Mikä ihmeen hyvinvointi?

Hyvinvointi on noussut pinnalle uutena trendinä. Mutta mitä ihmettä se edes tarkoittaa? Onko hyvinvointia treenata salilla kuusi kertaa viikossa  ja syödä vaan kanaa ja riisiä? Onko hyvinvointia tehdä niin paljon töitä, että vapaaa-ajalla ei muuta jaksa enää tehdä kuin nukkua? Onko hyvinvointia tinkiä unesta, jotta päivän aikana saisi mahdollisimman paljon tehtyä?

Mun mielestä hyvinvoinnin määrittelee jokainen itse itselleen. Mulle hyvinvointi tarkoittaa sitä, että voin hyvin henkisesti ja fyysisesti, eli mun keho on tasapainossa. Lähestyn hyvinvointia rennosti; syön sellasta ruokaa, josta tulee hyvä olo ja treenailen sen mukaan mikä on fiilis. Nään mun ystäviä silloin, kun tuntuu siltä ja osaan olla myös yksin, silloin, kun tarviin aikaa hengähtää. Nukun, kun oon väsynyt ja pyrin käyttämään herätyskelloa mahdollisimman harvoin, sillä kehoni herättää kyllä mut, kun se on levännyt tarpeeksi. Kehitän ja haastan itseäni päivittäin psyykkisellä tasolla, jotta voin olla aina paras versio itsestäni.

”Jos kokeessa kopioit kaverin vastaukset tietämättä, että teillä oli eri kysymykset, ei lopputulos ole kovin hyvä.  Sama juttu se on elämässäkin.”

 

Tärkein vinkki hyvinvointiin mun mielestä on se, että täytyy kuunnella omaa kehoa. Mistä asioista sulle tulee hyvä olo? Jos sulle ei tuu hyvä olo salilla treenaamisesta, niin älä nyt hemmetissä mene salille! Maailmassa on niin paljon erilaisia tapoja harrastaa liikuntaa, joten miks pitäs tyytyä siihen yhteen tapaan, jos siitä ei edes tule hyvä olo.  Jos sulle ei maistu kana ja riisi, niin älä syö sitä! Maailmassa on miljoonia eri ruokia, joita voit kokeilla ja löytää sulle mieluisan. Pointti on se, että älä tee asioita vaan siks ”koska muutkin tekee”, vaan löydä ne sulle hyvinvointia tuovat asiat itse, äläkä matki muita. Hyvä ajatus mun mielestä on se, että jos kokeessa kopioisit kaverin vastaukset tieteämättä, että teillä oli täysin eri kysymykset, ei lopputulos ole kovin hyvä. Sama juttu se on elämässäkin. Eli et voi elämässä kopioida toisilta vastauksia ja olettaa, että olisit sen jälkeen onnellinen ja hyvinvoiva,  vaan sun on selvitettävä ne vastaukset ihan itse!

 

Olen parikymppinen Personal Trainer, lähihoitaja ja osteopaattiopiskelija. Tässä blogissa tulen tarjoamaan vinkkejä hyvinvointiin liittyen. Kerron käytännöllisä työkaluja, niin henkisen, kuin fyysisenkin hyvinvoinnin parantamiseen. Luvassa myös tutkittuun tietoon perustuvaa faktaa treenistä, ravinnosta ja levosta, huumorilla höystettynä tietenkin, sekä myös omia kokemuksia ja mielipiteitä aiheista. Joten jos nämä asiat on sellasia, joista haluat lisää tietoa, niin hyppää ihmeessä mun matkaan lukemalla tätä blogia!

Instagramissa pääset myös seurailemaan mun juttuja ja arkea : @karoliinamakela

 

-Karoliina

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *