Kahvilla Göteborgissa

Pöytälaatikko
Ska vi fika? = kahviteltaisko? = pidettäiskö paussi ja herkuteltais samalla vähän?

 

Fika kuuluu ruotsalaiseen elämäntapaan ja arkikieleen kuin nenä päähän. Kysymys ei yleensä kuulukaan, että mennäänkö, vaan ennemminkin, että minne mennään. Göteborg on pullollaan rentoja ja tunnelmallisia kahvittelupaikkoja, joista jokainen löytää etsimällä omat kantapaikkansa. Tässä muutama oma lempparini.

 

da Matteo  

// Magasinsgatan 17A, Vallgatan 5, Viktoriapassagen ja Sprängkullsgatan 10A

Göteborgin oma pieni kahvilaketju, joka tuoksuu tuoreelta leivältä ja vastajauhetulta kahvilta. Da Matteon kahvilat kuuluvat ehdottomiin göteborgsuosikkeihini. Viktoriapassagenin kahvila lymyilee keskellä kauppakatuja, mutta on silti sopivasti piilossa pahimmalta hälinältä. Parhaiten se toimiikin shoppailupäivän pysähdyspaikkana. Suosituin kahvila, jonka aurinkoinen terassi on kauniina päivinä tupaten täynnä, sijaitsee Vallgatanilla. Oma suosikkini on ehkä kuitenkin da Matteo Bageri & Rosteri, joka puolestaan löytyy Magasinsgatanilta, aivan Vallgatanin kahvilaa vastapäätä. Siellä vierailevan kannattaa ehdottomasti suunnata kahvittelun jälkeen vieressä olevaan taide- ja sisustuskauppa Artillerietiin ja tsekata muutkin Magasinsgatanin helmet. Nälkäisten kannattaa testata myös da Matteon pestopizzaa. 

da Matteo on vastikään avannut uudet kahvilat myös Sprängkullsgatanille ja Tukholmaan Fridhemsplanille − ne täytyykin molemmat käydä pian testaamassa! Sprängkullsgatanin da Matteon kanssa samoista lokaaleista löytyy myös Jonatan Fernströmin valokuvastudio ja muun muassa ihania suojapussukoita valmistavan P.A.P:n showroom.

Doppio  

// Linnégatan 7

Tästä pikkukahvilasta voit napata mukaasi kenties koko kaupungin parasta kahvia. Myös palvelu on aina mukavaa. Doppion ikkunapaikalle tai kahvilan edessä olevalla penkille on kiva myös istahtaa hetkeksi ja jäädä ihmettelemään vilkkaan Linnégatanin vilinää. Kahvittelun jälkeen kannattaa piipahtaa myös Doppion vieressä olevassa second hand -kauppa Emmauksessa.

Bar Centro  

// Kyrkogatan 31

Pienen pieni italialainen kahvila Kyrkogatanilla, tavaratalo NK:n vieressä. Bar Centron keskieurooppalainen, pelkistetty ja rosoinen tyyli valloittaa jo ensikäynnillä. Bar Centrosta saa myös törkeän hyvää kahvia. Hyvällä säällä kahvikupin kanssa kannattaa istahtaa ronskisti kahvilan edessä oleville katukiveyksille tai ikkunalaudalle. Bar Centrossa kahvittelun jälkeen kannattaa puolestaan kurkata sisälle vieressä sijaitsevaan sisutusliike Boliaan.

Hagabions Café & Bar Kino

// Linnegatan 21

Vilkas ja trendikäs Hagabion kahvila sijaitsee vanhan, mutta edelleen toimivan elokuvateatterin yhteydessä. Tilat toimivat päivisin kahvilana ja iltaisin suosittuna ravintolana ja illanviettopaikkana. Sopii siis loistavasti myös after work-paikaksi. Leffailta Hagabiossa on vielä kokematta, mutta to do -listalla.
 

 

Le Petit Café

// Haga Nygata 2

Ylisöpö kahvila tunnelmallisella Haga Nygatalla. Le Petit Cafessa jokainen vanha huonekalu on eri paria, mutta kokonaisuus näyttää silti harmooniselta ja mietityltä. Pöydän pintaan syöpyneet kahvikupin jäljet kruunaavat kokonaisuuden.

Café Berlin

// Vasagatan 46

Opiskelijoiden olohuone yliopiston päärakennuksen tuntumassa. Täällä vaihdetaan kuulumisia ja väännetään ryhmätöitä dagens sopan ja hummuksen voimin. Rennossa kellarikahvilassa viihtyy monenlaista väkeä. Myös hinnat sopivat opiskelijan kukkarolle.

Flickorna Kanold  

// Södra Larmgatan 14

Elegantti, pieni ja valoisa kahvittelupaikka, joka ei kuitenkaan tunnu tukalan fiiniltä. Parasta Kanoldissa on erittäin kohtuuhintainen aamupalabuffet, josta löytyy jogurttia, mehua, leipää ja monenlaisia lisukkeita. Niiden kaveriksi voi valita mieleisensä lämpimän juoman ja jälkkäriksi jonkin Kanoldin omista pralineista eli suklaakonvehdeista.

Café Röda Sten

// Röda Sten 1

Röda Stenistä kerroinkin jo aikaisemmin, mutta taidehallin kahvila ansaitsee ehdottomasti paikkansa myös tällä listalla. Mieletön miljöö ja makoisat mokkapalat.

Kommentoi