonajalle. Vihkimisen kellonajaksi ollaan mietitty klo: 13-13.30 ja juhlapaikalla juhlat alkaisivat klo: 15 maissa kättelyillä sekä alkumaljoilla ja ruoka olisi klo: 16 jälkeen. Muuten emme olekaan päivänkulkua vielä miettineet, eikä ole tarvettakaan vielä miettiä. Aiomme kuitenkin osallistua yhdessä kaasojen ja bestmanien (jep, monikossa, koska mieheni on saanut bestmaninsa valittua) kanssa päivän kulkuun, emmekä jätä suunnittelua ainoastaan heille. Joidenkin mielestä klo: 13-13.30 voi olla aikainen vihkimiselle, mutta olemme siihen miettineet myös hyvän siirtymä-ajan itse juhlapaikalle jonne voi matkaa olla muutama kymmenen kilometriä. Pitäähän myös itse bilettämiselle jäädä aikaa, koska päivä tulee menemään hujauksella ohi! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *