Ladataan...

 

Sain jo hetki sitten 2Pintaa-blogin kaimalta testiin Catwalk by Tigi Fashionista -tuotteita. Nämä vaaleille hiuksille tarkoitetut shampoo ja hoitoaine kirkastavat vaaleaa väriä ja sopivat hyvin jos hiuksia on vaalennettu tai niissä on raitoja.
Olen käyttänyt myös Redkenin ja L'Oréal Professionnelin vastaavia tuotteita, mutta vinkkinä myös tämä sarja testattavaksi.

Kevennykseksi vielä Instagram-kuva eiliseltä blogitapaamiselta – Olivia, Costume ja Divaani muuttavat Allerin lehtiperheen alle ja oltiin tutustumassa tulevaan muun muassa Adalminan ja Monan kanssa. Seuraa kuulumisia muuten Facebookissa ja Instagramissa.

Blondeilla on hauskempaa – kivaa perjantaita!

Ladataan...

 

Sushi maistuu aina – hmm. taidankin tietää, mitä syön tänään lounaaksi...
Tässä pari uutta sushipaikkaa, jotka on tullut testattua viime aikoina.

Ensimmäinen on Itamae Sushi, jolta löytyy pisteitä monesta paikasta. Toimii hyvin lounaaksi ja ainakin Mikonkadun ravintola on onneksi auki myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Itamaen perusannos toimi hyvin, kiitos.

Sisustus on myös kivan moderni ja raikas. Tulee vähän jopa Lontoon/New Yorkin lounaspaikat mieleen.

Toinen uusi tuttavuus on Fuku, jota ystävät ovat jo ehtineet suositella. Ehdimme viimein testaamaan paikan buffetin. Lounasbuffet maksaa esim. 13,50 euroa ja viikonloppubuffet 17,50 euroa. Ajatus on sama kuin mainiossa Tokyo 55 – molemmissa saa syödä sushia niin paljon kuin jaksaa. Fukussa mukaan kuuluu myös lämpimiä ruokia, mutta sushi on ehdottomasti ykkösjuttu. Pöytää täydennetään jatkuvasti ja valikoimissa on mukavan monipuolinen. Tuonne kannattaa varata pöytä, koska suosio on aika huima.

Fukun sushibuffet

PS. Olivian ja GANT Storen järjestävät VIP-ostosiltaan huomenna torstaina 27.2. klo 19-21 Galleria Esplanadin liikkeessä. Mukaan ehtii vielä ilmoittautua täältä.

Tässä vielä tarkempi kutsu.

 

Ladataan...

 

Kävin viime viikolla pitkästä aikaa oopperassa. Ohjelmistossa oli tšekkiläinen Jenůfa, jota tähditti itse Karita Mattila. En ole koskaan aiemmin nähnyt häntä livenä, joten oli jo korkea aika. Mattila on kuitenkin yksi maailman arvostetuimpia suomalaisia taitelijoita, joten on kiva, että on päässyt nauttimaan hänen esiintymisestään livenä.
Jouduin kyllä vähän kärvistelemään menoa, koska ihan samaan aikaan järjestettiin uuden Luxbagin avajaiset, jotka jouduin nyt jättämään väliin – ei näin.

Siitä onkin tosiaan ainakin pari vuotta aikaa, kun olen viimeksi käynyt oopperaassa. Vaikka en nyt ole oopperan ylin ystävä, on mielestäni oikein hyvä käydä katsomassa klassikkoteoksia. iPodi on täynnä enemmänkin poppia, mutta tekee hyvää nähdä tällaisia esityksiä ja käydä myös klassisen musiikin konserteissa aika-ajoin. Nautin kyllä ehkä aavistuksen enemmän esimerkiksi klassisen musiikin konsertista, jossa musiikin voi vain antaa viedä. Oopperassa pitää kuitenkin seurata lavan tapahtumia, kuuntelee vaistomaisesti 'vuorosanoja', vaikka niistä ei mitään ymmärrä vilkuillen samalla tekstitystä ja ainiin taustalla on vielä orkesterikin. Ajoittain vähän kakofonista.
Mutta onhan laulajilla upeat instrumentit, nuo äänet. Varmasti eri tyylisissä esityksissä ja varsinkin eri laulajien esittäminä kirjo on huikea. Joten sitä kahlaten.
Yksi mieleenpainuvimmista esityksistä oopperassa on ainakin Taikahuilun yönkuningattaren aaria. Ja tämä on myös hieno, esittäjänä Evgenia Laguna.

Leoš Janáčekin musiikki kertoo pienessä kylässä asuvan kauniin nuoren naisen karun kohtalon, johon kuuluu tavoittamattoman rakkauden perään haikailu, avioton lapsi sekä kasvoihin painuva arpi ja lopulta äitipuolen julma päätös. Lopussa koittaa kuitenkin katumus ja anteeksianto.
Esitys on jaettu kolmeen näytökseen, puvustus on loistavaa ja lavasteet kaikessa yksinkertaisuudessa näyttävät ja pääosaan pääsee oikeutetusti esiintyjien äänet.
Mattila ottaa tietenkin lavan ja koko Kansallisoopperan haltuun äänensä lisäksi karsimallaan ja roolisuorituksellaan.

Jos tulee koskaan mahdollisuus, niin kannatta mennä katsomaan Karita Mattilan esiintymistä (tai oopperaa muutenkin), se on yleissivistävää.

Kuvat/ooppera.fi ja Helsingin Sanomat

 

Pages