Ravinnolla vastustuskykyä tukemaan

Oon aikasemminkin puhunut omista haasteista terveyden kannalta instagramissa sekä blogissa. Kahdeksan vuoden ajan sisäilmaongelmaiset koulut on jättäneet jäljen mun terveyteen. Viime keväällä söin taas useita antibioottikuureja poskiontelotulehduksiin ja keuhkoputkentulehduksiin. Koko tämän kahdeksan vuoden aikaisia antibioottikuureja sekä sairasteluja en edes halua laskea, koska tulos olisi hirveä 😀  Näistä sairasteluista johtuen oon ruvennut entistä enemmän panostamaan omaan terveyteen liikunnan, ravitsemuksen, unen sekä psyykkisien tekijöiden kannalta. Mulla on ollut Foodinilta erilaisia luontaistuotteita pidemmän aikaa käytössä tukemaan sekä edesauttamaan laadukkaan sekä monipuolisen ravinnon toteuttamista. Viherjauheen sekä sitruunainkiväärimehun aloitin n. puoli vuotta sitten ja nyt muutama kuukausi sitten aloitin käyttämään muutamaa muuta luontaistuotetta vastustuskykyni tueksi.

Sairastuin taas kesän lopussa hirveeseen flunssaan ja diagnoosiksi tuli poskiontelotulehdus. Lääkäri kirjoitti avuksi antibiootti-sekä kortisonikuurin, mutta päätin olla syömättä niitä ja katsoa lähtisikö tulehdus muilla keinoilla pois. Nenäkannu on mulle pelastus aina noissa tilanteissa ja samalla otin puhtaan ravinnon tueksi uutena tuotteena tulsiuutteen. En kehoita ketään olemaan syömättä lääkärin määräämiä lääkkeitä, mutta itse useamman kuurin jo tänä vuonna syöneenä halusin koittaa josko nenäkannu ja terveellinen ravinto sekä riittävä lepo riittäisi tällä kertaa. Antibioottikuurit jättävät kuitenkin aina jälkensä elimistöön, joten niitä ei kannata turhaa popsia. Onnekseni parannuin tosta taudista ilman noita lääkekuureja kahden viikon sairastelun jälkeen!

Mutta nyt itse asiaan, nimittäin halusin esitellä paremmin yhden mielenkiintoisen tuotteen, jonka olen ottanut käyttööni näiden mun terveyshaasteiden takia. Nimittäin tulsiuutteen, jota aloitin käyttämään elokuussa viime sairastelun aikana. Tulsiuute on intialaisessa ayurveda-lääketieteessä suuresti arvostettu kasvi, pyhä basilika. Sen sanotaan olevan hyväksi keuhkoille sekä ylähengitysteille. Siitä enemmän luettuani vaikutti se kokeilemisen arvoiselta tuotteelta ja nyt se onkin ollut mulla päivittäin käytössä (n. 1/2 tl päivässä smoothien seassa) tukemaan just tota mun terveyden kannalta haasteellisinta aluetta eli ylähengitysteitä sekä keuhkoja.

Pikku hiljaa olen ottanut käyttööni myös kasviplanktonin sekä vehnäorasmehujauheen myös tukemaan vastustuskykyäni. Kasviplankton sisältää runsaasti lehtivihreää sekä hivenaineita, se sisältää kaikki ravinteet solujen rakentamista sekä ylläpitämistä varten. Vehnäorasmehu sisältää myös runsaasti lehtivihreää, vitamiineja ja antioksidantteja. Lisää näistä kaikista tuotteista voit lukea esim. Foodinin tai Ruohonjuuren verkkosivuilta.

Mitkään yksittäiset tuotteet ei tietenkään korvaa puhdasta monipuolista ravintoa, riittävää lepoa, sekä psyykkistä tasapainoa, jotka ovat kaikki avainasemassa hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.Vasta kun noi kaikki edellä mainitut asiat on kunnossa kannattaa miettiä tarvitseeko jotain muita tuotteita tukemaan hyvinvointia. Itselläni kuitenkin on haasteita terveyden kanssa vaikka kaikki yllämainitut asiat on kunnossa. Siks mä haluan tukea terveyttäni panostamalla myös näihin yksittäisiin tuotteisiin ja mielenkiinnolla jatkan niiden käyttämistä osana arkeani.

-Karoliina

*Foodin tuotteet saatu yhteistyössä

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *