Mistä en halua säästää

Projektina elämä

Vaikka olen päättänyt säästötavoitteen ja luonut budjetin, en halua kuitenkaan ryhtyä millekään kitusäästökuurille vain koska tavoite. On joitakin asioita, joista en halua säästää.

  • Koira. Minulla on oma koira ja minun vastuullani on pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta. Joten koira saa kaiken mitä tarvitsee ja haluaa.
  • Matkat perheen ja ystävien luokse. Asun eri kaupungissa kuin perheeni ja suuri osa ystävistäni, joten en aio jättää väliin tapaamisia heidän kanssaan vain koska kuukauden budjettini on jo käytetty.
  • Oma hyvinvointi. Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa että olen perusterve nuori aikuinen, joten esimerkiksi lääkkeisiin tai lääkärimaksuihin minulla ei juurikaan kulu rahaa. Monet voisivat kuitenkin pitää kuntokeskuksen jäsenyyttä tuhlaamisena, mutta minulle se on tärkeä. Myös, jos tulisi tarvetta käydä esim. hierojalla, en jättäisi sitä välistä säätääkseni rahaa. 

 

Mistä aion säästää

  • Suunnittelemalla ruokaostokseni. Huomaan että menen ruokakauppaan usein hakemaan vain jonkun yhden jutun, mutta päädyn ostamaan kaikkea muutakin samalla. Silti jääkaapissani ei välttämättä ole mitään oikeaa ruokaa.
  • Ottamalla omat eväät töihin. 
  • Välttämällä heräteostoksia. En yleensä osta kalliita heräteostoksia, mutta jo monista pienistäkin ostoksista voi kertyä isoja summia. Tyypillisiä tälläisiä ostoksia minulle ovat piristykseksi hankitut herkut, uusi viherkasvi tai lelu koiralle. Kalliimpien ostosten kohdalla harkitsen tarkkaan ja mietin monesti että kuinka monta tuntia töitä joudun tekemään että tienaan jonkun asian hinnan.

Muita mistä yleisesti voisi säästää ovat esim. kampaamokäynnit, mutta en ole käynyt kampaamossa pariin vuoteen. En myöskään osta kovin usein uusia vaatteita, mutta saatan toisinaan innostua vähän liikaa nettikauppojen alennusmyynneistä. Alkoholia en juurikaan juo, mutta toisinaan tulee käytyä ulkona syömässä useamman kerran kuukauden aikana. En ole koskaan tilannut ruokaa kotiinkuljetuksella. 

 

Kommentoi