Ladataan...

Hellurei - blogikin on näköjään pitänyt kesäloma, mutta nyt arjen alkaessa pitää vähän ryhdistäytyä. Kesälomani on näköjään mennyt reissuissa, joten en ole paljoa kotona tai koneen äärellä ehtinytkään istua. Tulossa siis matkakuvia Chobesta, Okavango Deltasta, Mauritiukselta ja Madridista. Postaukset Victorian putouksilta ja Botswanan luonnostan löytyvätkin jo.

Toivottavasti kesäsi on ollut rentouttava ja elämyksellinen!

Ennen ulkomaan kohteista, tässä hieman kotimaanmatkailua; Nauvosta ja Korppoosta. Kesällä tuli käytyä myös Porissakin fiilistelemässä Jazzeja.
Meillä on ollut monta kesää listalla käydä saaristossa ja nyt saimme toteutettua sen ja vietimme hetken näissä maisemissa. 

Saariston rengastie pitäisi kokea kokonaan. Nyt seilasimme välillä Nauvo - Korppoo. En ole tainnut koskaan olla aiemmin lossin kyydissä... Ellen ihan pienenä.  

Hienot maisemat!


Nautin myös paljon Suomen maisemien ihailemisesta autosta, junasta, bussista... 

Majoituimme Nauvossa, mutta ajoimme sitä ennen lounaalle Korppooseen.

Pysähdys Korppoossa Verkanin vierasvenesatamassa.


Lounasta siis ravintola Buffalossa.

Savulohta, tummaa leipää ja paikan ribsejä, joita saa santsata. Nam!

Oikeaoppinen Napue GT

Maddy torkahti varjossa automatkasta uupuneena.

Lounaan jälkeen suuntasimme Nauvoon.

Kiva, että maakrapukin pääsee myös hieman fiilistelemään satama- ja vene-elämää. Hyvin kevyesti toki. En ole tainnut koskaan olla purjeveneessä...

Tiiviistä keskustasta ja rannasta löytyy hyvin ravintoloita ja hauskoja pikkuputiikkeja.

Meritunnelmaa rannan putiikien valikoimissa.

Ilahduin, että Nauvosta löytyi Niska! Peltileipiä iltapalaksi, kiitos.

Nauvossa ymmärrettiin myös onneksi koiravieraat joka paikassa. Sen sijaan, että ne olisi käännytetty ovella, tuotiin niille omat juoma-astiat. 

Niska ei pettänyt nytkään.

Vierestä löytyy myös Lanterna-ravintola

Ilta-auringossa kylpevä satama

Ja pitihän päivä aloittaa myös aamukävelyllä rannassa ja keskustassa.

Rannassa savustettiin jo päivän kalasaalista.

Kirkonkylä heräili uuteen päivään.

Nauvon torilta löytyi paikallisten tuottajien herkkuja.Yksi paikan helmistä on hiljan auennut Köpmans Bed & Breakfast. Paikka toimii myös ravintolana ja kahvilana. Jos kaipaat yösijaa Nauvosta, suosittelen katsomaan tätä tai ainakin kahvihetkeä tai lounasta. Wau!

Niin kivasti laitettu paikka ja mahtavat ruoat. Myös Nauvon ainoa paikka, jossa on Aperol Spritziä ;)

Paikan salainen puutarha kutsuu viihtymään. Mikäs täällä on syödessä lounasta?!

Vesimeloni-fetasalaatti ja naudanlihavarras, nam!

Myös haukiburger oli hyvä ja kivan erilailla toteutettu itse tehdyn siemenleivän väliin.

Jälkiruoaksi vielä pannukakkua valkosuklaavaahdon kera. Ruotsi on ruokaillut.

Maddy nautiskeli myös rennoista hetkistä Nauvossa. 

Suosittelen vierailemaan tuolla alueella, vielä ehtii nauttia kesästä!

Ladataan...

Sain tänään niin hyvää palvelua, että pakko hehkuttaa siitä.

Olen ehkä käyttänyt hieman liikaa Nespresso-keitintäni ja viime aikoina sen maidonvaahdottimen pohjan yhteen kohtaan on alkanut jäämään maitoa helposti ja se on saattanut palaa kiinni. Muistelin, että koneeseen saa helposti varaosia ja lähdin kysymään sellaista liikkeestä. Tiedoista selvisi, että kolme vuotta vanhassa koneessa on edelleen kaksi vuotta takuuta voimassa ja saan uuden osan sen piikkiin. Olin siis mennyt ihan ostamaan osaa, mutta takuun piikkiin meni ja sain uuden vaahdottimen heti mukaan. Wau! Nespresso-laatua. Minusta on jopa hassua, että noilla suht. edullisillakin koneilla on viiden vuoden takuu. Ihan mahtavaa siis, mikä tuotelupaus. Ja muu kone toimii itselläni edelleenkin kuin uusi vaikka sitä on käytetty kolme vuotta 2-4 kertaa päivässä.

Pidän paljon Citiz & Milk -keittimen maidonvaahdottimesta, joka on sylinteri. Ei mitään letkuja ja säiliöitä puhdistettavana ja erinomaista maitovaahtoa, vaivattomasti.

Kiitos Nespresso! Olen hehkuttanut koneita ja kahveja aina, mutta nyt kannan niitä sydämessä ikuisesti.

Ladataan...

Pori Jazz hurmasi viime vuonna niin, että pakkohan sitä oli lähteä uudestaan. Jazzit ovat myös kiinnittäneet esiintyjiä hyvällä ja laajalla maulla. Nytkin halusin nähdä ehdottomasti Joss Stonen, Ms. Lauryn Hillin sekä Sealin. Lisäksi ohjelmasta löytyi toki itselle monta uutta helmeä.

Majoituksesta ja hyvästä emännöinnistä vastasi onneksi taas Veera.


Pääsin testaamaan vasta Blind Burgerin herkkuja, raaka-aineet gourmethampurilaisiin koitetaan saada mahdollisimman läheltä. Hyvää oli.

Aika siirtyä Kirjurinluodon perjantain tunnelmiin.

Lokkilavalla oli perinteisempää jazzia.

Joss Stonen The Soul Sessions -albumi löytyy toki kokoelmasta, mutta tuoreempi tuotanto on jäänyt vähän tuntemattomammaksi. Jossin välitön ja rento olemus hurmasi. Ja toki se ääni.


Joss käveli paljain jaloin kentälle moikkailemaan kuuntelijoita ja lopussa jaettiin auringonkukkia... Snäpin puolelle meni Jenni Vartiaisen kanssa esitetty duetto.

Ms. Lauryn Hill tuli kyllä lavalle ihan normaaliin aikaan, vaikka myöhästelyä kovasti maalailtiin ennen ja jälkeen. Keikan alku oli tosiaan vähintäänkin jännittynyt. Minusta tuntui että koko bändi seisoi varpaillaan ja Lauryn koitti noin neljän ensimmäisen kappaleen aikana ohjata stemmoja kohdalle kaikilla mahdollisilla eleillä ja liikkeillä. Ehkä olisi voinut ottaa vähän rennommin ja vaikka sanoa vaan mikkiin, että hei fixaatteko vähän tätä... Hänelle myös siirrettiin hienosti mikrofonitelinettä ja pyyhkeitä leviteltiin pitkin lavaa. Asennetta. Mutta kyllä keikka ja anti lähti siitä sitten vyörymään. Oikein vaikuttava ja hyvä veto. Klippejä livevedoista löytyy muuten Instagramista Pbblog tai Facebookista.

Itselleni uutena artistina kävin vielä kuuntelemassa Seinabo Seyn keikan, tai tunnelmia. Myös Gallant on mielenkiintoinen artisti.

Perjantai meni vähän sateessa, mutta ei onneksi niin pahassa kuin olisi voinut olla. Lauantai valkeni sitten aurinkoisena ja Pori pääsi esittäytymään edukseen.

Kesätorin tunnelmaa

Jazzkadulla riitti tietenkin väkeä. Sieltä löytyi muuten myös vegepiste ruokakojujen joukosta!

Jazzkadun lavalla tapahtui myös koko ajan. Hauskaa, että niin monessa pisteessä riittää ihmeteltävää.

Kierrätyskeskukseen nouseva pop up -ravintola on hyvä testata aina. Halusin ehdottomasti myös palata Elbaan, siellä pystyi käymään onneksi montakin kertaa.

Elban salaatit, pinchot ja mainio viinivalikoima ovat hyvä syy poiketa Porissa.

Kaunista, en kyllästy tähän maisemaan ihan lähikesinä.

Lauantain auringonpaisteessa oli hyvä nauttia Kirjurinluodolla.

Uutena oli jokilava ja se toimikin hyvin, päälavalta ei tarvinnut kuin kääntyä seuraamaan tässä jatkunutta ohjelmaa. Lavalla oli myös mainio ohjelma!

Minusta myös ruokavalikoimaa oli parannettu, Sandrolla oli pari pistettä New York Ninja ja jopa Käpylän Majakka oli mestoilla! En ole edes käynyt tuolla Helsingissä.


New York Ninjan Poke Powl oli mainio.

Jazzväki ja Kirjurinluoto elementissään.

Charles Bradley latasi energiaa yleisöön.

Kävin välissä katsastamassa tunnelmaa yläilmasta, kun BonAqua in the sky -piste nosti konserttivieraita taivaalle. En ole ollut aiemmin tuossa pöydässä, joten kiva testata. Ajattelin, että eihän tuossa mitään, mutta kyllä ylhäällä sitä teki aika rauhallisia siirtoja. Ehkä pelkäsin että tiputan puhelimen tai kameran. Kannattaa testata, jos tulee mahdollisuus. 

Kirjurinluodon alue

En tosiaan tajunnut aiemmin, että joo toisella puolelle menee myös tuo joki ja on jo aika autiota.

Huomaa Snoozy-mobiilihotelli kylä. Majoitus on aina haaste Jazzeilla, joten kiitos lisää noita! Peltoa riittää tuossa taaempanakin.


#bonaquahetki 

Bo Kaspers Orkester taisi olla yksi jazzkansan odottamista esiintyjistä.

Seal. Karismaa ja ääntä riitti. Mieheltä löytyy hyviä levyjä myös niiden hittien lisäksi. Esim IV ja Systemiltä löytyy helmiä. 
Olisin tosin odottanut, että Seal tulee hieman isomman bändin kanssa. Nyt oli vain pari dj:tä ja kitaristi/taustalaulaja. Hän on kuitenkin tehnyt myös soul-levyjä viime aikoina, niin orkesterilla ja taustalajilla olisi saanut ihan eri tason. Mutta oli tämäkin ihan energinen veto.

Toisin kuin Lauryn Seal otti ihan reippaasti kontaktia yleisöön.

Kiss From A Rose.

Keikkojen jälkeen juhlat jatkuivat eri puolilla Poria.

Ja afterparty, Kävis taitaa näyttää tältä normaalisti.

Kiitos taas Pori, Porin Jazz ja Veera! Aina ilo, minusta on mahtavaa tehdä näitä kesäretkiä Suomen kaupunkeihin!

Pages