Kesäinen kiire 18.7.2020

Kiiret, Kesätyö ja kuvataide

Kesä on ollut aikalailla kiirettä,kun on pitänyt olla joka paikassa yhtäaikaa. Pihatöitä ollaan urakalla tehty monta viikkoa, omia kesätöitä siinä samalla työstänyt, kuntosalilla lihaksi koittanut kasvattaa ja lisäksi omaa taidetta väkertää. Alkuun kaikki tämä uuvutti paljon omaa mieltä mutta nyt osaan paremmin tasapainottaa asiat ja suunnitella ”työaikoja”.

Pihahommat

Pihahommat ovat kesää vietettäessä sujuneet sivussa helposti. Nurmikkoa ollaan niitetty, ajettu leikkuukoneilla ja haravoitu. Iso pihamaa on ollut kyseessä. Siinä sivussa pari sammakkoa on pelastettu, ettei jää terän alle. Mökiltä siivottiin 3 kaatunutta mäntyä ja kuljettiin yhtä soittoa pöllejä pinoon. Pöllit painoivat.n. 10-30 kg. Oli kyllä hiki ja lihakset jumissa sen homman jälkeen mutta tulipahan kunnon luontosali tehtyä. Haravoinnissa haba on hyvin kasvanut eli, jos haluaisit tehdä treeniä ilman, että tarvitsee mennä salille, niin aloita haravoinnilla. Kyllä lapaluun alueen lihakset kiittävät ja kädet, siinä samassa hieman jalat ja pakarat. Hyvää hyötyliikuntaa suosittelen kaikille.

Pihahommat voi kääntää myös hauskasti siten, että miettii esim. pelin kautta millaiset varusteet sinulla on. Harava antaa +10 poweria kun taas viikate antaa +60 poweria. Pelaajat tietävät mitä tarkoitan. Ja jos on kumisaappaat niin tulee armoria +5 ja kevyellä takilla suojaa +10 hyttysiltä. Tälläisiä sitä tulee samalla ajatelleeksi.

Kuntosalilla

Kuntoslilla käynti on edennyt hyvin omaan tahtiin. Tällä hetkellä salia 141 kertaa takana. Kyykyssä jaksan 52 kg hartioilla eli puuttuu n. 8 kg, että saisi oman painon nostettua. Tuntuu aika hurjalta sellainen paino mutta pikkuhiljaa edetään. Puhkuen ja puhisten painot nousevat.

En ollut moneen viikkoon tehnyt rintatreeniä mutta jollain ihmeellä jaksoin nostaa penkkipunnerruksessa tangolla (20kg) lisäksi 7,5 kg molemmin puolin eli yhteensä penkkipunnerruksessa oli n. 35 kg käsien ja rintalihasten varassa. Toistoja tein tuolla painolla 2 X 5, jonka jälkeen pudotettiin 30 kiloon. Hyvin oli lihakset tulessa. Pitää vain jatkaa isommilla painoilla jatkossa, jotta kehittyy ja jaksaa.

Ennen kuin aloitan treenaamaan isolla painolla, aloitan kevyesti pelkällä tangolla eli 20 kg, ja sitten pikkuhiljaa lisätään painoa siihen asti, kun tuntuu, että sillä painolla pystyy tekemään toistoja ainakin sen 5 kpl kerralla. Jos ei paino nouse, pudotetaan muutama kilo pois ja jatketaan.

Venyttelyt ovat olleet myös tärkeitä. Parhaiten saa aktivoitua lihaksia, kun alkuun vähän venyttää kehoa joka suuntaan. Tietysti keskittyy siihen alueeseen, jota haluaa treenata.

Treeniä soutulaitteessa

 

Hyvä ruoka

Nyt kun kesä on tuonut mukanaan ihanat kelit, on myös hyvä ruoka maittanut. On sitä tullut nyt herkuteltua, ja vähän väliä suututtaa, että on pitänyt olla kunnon herkkusuu! Toisaalta, kai se on ihan suotavaa syödä hyvin ja nauttia vielä kun voi. Ei tässä kuitenkaan missään rappiolla olla mutta hieman ylimääräistä nestettä kehossa. Se lähtee onneksi juoksemalla ja hikoamalla.

Suurin herkku on ollut nyt omatekoiset naudanlihaburgerit. Ollaan myös hieman kokeiltu tehdä myös syötävää keksitaikinaa. On se kyllä hyvää. Sekuntti suupielillä ja ikuisuus vyötäröllä… Siinä se pulma. No sitä ei kuitenkaan ahdeta joka päivä, joten ei ongelmaa.

Synttäritkin lähestyy, joten tiedän, että kakku oottaa jossain nurkan takana, joten sekin tulee olemaan vyötäröllä. No olkoon sitten pari päivää mutta sen jälkeen vesilinjalle ja fiksuille kaloreille. Harmi kun ruoka on hyvää. Rupesin yksi päivä miettimään, että miksi suomalaisella naisella on isot kädet ja maha, no vastaus oli, että liian paljon duunia ja liian paljon safkaa… (Tämä on yhdessä videosta lainattu sanonta, jonka juuri nyt käänsin vähän eri tavalla. Asian tietävät tietävät.)

Reissu

Pian lähestyy erämaan reissu. Lähdetään oikein urakalla korpeen. Ei vielä olla tarkkaa reittiä suunniteltu mutta lähipäivinä tiedetään, mikä on meidän reitti ja määränpää. Teltat, makuupussit, retkeillykamppeet, kuivamuonat ja kamerat mukaan. Olisipa vielä koira siihen mukaan mutta ei ihan vielä… Tavoite nyt erämaassa saada kokea karua luontoa ja poluttomia matkoja. Odotan innolla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *