10 VUOTTA

Polka dots

 

Tämä blogi täytti kymmenen vuotta joitakin viikkoja sitten. Se tuntuu monin tavoin uskomattomalta ja ihan loogiseltakin. Kymmeneen vuoteen mahtuu paljonkin merkittäviä ja vähemmän merkittäviä asioita, mutta tässä ne kymmenen tärkeintä aivan satunnaisessa järjestyksessä:

Yliopistosta valmistuminen. Kun aloitin kirjoittamaan tätä blogia, opiskelin oikiksessa toista vuotta. Maisteripaperit olivat iso juttu. Luulen, että koko yliopiston ajan hiukan epäilin, että tulenko oikeasti ikinä valmistumaan ja se hetki kun ihan oikeasti oli tutkintotodistus kädessä, oli jotenkin täydellisen huumaavaan epätodellinen. 

Itävalta. Opiskeluvaihdot Itävallassa olivat sellaisia ajanjaksoja, jolloin ei ollenkaan toivonut olevansa missään toisessa ajassa tai paikassa, vaan olin täydellisen vahvasti tässä ja nyt. Itävaltajaksot muuttivat oikeastaan aika olennaisesti sen, mitä ymmärsin hyvän elämän käsittävän. 

Vuodet Pietarinkadulla. Ensimmäinen koti, jossa asuin aivan yksin. Se löytyi hesarin ilmoituksella, jonka tein kun eron jälkeen listasin asiat, jotka pitäisi hoitaa kuntoon mahdollisimman pian. Ensimmäisenä luki "koti". Ja koti siitä pienestä asunnosta tulikin. Heti ensimmäisestä hetkestä lähtien. Sen kodin ikkunasta pystyi kiipeämään sisäpihalle, siellä juotiin usein enemmän skumppaa kuin vettä ja siellä keksin, että oli tunnetila sitten ilo tai suru, niin aina voi mennä makustelemaan sitä fiilistä vaahtokylpyyn. 

Polka Dots. Kymmenen vuotta on tarpeeksi pitkä aika, että en oikein pysty edes kuvittelemaan millaista elämä olisi tai kuka minä olisin ilman tätä blogia, sillä kokonaisen vuosikymmenen ajan se on enemmän tai vähemmän vaikuttanut kulkuuni. Ilman blogia minun maailmani olisi montaa ihmistä ja kokemusta köyhempi, ja aika hurjaa on, että ilman blogia en välttämättä olisi tavannut sitä ihmistä, jonka vierestä herään aamuisin.

Kahvi. Ensimmäiset 27-vuotta elämästäni olin varma, että vihaan kahvia. Sen ensimmäisen kupillisen jälkeen olen huomannut, että monikin asia, joita olen kuvitellut vihaavani, onkin ollut ihan minun juttuni. 

Aivan uudet ihmiset - veljien ja kavereiden lapset. Aika mieletöntä, miten monta sellaista tyyppiä elämääni kuuluu nyt, joita vuosikymmen sitten ei ollut edes olemassakaan. 

Työ. Sekä päiväduuni että blogityö. Mietin hetken voiko "työ" tosiaan kuulua tällaiselle listalle, mutta kuuluuhan se. On merkittävää, että päätyy tekemään työtä, minkä on joskus nimennyt unelmaduunikseen. Ja on merkittävää, että harrastuksesta tuli vuosiksi työ. Sellainen vähän hassu ja mahdollisuuksia täynnä oleva työ.

Kaikki kohtaamiset, joista on tullut jotain merkityksellistä. On se merkityksellinen asia sitten ollut ystävyys, ihastus, parisuhde, uusi ajatus tai mielipide. 

Se on mitä se on. Ehkä yksi merkittävimpiä asioita on ollut huomata, että harva asia on ylitsepääsemätön. Että maailmanloppu ei osu kohdalle vaikka vähän epäonnistuisi, nolaisi itsensä tai muuten vain ei menisi ihan nappiin. Se on mitä se on, ja huomenna taas uudelleen. 

Kymmenen uutta ikävuotta. Kun kirjoitin ensimmäisen postauksen, olin 23-vuotias. Omasta mielestäni olin jo selkeästi aikuinen. Ja nimenomaan sellainen aikuinen, jolla on kaikki suunniteltuna valmiiksi, hyvin selkeä visio siitä, millaista elämä tulee olemaan. Siitä, millaista sen kuuluu olla. Nyt olen 33-vuotias, enkä tiedä ollenkaan millaista tämän elämän pitäisi olla. Minulle on kehittynyt jonkinlainen käsitys siitä, mitä ehkä elämääni voisin tulevaisuudessa haluta ja mitä en, mutta nämä viimeiset kymmenen vuotta ovat myös opettaneet, että onnellista elämää voi elää hyvin monin eri tavoin ja huomisella voi aina olla yllätyksiä mukanaan. 

Kommentit

Juliaihminen
Juliaihminen

Onnea hirmuisesti! Kymmenen upeaa vuotta! <3

dotsdotsjonna
Polka dots

Jes kiitos! Kymmenen vuotta on aika älytön juttu!

Piiabiia Atelier (Ei varmistettu) http://www.piiabiiaatelier.fi

Onnea pyöreistä!
Luullakseni se oli vuosi 2010, kun Polka dotsia eksyin ensimmäisen kerran lukemaan - ja sen jälkeen palannut aina uudelleen. Omaat nautittavan tavan kirjoittaa!
Toivottavasti seuraavat 10 vuotta pitävät sisällä vähintään yhtä ihania asioita, kokemuksia ja oivalluksia!

dotsdotsjonna
Polka dots

Kiitos! Huh, 2010, miten kauan - ja vasta hetki - siitä onkaan! :)

Pillow (Ei varmistettu)

Huikeasti onnea kymmenestä vuodesta! Minulle tämä blogi oli erityisen tärkeä silloin, kun itse kirjoitin gradua vuonna 2010. Olin muuttanut uuteen kaupunkiin ja kirjoittaminen oli yksinäistä. Tämä blogi piristi päiviäni. Luen tätä varmaan ikuisesti jos vaan kirjoitat :) Joten onnea seuraaville vuosikymmenille myös! Pari kertaa olen törmännyt sinuun kaupungilla ja ajatellut, miten ihanaa on, että kirjoitat vaikkemme tunnekaan. Kiitos &lt;3

dotsdotsjonna
Polka dots

Kiitos! Ja ihana tietää, että blogi on piristänyt :) luulen kyllä, että en osaa tota kirjoittamista koskaan lopettaa aivan kokonaan :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Vau mikä virstanpylväs! <3 Paljon onnea. :) 10 vuotta on tosi pitkä aila blogimaailmassa.

dotsdotsjonna
Polka dots

Se tuntuu kyllä aivan uskomattomalta! Ehkä yhtä uskomattomalta kuin se miten paljon blogimaailma on siinä ajassa muuttunut!

Emilia-Katariina (Ei varmistettu)

Paljon onnea&lt;3 Olen hyvin alkuaikoina jo ruvennut lukemaan blogiasi ja kasvanut tässä mukana. Edelleen käyn aina tarkistamassa onko tullut uusia tekstejä. Jotenkin aina osuvat ajatuksesi maaliin. Toivottavasti jatkat vielä kauan kirjoittelua!

dotsdotsjonna
Polka dots

Kiitos kaunis! Ajattelen usein itse, että olen kasvanut tämän blogin mukana. Jotenkin ihanaa tietää, että en ole kasvanut yksin :)

Saila / Kohtisuora (Ei varmistettu) https://kohtisuora.com

Onnea pyöreistä! Täällä on ollut aina ilo pyörähtää vuosien varrella. Toivottavasti kirjoitat vielä pitkään :)

dotsdotsjonna
Polka dots

Kiitos! Enköhän vielä hetken jatka kirjoittamista :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.