Milloin arjesta tuli niin kamalaa, ettei sitä voisi elää?

Monesti me vaan odotamme tulevaa lomaa ja tulevaa viikonloppua. Arki on tylsää, ikävää ja liian raskasta. Lasketaan maanantaista asti päiviä ja tunteja tulevaan viikonloppuun. Lasketaan loman jälkeen kuukausia ja viikkoja seuraavaan lomaan. Milloin arjesta tuli niin kamalaa, ettei sitä voisi elää?

”Milloin arjesta tuli niin kamalaa, ettei sitä voisi elää?”

                                          

Arki, se ihana kamala arki, muodostaa suurimman osan ajan elämästämme. Se millaista arki on ja millaisena arjen koet, riippuu täysin susta. Kukaan muu ei valitse sun työpaikkaa, valitse sun harrastuksia, valitse sun ystäviä tai valitse sitä mihin sinä kulutat suurimman osan ajastasi.  SINÄ päätät ja SINÄ valitset. Jos et ole tyytyväinen arkeesi, niin sulla on vapaus valita ja muuttaa sitä. Arjessa tottakai tietyt rutiinit toistuu ja välillä joutuu tekemään ”tylsiäkin” asioita. Rutiinit saattaa tuntua jossain kohtaa ikäviltä ja ankeilta, mutta se johtuu vaan siitä, että suoritat niitä automaatiolla, etkä ole läsnä siinä hetkessä. Aivot suorittavat automaatiolla asioita, ettei tarvitsisi miettiä liikaa ja kuluttaa ylimääräistä energiaa. Automaatio säästää siis energiaa, mutta jos koko päivän, viikon ja vuoden suoritat suurimmaksi osasksi automaatiolla, huomaat pian, että et ole elänyt ollenkaan.

Arjen kuuluisi olla mieluisaa ja kivaa, eikä pakkopullaa ja lomien odotusta. Arjessa kuuluisi tehdä kivoja juttuja ja nauttia niistä pienistä ihansita hetkistä. Töihin menemisen ei kuuluisi ahdistaa. Ekaks sun täytyy tiedostaa millaista olisi sun unelma-arki. Mieti vastaako se sun nykyistä arkea? Mieti asioita, mitä voisit tehdä, jotta pääsisit lähemmäksi unelma-arkeasi.

Alla listattuna muutamia vinkkejä  millä saat mielekkäämmän arjen!

  • Riko rutiineja! Syötkö joka päivä saman aamupalan? Istutko aina samalla tuolilla keittiön pöydän ääressä? Tee aivoillesi jekku; vaihda istumapaikkaa ja nappaa puuron sijaan raikas smoothie aamupalaksi.
  • Herkuttele! Kuka sanoo, ettei arkena saisi herkutella? Monesti viikon herkutteluhetket osuu viikonlopulle ja arkena syödään vaan perus kanaa ja riisiä. Mutta kuka sanoi, ettei maanantaina voisi syödä jäätelöä? Tai miksei keskiviikkona voisi syödä tuoreita hedelmiä aamupalalla?
  • Näe ystäviä! Jos ajoitat aina ystävien näkemiset viikonlopulle, niin koita siirtää niitä myös arkipäiville. Nopea kahvittelu hyvän ystävän kanssa tuo molemmille energiaa ja piristää kummasti arkea.
  • Kokeile uutta harrastusta! Jos kaipaat jotain uutta tekemistä arkeen, voi uusi harrastus olla hyvä vaihtoehto. Oletko kokeillut jo tankotanssia, ryhmäliikuntoja tai kuntonyrkkeilyä?
  • Hidasta! Usein arkena vaan suoritetaan ja on kokoajan hirveä kiire. Entä jos pysähtyisit hetkeksi ja antaisit itsellesi aikaa rentoutua. Meditaatio tai luonnossa kävely voisi toimia tässä kohtaa hyvin.

-Karoliina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *