Kiinnitetty postaus

KIIREETÖN AAMU

Kaupallinen yhteistyö: Pentik

tarjotin, muki,  servietti

Arkena aamutunnit kahdeksan ja kahdentoista välillä ovat aina olleet mielestäni samanaikaisesti turvallisia ja maagisia. Ei ole olemassa turvallisempaa kellonaikaa kuin aamukymmenen, mutta silti päivä on vielä aivan uusi ja kaikki mahdollista. Nyt äitiyslomalla olen mehustellut erityisesti näitä aamutunteja, koska yleensä ne jäävät työn, virka-ajan ja ihan vain kaiken arjen alle.

Aina välillä minä, beibi ja hoitoreppu olemme vaunulenkillä jo ennen yhdeksää, mutta aika usein me vain nautimme. Maagisista aamutunneista ja siitä, että meidän ei ole pakko olla yhtään missään. Ja kun juon aamukahvia vauvan jokeltaessa, syyssateen hakatessa ikkunaa tai aamuauringon noustessa, tulee fiilis, että just näistä hetkistä haluan hänelle sitten joskus kertoa. Sitten joskus kun muistelen tätä monin tavoin kummallista vuotta 2020, jolloin maailma oli  aika sekaisin, mutta jolloin olin onnellisempi ja seesteisempi kuin ehkä koskaan aiemmin.

tyynyliina (45×45 cm), tyynyliina (40×60 cm)

Sisustusfilosofiani on suunnilleen se, että siedän mieluummin keskeneräisyyttä kuin epäonnistuneita ja hetkellisiä valintoja. Sen vuoksi monikin asia kodissamme on ollut ”katellaan” -tilassa jo pari vuotta. Nyt sohvalla -ja lemppariaamiaispaikassa- kuitenkin on vihdoin keltaisia ja mustia tyynyjä. Niissä risteilee Minna Niskakankaan Pentikille suunnittelema Jäkälä, Suomen ainutlaatuisesta luonnosta inspiraationsa saanut kuviointi, jossa on mielestäni sitä samaa lumoa mitä oikeissakin jäkälissä; mitä kauemmin sitä katselee, sitä vahvemmaksi ja herkemmäksi se muuttuu. Ja mikä tärkeintä, siinä on juuri sitä pysyvää linjakkuutta, jota kotiini haluan. Näistä tyynyistä beibi voi tulevaisuudessa rakentaa linnakkeen ja niitä hän saa teinirageissaan viskoa ympäri.

Tyynyjen messiin valikoitui myös kahvikupit ja tarjotin. Miten sopivaa, että nyt myös ne sointuvat olohuoneen väreihin. Vähän kuin merkkinä siitä, että jatkossakin aamukahvi kuuluu kiireettömästi juoda  sohvalla. Kiva yksityiskohta muuten on, että Jäkälä-astiat on valmistettu Pentikin omalla keramiikkatehtaalla Posiolla ja niille, kuten muullekin Pentikin keramiikalle on myönnetty suomalaisesta valmistuksesta viestivä Avainlippu-merkki. Mitäs mieltä olette Jäkälästä ja toimiiko paremmin keltaisena vai mustana? (löytyy muuten myös kauniin vaaleanruskeana). 

tarjotin, muki,  servietti

tyynyliina (45×45 cm), tyynyliina (40×60 cm)

koti sisustus oma-elama
Kommentit (4)
 1. Iina / MouMou
  11.9.2020, 14:33

  Ooh! Meille sopisi vahakangas vaaleanruskeana (koska sottaava eskarilainen ja hänen sottaava äitinsä). Upea kuosi! 🙂

  http://moumou.fi

  1. En tiedä miten, mutta tää kuosi jotenkin kaunistuu jokaisella katselulla! Vahakangas ei muuten ole mikään hullumpi idis!

 2. No on kyllä todella hyvää musta jäkälä!
  Pitää mennä kauppaan ostamaan heti kun saan rahaa säästettyä.

  Pidän Pentiksistä kovasti. Jänkälä Pentiks on ihan täydellinen+!

  1. Tuossa mustassa kuvio erottuu mielestäni aivan erityisen kauniisti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *