Lontoo/Pariisi

Lontoo/Pariisi-viikonloppumatkan Lontoon osuuden aika ja tunnelmia sieltä. Alkuosan Pariisin kuvat tulivatkin jo aiemmin.

Nousimme siis perjantai-illan päätteeksi Eurostar-junaan ja siirryimme Lontooseen. Ajattelin jotenkin, että matka mennään pitkälti tunnelissa, mutta itse tuo Englannin kanaalin alitus kesti ehkä vain noin viisitoista minuuttia. 
Olimme siis heti lauantaiaamuna valmiina nauttimaan viikonlopusta Lontoossa ja lähdimmekin heti kävelemään hotellilta Sohon läpi tutuille kulmille.
Heh, olin eilen pyörimässä keskustassa (Helsingin) ja olin noin 1,5 tunnin jälkeen, että en keksi enää missä käydä... Edellisen viikonlopun ohjelma vähän  sekoittaa mittapuuta. Kun Lontoonkin ehtii aika mukavasti kiertää lauantain aikana. Tai sieltä voisi käydä päiväretkellä Pariisissa (!).

Sohon tunnelmaa

Old Bond Streetillä oli toki poikettava.

Myös Knightsbridgessä tietenkin - Sloane Streetillä, Harvey Nicholsilla ja Harrodsilla.

Berkeley Square Gardens on pieni keidas.

Mount Street on myös yksi suosikeista pelkästään kauniiden rakennusten takia. Ei Célinen, Balenciagan, Christian Louboutinin, Goyardin tai Marc Jacobsin liikkeissäkään piipahtamisessa ole vikaa - samalla kuin ko. kadulla kerran nyt sattuu olemaan :)

Oho, ollaanpa sitä totisia... Nahkatakki ja kauluspaita/Zara, liituraitahousut/Turo Tailor Red Label, laukku/Gucci, kengät/Rizzo, tuoksu/Dolce & Gabbana Intenso

Levähdys Selfridgesin Hix-baarissa on näköjään jo vakiojuttu. Tuosta on vain niin hauska katsella ihmisvilinää.

Illallisella kävimme teatterialueella sijaitsevassa Four to Eight -ravintolasta, jonka olin poiminut jostain listauksesta.

Paikan Sirlon On The Bone oli kyllä erinomainen enkä ole varmaan koskaan syönyt niin tuoretta ja hyvää artisokkaa.

Sunnuntai valkeni aurinkoisena ja kirkkaana.


Hotellin tuhti aamiainen takasi Lontoossakin jaksamista päivään ja kävi melkein brunssista.

Yövyimme Thistle Holborn -hotellissa, joka sijaitsi kätevästi Sohon ja Mayfairen tuntumassa. Olemme aiemmin olleen muun muassa Sloane Streetillä sijaitsevassa Millenium Knightsbridgessä, mutta nyt oli kiva kokeilla välillä toista aluetta. Aleaikaan tuo Millenium on mainio - on helppo käydä tuomassa ostoksia välissä hotellille, ja käydä vaikka vähän venyttelemässä.

Oikein hyvä ja hieno hotelli - oiva valinta. Teimme tosin ensimmäistä kertaa sellaista, mitä en ole koskaan (joutunut) tekemään, nimittäin vaihtamaan huonetta. Saavuimme iltamyöhään Pariisista huomasimme, että meidän huone oli kadunpuolella toisessa kerroksessa. Miksi hotellien ensimmäisissä kerroksissa pitää olla edes huoneita... Edustalla sattui olemaan bussipysäkki ja liikenne tuli tuohon muutenkin melkein suoraan Oxford Streetiltä. Eivätkä ikkunat tuntuneet vaimentaneet tuota meteliä. Saan yleensä aika hyvin unta ja kaupungin äänet enemmänkin rauhoittavat, mutta nyt oli vähän liikaa, jopa minulle. No kyllä se uni onneksi tuli, mutta seuraavana aamuna pyysimme vaihtamaan huonetta ja sellainen järjestyikin ongelmitta. Pääsimme toiselle puolelle taloa, jonne ei kadunäänet kantautuneet. Huoneen vaihtoa ei tarvinnut edes itse kyttäillä, vaan laukut siirrettiin sujuvasti uutteen huoneeseen pyöriessämme kaupungilla.

Tässä siis kuvia uudesta huoneesta :)

British Museumissa on kyllä tullut käytyä aiemminkin, mutta kun se sattui olemaan hotellin takana, päätimme käydä siellä sunnuntaiaamuna. Ihastuin siihen, miten vaivatonta sinne oli mennä; ei pääsylippuja, ei turvatarkastuksia - ei jonoja.

Sunnuntaiasukuvan paikka. Collage ja kauluspaita/Zara, farkut/Uniqlo, laukku/Gucci, kengät/Alexander McQueen, tuoksu/Chanel 18

Koska olimme kiertäneet museon aika tarkasti aiemmin, päätimme suunnata fiilistelemään lähinnä Egyptin aarteita.

Rosettan kivi

Esillä oli myös tavallista enemmän esineistöä antiikin Kreikasta, joita oli lainassa Ateenasta jättinäyttelyä varten.

Museohetken jälkeen suuntasimme kohti Bankia ja Toweria.

Uutta ja vanhaa (hallinnon keskittymää).

Heh noloa - laskin juuri, että tämä taisi olla seitsemäs kerta Lontoossa...mutta en ole ikinä käynyt 'niin idässä', että olisin nähnyt Tower Bridgeä. Joten oli ehkä aika. (En ole ikinä käynyt myöskään Louveressa sisällä, Pariisissa ehkä viisi kertaa, sssh.) Ensi kerralla lupaan käydä siellä sekä Versaillesissa!

Muuten nautimme vain aurinkoisesta kaupungista ja kävelystä siellä. Ja söimme lounassalaatit Pret A Mangerissa, se vain jotenkin kuuluu tuonne.


Kiitos Lontoo, always a pleasure!

Kommentit

nimetön (Ei varmistettu)

Mahtava idea, varastan tän! Oma lontoon-reissu on varattu ja yhdistän sen Pariisiin.

Saga

Mikko – Private Blend

Saa käyttää! Kätevää, kun tuossa ei tarvitse valita kumpaan menee. Ja otimme vielä niin, että menolento oli Pariisiin ja paluulento oli Lontoosta. 

tuulituu (Ei varmistettu)

Oi että, Lontoo on rakkauskaupunkini, johon kerta toisensa jälkeen on ihana palata. Sain asua siellä yhden syksyn ja sen jälkeen side vain vahvistui. Pitäisikin varata taas lennot sinne...

Mikko – Private Blend

Lontoo on ihana ja mahtavaa, että olet saanut asua siellä! 

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Pret a Mangerin kolmioleivät ovat NIIN hyviä.
Itse kerran olin Lontoossa, otin hotellin aika sokkona, miten lähes aina ja sattumoisin oli sillan vieressä.
Tulin aika myöhään ja hotellissa hehkutin onpa ihana olla täällä ( jälkikäteen selvisi että olin silloin raskaana ) ja he kysyivät haluaisinko ottaa ensimmäiseksi yöksi huoneen, josta on näkymä torneihin, mutta minun piti seuraavaksi yöksi vaihtaa huonetta.
Yöllä sitten katsoin valaistusta ja nautin koko rahan edestä.
Louvre on jäänyt minultakin väliin, pari kertaa olen yrittänyt, mutta olen liian laiska jonottamaan.

Mikko – Private Blend

No ne on kyllä aika hyviä, otin salaatin kanssa yhden :)
Ei tullut sitten lapsen nimeksi Tower ;)
Louvreen on kyllä pakko mennä seuraavalla kerralla! Nyt olisi voinut ollakin vähän vähemmän jonoja, kun ei ollut niin paljon turisteja. Siksi se onkin aiemmin jäänyt, kun ei ole malttanut käyttää aikaa siihen...

Ava12 (Ei varmistettu)

Olipas hienoja kuvia! Toivat mieleen vanhan kotikaupungin kauniine katuineen. Toivottavasti matkanne oli arkea piristävä ja sellainen josta riittää fiilisteltävää vielä pitkään!

Mikko – Private Blend

Lontoo on kyllä ihana! Kiitos oli piristävä ja kun oli nuo kaksi kaupunkia, niin tuntui pitkältä lomalta.

venus (Ei varmistettu)

Hyvä idea yhdistää kaksi mahtavaa kaupunkia samaan reissuun. Varasitteko junaliput ennakkoon?

Mikko – Private Blend

Toimi kyllä oikein täydellisesti. En ehkä enää osaa lähteä 'vain yhteen' kaupunkiin tai maahan lomalle. Joo, otimme ennakkoon - varmaan vähän halvempaa ja juna olikin aivan täynnä. Sai printattua helposti etukäteen kotona.

sonsaa (Ei varmistettu)

Ihania ovat nämä Lontoon kuvatkin! Tuosta Pariisi-tunnustuksestasi täytyy sanoa, että omasta mielestäni Louvre on yliarvostettu paikka. Aikanaan siellä olen pariinkin otteeseen käynyt, kun Pariisissa lähes kaikki museot ovat alle 25-vuotiaille ilmaisia, mutta minuun vanha maalaustaide ajalta ennen 1800-lukua ei vetoa. Hieman uudempia ja paljon upeampia teoksia löytyy Musée d'Orsay'sta - Van Gogh, Monet, Manet, Picasso sun muut. Parasta Louvressa oli veistossaliin suodattuneet ihanat auringonsäteet ja se sali, jossa oli astronomia-kuvia seinillä. Versailles sen sijaan suuruudenhulluudessaan on mielestäni kerran kokemisen arvoinen. Kauniilla säällä ja hyvät kävelykengät jalassa, jotta jaksaa kierrellä puutarhassa!

Kommentoi