Patikointi ja UPEA Blåvatnet [Pohjois-Norjan parhaat 3/3]

Pöpelikössä

Paikka, joka alkuperäisessä matkasuunnitelmassa oli käydään jos keritään -listalla, osoittautui koko reissun kohokohdaksi ja ehkä yhdeksi upeimmista luontokohteista, joissa olen ikinäkoskaan päässyt käymään. Mikä parasta, aikataulumme salli meidän viipyä näissä henkeäsalpaavissa maisemissa kahden yön verran.

Blåvatnet on siis upean turkoosin värinen jäätikköjärvi, joka sijaitsee Lyngenin niemimaan pohjoisosassa Tromsøn läänissä (ja koska olen onneton antamaan mitään reittiohjeita tai tarkempia koordinaatteja, niin tökkään tämänkin postauksen loppuun vain screenshotin kartasta! :D ).

*monta sydäntä tähän*

Paikka, josta neljän kilometrin mittainen (yhteensä siis 8 km) patikointireitti tuolle upealle järvelle lähtee, on mitä mainioin telttailualue. Kyseessä ei siis ole mikään varsinainen leirintäalue, sillä alue on maksuton. Se kuitenkin on turistien suosiossa, sieltä löytyy wc ja useita nuotio-, pöytä- sekä telttapaikkoja. Meillä kävi onni ja saimme pystytettyä leirimme hieman syrjemmälle, omaan rauhaan, mutta kuitenkin aivan lähelle näitä kaikkia mukavuuksia sekä reitin alkupistettä.

Leiristämme oli upeat näkymät vuoristoon ja vieressämme virtasi vuolaana e-rit-täin kirkasvetinen joki. Vesi oli myös e-rit-täin jäätävää, mutta minun oli silti pakko saada pulahtaa, ihan vaan hienon kokemuksen vuoksi! :)

Patikointireitti oli helppokulkuinen, joskin se tuntui pidemmältä kuin neljältä kilometrilta johtuen siitä, että suurin osa matkasta mentiin pitkin (kivikkoista) tasamaata ja ympärille aukeni vain lisää tasamaata ja taas vähän tasamaata ja jossain siellä kaukana siinsi kohde, joka ei vain tuntunut tulevan lähemmäksi ikinä. :D

Järven ympäristö puolestaan oli täynnä kiviä, järkäleitä, kallioita ja lisää järkäleitä, eli kieli keskellä suuta sai edetä (harppoen ja loikkien kiveltä ja lohkareelta toiselle) ettei vahingossa onnistu muljauttamaan nilkkaansa.

Mutta se minkä patikoinnin ja harppomisen ja loikkimisen jälkeen kohtasi...sitä ei vaan voi sanoin kuvailla.

Arvaatte varmaan, että SUOSITTELEN! :D

 

Lue myös:

Arctic Fjordcamp [Pohjois-Norjan parhaat 2/3]

Hamninberg [Pohjois-Norjan parhaat 1/3]

Tarinoinnit matkan varrelta

Kommentit

sallamanteri

Onpa kyllä upean näköinen paikka!

pöpelikössä
Pöpelikössä

No äläpä! Pari tuntinen meni vaan tujottaessa ja hokiessa, että miten voi olla ton värinen, miten VOI olla... :'D

sallamanteri

Voin vaan kuvitella :D näitkö muuten, että kalastiko porukka tuosta järvestä?

pöpelikössä
Pöpelikössä

Eipä taida olla mikään kalapaikka tuo. Auringossa lekottelijoita ja ihmettelijöitä, kai tuossa joku hurjapää uisikin :) Jere kävi varovasti kahlailemassa ja näytti, että jäätyy siihen paikkaan :D

smagardi
astu harhaan

Niin nättiä, että hengästyttää jo ilman patikointiakin! ❤

pöpelikössä
Pöpelikössä

Ihanasti sanottu! :)

Amir Näveri (Ei varmistettu) http://anaveri.blogspot.com/

Vau, tullut käytyä Lyngenissä lukuisia kertoja ja jäänyt tämä kokonaan huomaamatta.

Kommentoi