Ihminen, tavallista typerämpi eläin?

Pumpui

“Humans are the only species that doesn’t sleep or wake when they are supposed to, and eats what it knows is not good for them. The human species is currently physically lazy and mentally bored. Species outlook: not promising.”

Ajatuksen esitti Martin Rooney Men's Healthin artikkelissa, ja se on jäänyt askarruttamaan minua päiväkausiksi. Miksi ihmiskunnalla on niin kova pakko hangoitella luontaista elämäntyyliä ja -rytmiä vastaan? Miksi pitää olla kesä- ja talviaikoja, riippuvuutta ruoasta ja juomasta, tieten tahtoen oman olon tekemistä tukalaksi?

Kevät on ainakin omassa elämässäni kaksijakoista aikaa. Yhtäältä on energiaa ja tahtoa muuttaa elämäänsä dramaattisesti. Toisaalta taas pohjatonta väsymystä ja nuhjua fiilistä niin henkisesti kuin fyysisesti. Ihme kyllä, tämä takatalvi inspasi rikkomaan laiskottelukierteen ja ilmoittauduin painiseminaariin, kahvakuulakurssille ja kohta alan ylipäänsä pakkamaan treenireppua.

 

Kommentit

Sea Legs

mää nukuin just puolentoista tunnin siestat, lähdin töistä aikaisin... oijoi. milloin tulee kesä ja nurmikko paljaat varpaat?

Lotta Katariina
Pumpui

Nyt kun kattoo ikkunasta ulos niin ei ihan hetkeen.. mut eiköhän se sieltä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.