AJATUKSIA ÄITIYSPAKKAUSTA AVATESSA

Meille tulee vauva. Jos vain kaikki menee hyvin. Vaikka kaikki vaikuttaisi olevan kohdillaan, en missään vaihetta raskautta ole kyennyt heittäytymään sellaiseen luottavaiseen vauvakuplaan. Sen vuoksi vauvalle tarkoitettu huone on yhä varasto ja pienten vaatteiden hypistelyä ei juuri ole tullut harrastettua. Äitiyspakkaus on kuitenkin itselleni niin iso juttu, että en malttanut olla hiukan kurkkaamatta sisältöä ja sillä hetkellä kaikki konkretisoitui taas hiukan enemmän.

Äitiyspakkaus on ihana. Suhtaudun enää harvoihin asioihin suurella palolla, mutta äitiyspakkaus on yksi niistä. Pakkauksen historia ja ajatus siitä, että yhteiskunta asettaa kaikki tänne syntyvät lapset samalle viivalle, on ihana.  Sillä, ovatko paketin kuosit tismalleen oman maun mukaisia, ei oikeastaan ole mitään väliä. Sillä sen sijaan on minulle paljonkin väliä, että myös hän on osa tätä uskomatonta perinnettä.

Tähän ei päästy helposti
. En vielä tiedä tulenko aiheesta kirjoittamaan, mutta sen haluan kuitenkin kertoa, että ennen sitä elokuista aamua ja sitä testiä, ehti olla paljon turhautumista ja surua. Sitä tunnetta, että kaikille muille (koska siltä se tuntuu) tämä vain tapahtuu. Erityisesti kaikille teille, jotka elätte keskellä hedelmällisyyssurua, haluan sanoa, ettei tämä tapahtunut kerrasta tai hetkessä.

Kaikki on muuttumassa ja muuttunutkin jo. Tai ehkä ei sentään kaikki, mutta ainakin se, miten on oman arkensa ja elämänsä järjestänyt. Se, minkä ympärillä suurin osa ajatuksista enemmän tai vähemmän liikkuu.

perhe oma-elama
Kommentit (18)
 1. Satunnainen
  8.2.2020, 11:56

  Hei Jonna! Valtavasti onnea tulevasta vauvasta <3 Voin kuvitella tuon tunteen, vaikken teidän tarinaa tarkemmin tunnekaan. Omaa odotuksen odotusta on jatkunut vajaat kolme vuotta, ja nyt ensimmäinen IVF menossa. Tätä tekstiä oli jotenkin ristiriitaista lukea, toisaalta niin ihanaa ja lohdullista ja toisaalta jotenkin haikeaa. Päädyin pitkästä aikaa blogiisi syksyllä selailemaan, kun tuntui että kaikki muut seuraamani blogit ovat pikku hiljaa muuttuneet perheblogeiksi. Luin lyhyessä ajassa kaikki vanhat postaukset, sillä täältä löysin toisen aikuisen uranaisen, jonka elämässä olikin erilaista sisältöä, kirjallisuutta ja kauniita asioita ja ajatuksia. Se tuntui tärkeältä vertaistuelta: voi olla onnellinen niinkin, kaikki eivät edes halua lapsia. Nyt surettaa teidän puolesta, että siellä taustalla onkin ollut se sama kriisi. Arvostan sitä, että tuot asiaa esiin sopivaksi katsomallasi laajuudella. On tärkeää lisätä ymmärrystä lapsettomuudesta ja tästä toisenlaisesta tiestä. Ihanaa että se teillä on johtanut kuitenkin nyt raskauteen! Varmasti pikku hiljaa pääkoppakin pääsee mukaan tilanteeseen ja pääsee nauttimaan täysillä uuden elämän ihmeestä. Onnea loppuodotukseen!

  1. Ymmärrän hyvin. Olen itse kokenut aivan samanlaisia fiiliksiä kun lukemaani blogiin on odottamatta ilmaantunut vauvauutisia tai sitten näitä viime vuonna kovassa trendissä olleita hedelmällisyyspostauksia.

   Pääkoppa ei vielä ole tässä aivan mukana, suuri epäusko vieläkin päällä. Ehkä toivottavasti tässä kevään kuluessa kaikki rupeaa tuntumaan todemmalta.

   Kaikkea hyvää sinulle!

 2. Onnea!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *