Itse tehty granola

Itse tehty granola on ollut tosi suosittu juttu viime aikoina. Enkä kyllä enää ihmettele yhtään! Kokeilin viikko sitten tehdä sitä itse ja ihastuin siihen täysin.  Itse tehdyssä granolassa on mun mielestä myös se hyvä puoli, että varmasti tietää mitä kaikkea se sisältää ja siinä ei ole mitään ”ylimääräistä” mitä et itse sinne ole laittanut.

Käytin pohjana kodin kuvalehden granolaohjetta, soveltaen omaan makuun ja myös Foodinin tuotteita hyödyntäen. Ohjeesta tuli yhden pellillisen kokoinen annos.

Ohje:

  • 6½ dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • vajaa 1 dl hunajaa
  1. Sekoita kaurahiutaleet, suola ja kaneli keskenään. Kaada kookosöljy, hunaja ja sokeri toiseen kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Yhdistä hiutaleet ja hunaja-sokeriseos. Sekoita hyvin.
  2. Kaada seos uunipellille, jossa leivinpaperi ja paista 10 minuuttia 175 asteessa. Ota uunipelti ulos ja sekoita kauraseosta kauhalla. Lisää mantelit joukkoon ja paista taas 10 minuuttia. Sekoita jälleen uudestaan. Lisää cashewpähkinät. Paista vielä 10 minuuttia.
  3. Anna kauraseoksen jäähtyä kunnolla. Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut hedelmät ja sekoita taas hyvin.
  4. Säilytä granolaa ilmatiiviissä ja puhtaassa astiassa.Itse säilytin astiaa jääkaapissa.

Tosta tuli NIIN hyvää! Tästälähtien en kyllä enää kaupan mysleihin koske, vaan teen aina itse! Tota on parasta laittaa smoothieiden tai soijajugurtin päälle. Niin helppo ja hyvä välipalaksi. Suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan!

-Karoliina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *