LOMASALDO

485AA551-89D1-4A75-AFD7-ED38C0D72F0E.jpeg

Plussat:

Yksi kokonainen viikko täynnä mitä kirkkainta valoa ja hellelukemia läheneviä lämpöasteita.

Yksi kokonainen viikko pitkiä yöunia ja aurinkoisia herätyksiä.

Yksi täydellinen paella. Sellainen, josta tarjoilija ilmoitti heti, että tässä menee tunti, kannattaa tilata puoli litraa viiniä odottaessa.Olikin paras paella ikinä.

Yksi uusi vierailtu lomakohde. näin kolmekymppisenä olen vihdoin päässyt Kanarialle saakka. Viime vuonna oli Lanzarote, tällä kertaa Teneriffa. Suomeksi kirjoitetut ruokalistat häiritsivät, mutta muuten paikka oli yllätyskiva.

Yksi luettu kirja; Jennifer Egan, Manhattan Beach. Kirja saatu blogin kautta ja sisällöstä lisää myöhemmin.

Seitsemän syötyä banaania oman pihan banaanitertusta. Vuokratalo sijaitsi keskellä banaaniplantaasia.

Monen monta kävelyretkeä kuunnellen pauhaavaa merta ja vain fiilistellen sitä, että ei ole yhtään kylmä eikä tarvitse pelätä liukastumista.

Kymmenittäim pisamia. Joka vuosi saan auringossa muutaman pisaman lisää ja se on mielestäni vain ihanaa.

Seitsemän kokonaista päivää lomaa. 

Miinukset:

Yksi kadonnut villakangastakki. Takki unohtui Helsinki-Vantaan lentokentän ravintolaan ja ei yllätyksekseni ole palautunut löytötavarapisteeseen. Takki oli tietenkin se hiukan liian kallis takki, jota ei oikeasti ollut edes varaa tai tarvetta ostaa.

Yksi hajonnut kamera. Siitäkin huolimatta, että kuvaan nykyisin tosi harvoin, tämä harmittaa aivan pirusti. Elättelen yhä toiveita, että kone vielä toipuisi.

Yksi eeppinen nuha. Suomessa nenäsuihkuttelen kaikki flunssat, mutta lomapaikan apeteekeista ei löytynytkään sopivia suihkeita ja tukkoisella nenällä mentiin useampi päivä. Olinkin unohtanut miten inhalta rikki repeytyneet nenänpielet tuntuvat.

 

Kyllä tämä selkeästi plussalle jäi. 

607D103C-1316-4D2E-9CE0-9659B173342A.jpeg

6B920C0A-6F52-4C63-B269-D8B8297C4FAC.jpeg

 

Kommentit (7)
 1. Halusin vaan tulla sanomaan, että sinulla on kaunis ja positiivinen blogi, josta henkii tietynlainen… *mindfulness*. Matkustelu on yksi elämän parhaimmista asioista, joka rikastaa meitä henkisesti ja sosiaalisesti ihan valtavasti. Toivottavasti jaksat jatkossakin keskittyä kauniisiin ajatuksiin, ja jättää tuntemattomien syyllistävät viestit sikseen.

  En vähättele sitä ongelmaa, joka kohtaa meitä ja planeettaamme, mutta haluan samalla kannustaa Jonnaa jatkamaan oman maailmansa kasvattamista ja sen jakamista kanssamme.

  1. Hei, kiitos aivan tuhannesti ihanasta kommentistasi. Kieltämättä nuo aiemmat kommentit hiukan pahoittivat mieltä. Eivät toki tärkeän aiheensa, vaan enemmänkin keskustelun yksipuolisuuden vuoksi. Kuitenkin, kaiken kiireen keskellä tänne blogiin palaaminen tuntui pitkään jotenkin toissijaiselta ja ihana kommenttisi sai muistamaan miten tärkeää kirjoittaminen minulle on 🙂

   Ihanaa kevättä sinulle!

 2. sannamarielau
  15.3.2019, 18:04

  Moikka Jonna!

  Tuli samoja asioita mieleen kun edellisellä kommentoijalla. Olen seurannut blogiasi pitkään ja seuraan sinua myös Instagramissa. Kieltämättä viime aikoina on hieman pistänyt silmään matkailusi määrä ja muutenkin kulutuksesi määrä (mm. kommenttisi kadonneesta takista). Tuntuu että tämän puolella olet ehtinyt matkustaa jo useampaan otteeseen, vaikka ollaan vasta maaliskuussa. Voi toki olla että on osaksi omaa kuvitelmaani :). Mutta samaan aikaan kun nuorisomme ympäri maailmaa marssii ilmaston puolesta niin tuntuu kammottavalta, että sitten sinunlaisesi vaikuttajat matkustavat ja kuluttavat järjettömiä määriä. Kyllä se niin vain on, että jos haluamme tämän maapallon olevan olemassa vielä tulevaisuudessa, niin meidän jokaisen tulee radikaalisti muuttaa tapaamme elää ja kuluttaa. Toivottavasti tosiaan pistät nämä asiat mietintään. Oikein ihanaa kevättä sinulle 🙂

  1. Hei, kuten tuossa jo sanoin, aion kiinnittää asiaan huomiota. Tämän vuoden puolella olen käynyt yhdellä matkalla. Muut matkat olen listannut aiempaan kommenttiin.

   En ihan ymmärrä mikä takkikommentissa sai huolestumaan kulutuksesta. Takki tosiaan katosi ja olen sitökivasti surrut. Takin tosiaan ostin vaikka ei ehkä akuuttia tarvetta ollut. Toisaalta, olin edellisen talvitakin ostanut viisi vuotta sitten, että eipä tämä ostos nyt ihan ajattelematon ollut. Saanko kysyä mikä muu kulutuksessani on sinua häirinnyt, jos takki oli vain esimerkki?

   1. Livahti kirjoitusvirhe, eli *sitä kovasti surrut

    🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *