VOIHAN ASBESTI!

 

fullsizeoutput_1e6.jpeg

Reilu viikko asunnonomistajana ja niiden päivien aikana on ehtinyt oppia jo paljon:

1. En olekaan kovin hyvä tekemään päätöksiä. Tulevassa remontissa uusitaan märkätilat, sauna, putket, keittiö ja osa lattiasta. Hirmuisesti päätöksiä. Pitää valita laatat, lauteet, kokonainen keittiö, kylpyamme ja aika monta muuta asiaa. Osa ratkaisuista oli niin selviä, että niitä ei tarvinnut edes miettiä, mutta aika huomattavan osa taas on niitä no kun en mä oikein tiedä mitä haluan, mutta jotain tosi kivaa sen pitäisi olla.

2. Jos ostat 70-luvulla rakennetun alkuperäiskuntoisen asunnon, siellä on luultavasti asbestia.  No totta kai sitä asbestia löytyi. Siitäkin huolimatta, että yritin etukäteen kovasti helliä ajatusta, että ehkä tässä käy aivan järjetön tuuri ja juuri meidän kodin kohdalla ei olekaan käytetty vuosikymmenensä hellityintä materiaalia. Remppa aloitetaankin siis asbestipurulla.

3. Ihana koti. Kaikesta asbestista huolimatta, asunto on ihana. Joka kerran kun väännän avainta lukossa, ihastun siihen taas hiukkasen lisää. Vaikka joudummekin remontoimaan paljon, pyritään kuitenkin tekemään vain se pakollinen ja säilyttämään alkuperäinen, jo ensimmäisestä näytöstä saakka kiehtonut tunnelma. 

4. Ruutuparketti onkin upea. Alunperin olin sitä mieltä, että lattia vaihdetaan kalanruotoparkettiin. Nyt en missään nimessä haluakaan luopua tästä alkuperäisestä ruutukuvioisesta. Jännä, miten tämä parketti, mitä olen elämäni aikana katsellut useissa eri kodeissa, ikinä siitä erityisemmin pitämättä, onkin täällä se ainoa mahdollinen vaihtoehto. Tänne se kuuluu. Vielä pitäisi löytää samaa parkettia makuuhuoneisiin ja korjailua vaativiin kohtiin. 

5. 70-luku on 34-vuotiaan sieluni maisema. Istuessani tyhjässä asunnossa mietin, että vielä vähän aikaa sitten olin varma, että haluan kodikseni vanhan puutalon. Kuitenkin, tuolla valkoisten tiiliseinien ja selkeiden linjojen keskellä tuli sellainen hyvin vahva fiilis kuuluvuudesta ja siitä kuka minä, nyt 34-vuotiaana olen. 

 

fullsizeoutput_1e4.jpeg

fullsizeoutput_1e1.jpeg

 

Kommentit (3)
  1. Jos itselläni olisi vanha asunto, säilyttäisin myös mahdollisimman paljon vanhaa. Vanhempien 70-luvun asunnossa oli myös joka paikassa asbestia, joten remontoinnissa saa olla todella tarkkana. Asbestikartoitus tulee aina tarpeeseen.

  2. Nyt oli niin ihana kommentti, että luin sen uuden asunnon toiselle omistajalle ääneen!

    Se on kyllä aika mieletön tunne, etä on tullut kotiin <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *