Eristyksissä

COVID-19

Kuten kaikki tiedetään, et nyt maailmanlaajuisesti tää virus on levinny ympäriinsä ja aiheuttanu vaikka kuinka monta kuolemaa. Sitä on vaikee ottaa sillein tosissaan, koska se ei oo tapahtunu nenän edessä, tai Suomessa. Ainakaan vielä, mutta ei voida tietää mihin tää menee ja kuinka kauan kestää.

Jotenkin tuntuu hassulta, että ihmiset ei joko ota tosissaan, tai ne eristäytyy ihan kunnolla. Se, että nyt on pitäny tulla uusia sääntöjä, että ravintoloita ja kahviloita suljettais, koska ihmiset vieläkin menee ulkona. Eikä oo siis mitään väärin ulkoilla, ei tarvi olla sisällä 24/7, mutta turhat tapaamiset, julkiset paikat varsinkin, on tosi isoja riskejä tällä hetkellä.

Introverttinä tää on mulle helppoo, sillein. Oon muutenkin suurimman osan ajasta kotona, mutta tää virus on nyt vähän möhliny asioita jotka näytti menevän hyvään suuntaan. Mutta terveys ensin, oma ja muiden. Meillä nuoremmilla, jotka ei kuuluta niihin isoihin riskiryhmiin, meillä on tosi iso vastuu siitä että me ei levitettäis sitä tautia muihin, koska joskus meillä voi olla se, vaikka ei oo oireita vielä.

Siks tää eristäytyminen on oikeesti tosi tärkeetä. Ja aina kun on käyny ulkona, niin kotiin tullessa, käsien pesu. Sitä ei voi painottaa tarpeeks. Koska mun mielestä, mitä paremmin oikeesti näitä ohjeita noudatettais, niin asiat saattais korjaantua ehkä nopeemmin. Mä todella toivon, että tää tilanne ei mene niin pahaks kun Italiassa tai Espanjassa tällä hetkellä. Muista maista en tiedä niin paljoa.

Eristäytyminen

Onhan se ikävää, varsinkin jos on yleensä hyvin ulkonakäyvä ja aktiivinen. Mikään ei estä lenkkeilyä tai tätä, mutta niinkuin sanoin, turhat sosiaaliset kohtaamiset suositellaan välttään. Heti kun nää säännöt tuli, niin mun kaupunki meni tyhjäks, se oli jotenkin hassua. Eihän täällä muutenkaan oo niin paljoo ihmisiä yleensä, mut sen eron tunnisti.

Ja naurettavin asia, ja mikä multa vei hermot kerran kaupassa käydessä, oli että mä luulin että vessapaperin hamstraus oli vaan vitsi internetissä. En tajunnu et ihmiset oikeesti osti sitä hirveet määrät. Se oli naurettavaa ensinnäkin siksi, että ihan kuin ruokaa ei pitäis enää ikinä ostaa, että miks pitää hamstrata kerralla niin paljon? Miksi yhtäkkiä tulee hirvee tarve mennä vessaan? En tiiä. Mun mielestä tässäkin, tasapainoisuus olis tosi tärkeetä, että tavaroita riittäis niillekin jotka tarvii.

Koska nyt vanhemmat aikuiset on suositeltu pysymään sisällä koko ajan, niin joillekin voi käydä kaupassa puolesta. Ja ne olis niitä ihmisiä joilla tarve oliskin varmaan isompi, ja lapsiperheet. Mutta minä esimerkiks? Asun poikakaverini kanssa, ja meidän ei oo mitään järkee hamstrata mitään. Ei vessapaperia, ei ruokaa. Koska meidän pitää mennä jossain vaiheessa kuitenkin uudestaan. Mutta nyt taas, ihan sama mikä päivä oon menny kauppaan, esim lihatiski on tyhjä. AIVAN TYHJÄ. Että mun mielestä panikointi on tyhmää. Ihan sama mikä tilanne, on ok olla huolissaan yms, mutta panikointi näillä tasoilla ja muutenkin ei auta asiaa. On vaan tehtävä se oma pieni osansa, ettei mikään leviäis. Oli sitten normi flunssa, tai tää korona.

Tietämättömyys

On tässä ehkä pahinta. Kuinka kauan tämä kestää? Kuinka pahaksi tää tilanne menee? Me ei voida tietää, eikä kukaan voi. Siksi näitä sääntöjä on, ja eristäytyminen yms. Mitä paremmin ja enemmän ihmisiä noudattais, niin nopeemmin varmaan päästäis tästä tilanteesta pois. Kaikkien terveys on tosi tärkeetä, eikä tahdota isoja kuolonuhreja.

Sormet ristissä kotona pysyen katotaan mitä tapahtuu ja tilannetta seuraillen..

 

-S

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *