Gluteenittomat korvapuustit

Tänään 4.10 on kansainvälinen korvapuustipäivä ja sen kunniaks täällä blogissakin esittelyssä gluteenittomien korvapuustien ohje!

Parasta on tuore pulla ja etenkin tuoreet just uunista tulleet korvapuustit! En oo ennen tehnyt pullaa täysin gluteenittomasti, mutta nyt oli kokeiltava. Taikina oli tietysti hieman vaikeampaa käsitellä kuin ”normaaleista” jauhoista tehtynä, mutta hyvin pystyi silti tekemään, kun käytti hieman enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. Ulkonäöllisesti ei ehkä ole kaikista kaunein korvapuusti, mutta  ainakin persoonallisen näköisiä tuli ja makukin oli hyvin samanlainen kuin tavallisista jauhoista tehty sekä plussaa siitä, ettei mahakaan kipuillut syömisen jälkeen, eli ihan nappiin siis meni!

Ainekset;

3dl maitoa

50g hiivaa

0,5tl suolaa

1,5dl erytritolia Foodin

1rkl kardemumma

2kpl kananmuna

3dl tattarijauho Foodin

1dl vaalea riisijauho Foodin

10dl gluteeniton jauhoseos

100g voita

 

Täyte:

-voita

erytritolia Foodin

Ceyloninkanelia Foodin

 

Ohje: Sekoita hiiva lämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kananmunat, suola sekä sokeri ja sekoita ne huolella. Sekoita jauhot joukkoon sekä lisää lopussa voi. Sekoita taikinaa kunnolla niin, että se muuttuu kiinteäksi. Anna taikinan kohota 30-60min liinan alla. Kauli taikinasta levy (itse tein taikinan kahdessa osassa, koska niin helpompi käsitellä) ja voitele päälle voita sekä ripottele kaneli ja sokeri. Rullaa taikina pitkoksi ja leikkaa vinottain samankokosiksi palasiksi. Paina palasten kapeimmasta kärjestä palaset korvapuustin muotoisiksi. Anna kohota pellillä vielä hetki. Voitele kananmunalla sekä ripottele päälle sokeria. Paista 200 asteessa 6-10 min.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *