KEITTIÖN REMONTTI

Taustaksi: Vuoden talometsästyksen jälkeen, jossa käytiin lähes ainoastaan katsomassa remontoituja rintamamiestaloja, ostaa pamautettiin 1973 rakennettu alkuperäiskuntoinen rivitalo. Mitään selkeää järkisyytä tähän äkilliseen mielenmuutokseen ei ollut, mutta sitäkin vahvemmin se määrittämätön tunne, jota yleensä kannattaa seurata.

Remontin ideana oli alusta saakka, että kämpän henki pyritään säilyttämään. Tarkoituksena ei ollut tehdä vuodesta 1973 vuotta 2019, vaan saada toimiva nykyaikainen kokonaisuus, jossa on tallella myös alkuperäistä henkeä. Tämä kaikki vaati tavallaan tiettyä kurinalaisuutta, koska kun kerran lähes kaikki oli pakko laittaa uusiksi, olisi voinut tehdä melkein mitä vain. Samaan aikaan oli kuitenkin hyvin vahva tarve kuunnella asuntoa ja luoda kokonaisuus, joka ei riitele itsensä kanssa. Käytännössä tämä tarkoitti, että vanha parketti kunnostettiin ja samanlaista tilattiin lisää. Märkätilojen laattavalinnat tehtiin huomioiden, mitä olisi ollut saatavilla jo silloin neljäkymmentä vuotta sitten ja sähkökalusteet hankittiin retroina.

Eniten päänvaivaa aiheutti kuitenkin keittiö.  Asunnossamme oli  alkuperäinen keittiö vuodelta 1973, 70-luvulle tyypillinen saarekemalli, jossa puolet huoneesta oli jätetty ruokailutilaksi. Uudesta keittiöstä taas haluttiin toimiva mutta ei liian moderni. Jotain, mikä istuu asunnon tyyliin, ja vaikka saarekemalli olikin kovin symppis, haluttiin uudesta keittiöstä  tilavampi, suoraviivaisempi ja valoisampi.

Lopulta keittiön vesipistettä siirrettiin ja koko keittiö rakennettiin yhdelle yli viisimetriselle tiiliseinälle. Retroa fiilistä haettiin kaappien pellavanruskeasta väristä ja tummansiniseksi maalatusta tiiliseinästä. Yläkaappeja ei laitettu ollenkaan, koska tila haluttiin pitää mahdollisimman avarana ja kaunista tiiliseinää ei haluttu peittää yhtään enempää. Sinistä seinää jännitin aivan loppuun saakka, mutta lopulta siitä tulikin yksi lempiasioistani tässä kodissa.

Nyt kun keittiö on ollut valmiina pari kuukautta, on sellainen ihana tunne, että tästähän tuli melkein just sellainen kuin pitkin! Päivittäin tulee fiilisteltyä varsinkin valon määrää, tavallista leveämpää induktiotasoa, tasopistorasioita ja yhäkin tuo keittiön väritys on mielestäni jotenkin tosi ihana. Ainoa, mikä saattaa vielä muuttua, ovat nuo laatikoiden vetimet. Hiukan halajaisin suurempia ja litteämpiä.

kodinkoneet – Ikea
keittiön runko ja kaapit – Ikea
kvartsitaso – tilaustyö Tallinnasta

vetimet – Clas Ohlson
hylly – string
valaisinkisko ja valaisimet – Global ja Airam beam
seinän sävy – Tikkurila denim himmeä, luja-maali.

koti sisustus oma-elama
Kommentit (9)
 1. Me löydettiin ja ostettiin se remontoitu rintamamiestalo, mutta nämä sinun kuvat ja remonttikertomukset kyllä saa haaveilemaan 70-luvun rivariasunnosta 😀 Ihana keittiö ja kauniit kuvat! Voitais vaihtaa aina välillä, jos ei anneta 300km välimatkan haitata..?

  1. Kiitos! Ja vaihtomahis rintamamiestaloon kuulostaa hyvältä 😀

 2. Mimmustiina
  26.4.2019, 12:06

  Voisitko opetella muotoilemaan kommenttisi hiukan järkevämmin?
  Kuvat ovat sellaiset, kuin Jonna haluaa ja hänen keittiöstään.
  En vaan enää kestä bloggareiden kommentoijien idiotismia ja sitä harhaista ajatusta siitä, että heillä olisi jokin valta puhua ja kommentoida vapaasti omasta tajunnanvirrasta poimittua ”viisautta”-
  eipä ole.
  Bloggaaja jakaa juuri sellaisia kuvia ja tekstejä kuin haluaa itse.
  Ellei tämä lukijoille ja seuraajille sovi, niin heihei.

  1. Tämä kommentti pelasti tämän perjantain!

   Kiitos! <3

  2. Onko tästä poistettu se kommentti jolle ärähdit? Ei kai tuossa nimimerkin ”-” kirjoittamassa kommentissa mitään vikaa ole? Aika vihaista viisautta sinunkin kommenttisi on. :/

   1. Ärähdys taisi olla vastaus tuohon Saikku V. kommenttiin. (nämä menee ihan hassussa järjestyksessä nämä kommentit nykyään ,ei vanha meenaa tajuta (puhun siis itsestäni)) 😀

   2. Juu, tämä oli selkeästi vastaus Saikku.V:n kommenttiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *