ETÄNIMIÄISET

Lauantaina juhlittiin vauvan nimiäisiä. Silloin joskus aikana ennen koronaa suunnittelin, että nimeä juhlittaisiin suurella porukalla. Mietin tilauskakkuja, kukkakoristeita ja pellavamekkoa bebelle. En edes tullut ajatelleeksi, että läheisten fyysinen läsnäolo ei olisi mahdollista.

Sitten tuli tämä maailmanlaajuinen pandemia, joka on aika tehokkaasti vetänyt kaikkien kevään uusiksi. Vaikka kesäkuussa rajotteita löyhennetäänkin, oli meille silti nopeasti aika selvää, että isoja livenimiäisiä ei nyt järjestetä. Läheisissä on riskiryhmäläisiä, eikä muidenkaan vieraiden kohdalla koronaversio venäläisestä ruletista tuntunut kivalta. Jonkinlaiset ensimmäiset juhlat pienelle kuitenkin haluttiin järjestää, joten vieraille lähetettiin kutsut virtuaalisiin nimibileisiin.

Ja niin beben kolme nimeä ja niiden taustat paljastettiin noin viidellekymmenelle linjoilla olleelle läheiselle. Samalla esiteltiin myös molemmat kummisedät ja nostettiin malja pikkuiselle. Kaikki oli ohi noin vartissa, mutta niistä viidestätoista minuutista jäi lämmin ja liikuttunut fiilis. Mikään näissä juhlissa ei ehkä mennyt kuten ennalta suunnittelin (jopa se tilaamani mekko oli liian suuri ja sankarille puettiin hennesin alennusleninki), mutta se kaikkein tärkein kuitenkin toteutui; saimme juhlia vauvaa yhdessä läheisten kanssa.  Pyyhin vielä seuraavakin päivänä (ja nyt tässä parhaillaan) kyyneleitä sen vuoksi, miten ihanaa oli, että meille tärkeät ihmiset olivat paikalla. Ehkä etänä,  mutta kuitenkin juhlimassa meidän kanssamme. Että heistä moni oli laittautunut juhlan kunniaksi ja varannut juotavaa. Kuinka kaksivuotias veljentyttöni oli jo aamusta pukenut päälleen tyllihameen ja asettunut odottamaan serkun juhlia ja miten yksi ystäväni oli tajunnut ”kuvata juhlat” ja napata meille screenshotteja muistoksi.

Hän on nyt Heta <3

perhe ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (8)
 1. Valtavan suuret onnittelut!

  Kerron taustaksi: Olen lukenut blogiasi vuosia, en edes tiedä kuinka kauan, sinä tiedät paremmin: olit juuri aloittanut yliopisto-opiskelut.

  Olen vähän vanhempi, en kokenut yhtä aikaa kanssasi samoja elämänkokemuksia vaan aiemmin.

  Kun vaihdoin noin vuosi sitten puhelimen, ei blogien seuraamiseen käyttämäni Bloglovin’-sovellus enää toiminutkaan. Oli paljon töitä ja perhekiireitä, vähän aikaa. Blogien lukeminen jäi minimiin. Viisi minuuttia sitten, älä kysy miksi, muistin blogisi ja päätin käydä katsomassa vieläkö päivität sitä.

  Ja sinulla on vauva, jolla on nimi. Sydämeni pakahtuu. Emme ole koskaan tavanneet, silti olen iloinen kuin tutun ihmisen onnesta. Menen ihan kohta lukemaan vanhempia postauksia, mutta nyt haluan toivottaa sinulle, Hetalle ja hänen isälleen lämpimät onnittelut.

  1. Oi, kiitos tästä uskomattoman ihanasta kommentista! Luin sen moneen kertaan ja jokaisella lukukerralla se ilahdutti yhtä paljon 🙂

 2. Onnea Hetalle kauniista nimestä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *