Elämä jatkuu länsirannalla

Pöytälaatikko

Jos koko ikänsä sisämaassa elettyään vaihtaa yllättäen maisemaa, maata ja kulttuuria, saattaa maailmankuva avartua ja koko elämä muuttua kerta heitolla. Eikä kalaan tarvitse välttämättä lähteä edes kovin paljoa merta edemmäksi. Ainakin minun maailmani on muuttunut Ruotsissa vietetyn vuoden myötä pysyvästi.

Mutta ei, ihan sama vanha Hanna se täällä edelleen kirjoittelee. Vain asenne on jotenkin erilainen. Olen oppinut tuntemaan itseni paremmin ja elämään himpun verran enemmän. Heittäytymään ja ottamaan itseäni niskasta kiinni.

Viime keväänä pakkasin matkalaukkuni ja muutin kesäksi Tukholmaan unelmieni työharjoittelupaikan perässä. Tuon kesän aikana opin paljon, näin enemmän ja unohdin sydämeni jonnekin Tukholman kapeille, ihmisiä ja elämää kuhiseville mukulakivikaduille. Tammikuussa edessäni oli kuitenkin jo uusi maisemanvaihdos ja tällä kertaa matkasin kimpsuineni ja kampsuineni Ruotsin tuuliselle länsirannikolle, Göteborgiin. Kuluneen kevään olin Erasmus-opiskelijavaihdossa Göteborgin yliopistossa, jossa opiskelin media- ja viestintätieteitä sekä yhteiskuntatieteitä.

Tukholma oli silkkaa rakkautta ensi silmäyksellä, mutta Göteborgin kohdalla ihastus kaupunkiin syveni hiljalleen. Ensivaikutelma ei ollut mahtava, vaan ennemminkin ihan kiva. Päivä päivältä verkkainen satamakaupunki alkoi kuitenkin näyttää erilaiselta. Rento tunnelma, kauniisti rapistuneet rakennukset ja elävä kahvilakulttuuri veivät mennessään. Göteborg alkoi tuntua kodilta ja oma elämä näytti ajatuneen kuin vahingossa juuri sille oikealla raiteelleen. Ajattelin, että niiden muutaman hassun hakulomakkeen täyttäminen oli kenties yksi elämäni parhaista päätöksistä.

Vielä ei siis ollut aika lähteä. Vaikka unohtumaton ja tapahtumarikas vaihtokevät on nyt takanapäin, elämä länsirannalla jatkuu aurinkoisena. Tällä palstalla tulen jatkossa kirjoittelemaan arjen pienistä iloista, elämän onnellisista hetkistä, seikkailuista, opiskelusta ja muista Göteborgin kuulumisista. Asioista, jotka ovat saaneet minut hyvälle mielelle, ja jotka toivottavasti inspiroivat sinuakin nauttimaan elämästä hiukkasen enemmän − siellä missä ikinä oletkin.

Muita kirjoituksiani ja ajatuksiani kuluneesta vuodesta voit käydä lueskelemassa Ruotsivuosi-blogistani.

Kommentoi