ASIOITA, JOISTA OLEN ”SOPINUT” TYTTÄRENI KANSSA

Tyttäreni on nyt reilu kaksikuukautinen ja olen huomannut, että toistaiseksi hänen kanssaan on aika helppo sopia asioista (kunhan kyse ei ole varttia pidemmistä päiväunista). Olemme ehtineet sopia jo ainakin seuraavaa:

– Hän ei ikinä osallistu mihinkään Sami Kurosen juontamaan realityyn.

– Hän ei lähde au pairiksi tai vaihto-oppilaaksi.  Ja jos hän jostain syystä lähtee, minä lähden mukaan.

– Hän ei oikeastaan ikinä lähde mihinkään kovin kauas (minusta).

– Hän ei (äitinsä tapaan) tatuoi itseensä epämääräistä kiinalaista kirjainyhdistelmää, joka joko ei tarkoita mitään, tai tarkoittaa jotain hiukan hävytöntä. (Se samainen tatuointi osittain tuhoutui sektiossa. Nyt se vasta hieno ja tyylikäs onkin).

– Hän ei aloita (isänsä tavoin) mitään täysin holtittoman vaarallista harrastusta kuten rugbya.

– Hän muistaa, että on tärkeää olla kiltti, mutta kiltteys ei tarkoita sitä, että antaa muiden kävellä ylitseen.

-Hän käyttää aina pyöräillessään pyöräilykypärää. Ihan aina. Silloinkin kun ajaa ”vain muutaman metrin” tai ”kukaan muukaan ei käytä”

– Hän ei tee tai jätä tekemättä koska ”muutkin” vaan koska itse haluaa.

– Hän tekee asioita, jotka tekevät hänet onnelliseksi ja elää itsensä näköistä elämää. Silloinkin kun se elämä ja sen valinnat on muuta kuin mitä äiti on ajatellut.  (Pyöräilykypärää pitää kuitenkin käyttää).

ps. Ehkä vielä joskus postaan muustakin kuin vauvasta, mutta tällä hetkellä elämä on aika vauvapainotteista.

perhe ystavat-ja-perhe lapset
Kommentit (6)
 1. ”Hän ei tee tai jätä tekemättä koska ”muutkin” vaan koska itse haluaa.” Kaikella kunnioituksella, mutta vähän epäilen, että tästä kohdasta tullaan vielä horjumaan 🙂 Saatatte käydä vielä keskusteluja siitä, että eikö nyt kuitenkin kannattaisi lähteä harrastuksiin/leirille/kouluun(…), kun siellä kuitenkin on kaikki kaveritkin paikalla ja vaikka just nyt ei huvitakaan, niin myöhemmin se tuntuu todennäköisesti kuitenkin kivalta.

  1. Tuo kohta oli ehkä hiukan huterasti muotoiltu, mutta hain tässä jo sitä aikaa, jolloin hän täysin yksin voi asiasta x päättää, eli ei ole enää alistettuna meidän vanhempien päätöksille 🙂

 2. Jaana-täti
  9.7.2020, 08:48

  Lisäisin vielä sopimukseen somen. Eli älä koskaan hyväksy fb-kaveriksi ihmistä, jota et ole tavannut. Älä koskaan pidä webbikameraa päällä kotona (laita tarra päälle), paitsi jos sinulla on videopuhelu jonkun oikeasti läheisen kanssa. Älä lähetä rahaa, pankkitunnuksia tai salasanoja niitä netissä pyytäville huijareille.

  Äläkä koskaan mene vieraan auton kyytiin. Ota yöllä kotiin tullessa aina virallinen taksi (äiti maksaa).

  1. Erinomaiset lisäykset! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *