HÄIDEN KUKAT

Häiden kukiksi halutaan tosiaan valkoista ja jotain hempeän vaaleanpunaista. Tykkään kyllä kukista ja niitä on aina kiva saada, mutta mikään varsinainen kukka-ihminen en todellakaan ole. Mulla ei ole mitään hajua, paljonko kukat ylipäänsä maksaa suuremmissa tilaisuuksissa, mutta netistä asiaa tutkittuani ilmeisesti aika paljon. Hintaan varmaan vaikuttaa myös se, että millaisista kukista on kyse. Tässä oon nyt siis muutaman illan tutkinut erilaisia kukkia, kun on tullut kivan näköinen vastaan niin selvittänyt kukkien nimet, kukinta-ajat sekä miten ne kestää maljakossa. Tähän mennessä on löytynyt kolme mun mielestä kaunista ja häihimme sopivaa kukkaa. 

Ensimmäisenä harsokukka josta käytetään myös nimeä morsiusharso. Tämä on lukemani mukaan monivuotinen kasvi ja sitä löytyy valkoisena. Aika paljon löytyi kuvia jossa tämä kyseinen kukka on maljakossa, oletan sen siis kestävän ihan hyvin maljakossa yhden päivän. 

morsiusharso.jpg

 (Kuva: Google)

Toisena kukka nimeltään Preeriaeustoma. Tätä löytyy valkoisena ja vaaleanpunaisena ja ajattelin tätä häihimme tuona vaaleanpunaisena tai miks ei myöskin valkoisena versiona. Näiden sanotaan olevan tuoksuttomia sekä kestävän maljakossa pitkään.  

eustoma1.jpg

(Kuva:Google) 

Kolmantena sitten Pioni ja tätäkin mietin vaaleanpunaisena. Tämän sanotaan kukkivan toukokuusta heinäkuun loppuun ja meidän häämme on elokuun alussa. Tätä asiaa pitää lähempänä selvittää lisää valitsemaltamme kukka-kauppiaalta. 

pioni.jpg

(Kuva: ekukka.fi) 

 Näitä kukkia mietittiin lähinnä pöytien koristeeksi tekemiimme juuttipulloihin. Mitään valtavia yksittäisiä kimppuja ei siis ole tulossa. Näiden ympärille olisi sitten kiva rakentaa myös morsiuskimppu, vieheet sekä heittokimppu. Ajattelin säästää tauluun oman morsiuskimppuni, niinkun äitinikin on säästänyt omansa.

IMG-20180116-WA0002_01_01-01.jpeg

Jos joku tietää vielä lisää kukkia, jotka voisivat sopia teemaamme ja joita löytyy elokuussa niin saa vinkata! 🙂

Kommentit (4)
  1. Okei, kiitos vinkistä! Oonkin ihastellut just tollasia kampauksia joissa on kukkia 🙂

  2. Meillä oli heinäkuun lopussa neilikkaa, harsokukkaa ja eukalyptusta. Pidän neilikasta muutenkin, mutta silloin sai valita vapaasti värin. Jos pioneja olisi ollut saatavilla, olisin ottanut niitä. Kukkakauppias kuitenkin sanoi, että tilauksesta huolimatta eivät niitä välttämättä saa (tai eivät oikeaa väriä) ja he olivat tietävinään, ettei laatu ole välttämättä hyvä ajankohdan vuoksi. Pelattiin siis varman päälle. Harsokukka kestää tosi hyvin, sitä kannattaa harkita kampaukseenkin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *