Ladataan...
Pöytälaatikko

Göteborgista ei ole kovinkaan haastavaa löytää mukavaa ja rauhallista piilopaikkaa kuuman kostean iltapäivän merenrantapiknikiä varten.

Löysin yhden omista lempipaikoistani hyppylaudalta.

Hyppylaudalla aika kuluu huomaamatta. Aaltoja, lokkien kirkumista ja tuulen huminaa kuunnellessa on helppo irtautua arjesta. Ja kun mukaan ottaa vielä ystävän, hyvän kirjan ja eväät - eivät asiat voi mennä pieleen silloinkaan, kun kurjat pilven ketaleet putkahtavat yllättäen kesäauringon tielle. Piknikkoristamme paljastui tällä kertaa mansikoita, kuplivaa, omatekoista, inkiväärillä ja sitruunalla maustettua kesäjuomaa sekä taivaallisia halloumijuusto-parmankinkkubruchettoja, joihin sain inspiraation täältä.

⎯ Mumsfilibabba!

Ladataan...
Pöytälaatikko

Taas on tullut aika pakata elämä pahvilaatikoihin, ahdistua tavaranpaljoudesta ja kantaa laatikot hiki hatussa uuteen osoitteeseen. Pian vastassani on myös se inhottava hetki, kun katselen haikein mielin tyhjää asuntoa, joka vielä hetki sitten näytti kodilta, suljen oven ja palautan avaimet.

Mutta sitten seuraakin se muuton paras vaihe. 

Se, kun seison eteisessä laatikkomeren keskellä ja saan huokaista helpotuksesta. Tutkin uuden asunnon jokaisen neliön läpikotaisin ja huomaan kerrankin nauttivani siivouksesta. Hihkun innosta, kun pääsen availemaan laatikoita ja laittelemaan tavaroita paikoilleen. Ohjeistan poikaystävää lamppujen asennuksessa, kunnes se hermostuu. Uusi, ihana koti ja loputon määrä uusia sisustusmahdollisuuksia. Ja tästä seuraakin sitten pieni ostoskierros kaupungin ihanimmissa sisustusliikkeissä sekä pakollinen piipahdus kukkakaupassa. Ensimmäinen iltalenkki uusilla kotikulmilla ja uudessa keittiössä laitettu illallinen rakkaimman kanssa.

Se hetki, kun uusi koti alkaa todella tuntua kodilta.

 En millään malttaisi enää odottaa.

Meillä kävi mieletön tuuri, sillä onnistuimme saamaan aivan timanttisen vuokra-asunnon täältä Göteborgista. Odotan jo vanhan kivitalon korkeita huoneita, isoja ikkunoita ja niistä tulvivaa valoisuutta niin kovasti, etten meinaa nahoissani pysyä. Muutto on edessä jo tulevana viikonloppuna, mutten vieläkään ole ehtinyt laittaa tikkuakaan ristiin pakkailujen suhteen. Huomenna ryhdistäydyn, haen pahvilaatikot ullakolta ja varaan kirppispöydän. Yksi muuton mahtavista puolistahan on myös kaappien siivoaminen ja kaikesta turhasta luopuminen.

Ehdin jo parin viimeisen kuukauden aikana kehittää pienoisen paniikin koskien syksyn suunnitelmiani ja pian päättyvää vuokrasopimustamme. Ja sitten yhtäkkiä kaikki loksahtikin yhdessä rytäkässä paikoilleen. Viime aikoina on kyllä ollut hurjan paljon onnea matkassa ja olen siitä aivan äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen. 

Nyt saankin sitten nauttia kesästä kaikessa rauhassa ja stressata korkeintaan siitä, mitkä jätskimaut valitsen, jos kerran jaksan syödä vain kaksi palloa. 

Tykkään.