Juoksemisen ihanuus ja kurjuus

Pumpui

Kevään varmat merkit ovat piiloistaan putkahtavat puistokemistit ja lenkkeilijät, jotka ovat viime viikkoina kansoittaneet etenkin Töölönlahden rannanvierustoja ruuhkaksi asti. 

Lenkkeillä voisi toki missä säässä ja mihin vuodenaikaan tahansa, mutta huomaan itsekin, että paljas asvaltti ja aurinkoinen keli nostavat juoksumotivaatiota melkoisesti. Olen kevään mittaan yrittänyt juosta kerran kaksi viikossa, crossfit-treenien vastapainoksi ja mielentyhjennykseksi. Parhaimmillaan juokseminen on käsittämättömän koukuttavaa meditatiivista etenemistä, jossa voi vaikka pari tuntia kulkea eteenpäin oikeastaan tajuamatta liikkuvansa. 

Ja välillä se vain on ihan hirveää. Kuten viime viikkoina. Alkukevään erinomaisesti onnistuneet pitkät lenkit valoivat intoa puolimaratonin juoksemiseen tänäkin vuonna, mutta huhtikuussa juokseminen oli silkkaa tervanjuontia. Kroppa ei ilmeisesti halua tällä hetkellä yhtään harrastaa pitkäkestoista juoksemista ja ilmoittaa siitä ikävästi juilien. Pahiten pistävät vastaan pohkeet, jotka pääsiäisen maastolenkillä äityivät niin pahaksi, että puolen kilometrin välein oli pakko pysähtyä ravistelemaan.

Lepo, hieronta ja venyttely ovat auttaneet huimasti, mutta useamman viikon lenkkeilytauko juuri Helsinki City Runin alla ei tullut hyvään saumaan. Hyvä tarkoitus oli juosta puolimaraton ensi viikonloppuna, mutta näillä jaloilla ei reilua kahtakymmentä kilometriä kipitetä. Tai jos kipitetään, ei varmaan tehdä mitään useampaan viikkoon. 

Siksi on pakko tunnustaa tosiasiat ja siirtää puolimara-aatteet myöhemmäksi. En halua riskeerata koko alkukesän treenenjä niin crossfitin kuin kaiken muunkin urheilun parissa vain sen takia, että menisin hampaat irvessä vetämään ensi viikon lenkin pelkän egon takia. Tietä riittää muinakin päivinä. 

 

Kuvat Jukka Hurme

Juoksutakki ja -shortsit Helly Hansen

 

 

 

Kommentit

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Mulla on melko tiivis viha-rakkaussuhde juoksuun. Vihaan sitä, koska se on tylsää ja puuduttavaa ja blaah ei se vain tunnu olevan minun laji sitten vähääkään. Toisaalta peruskunto näyttelee lentopallossa melkoista osaa ja juoksu on siihen hommaan yksinkertaisesti parasta ja tehokkainta, joten siksi yritän pakottaa itseni juoksemaan edes jotenkin säännöllisillä väleillä...

Lotta Katariina
Pumpui

Joo, juokseminen tuntuu kyllä välillä pakkopullalta. Mutta välillä taas se on parasta ikinä! Ja onhan se kyllä hirmuisen kätevä liikuntamuoto, kun pääsee heti suoraan kotiovelta liikenteeseen :)

sinisiipi
Seikkailu Aasiassa

Mä oon tässä muutaman päivän pohtinut, pitäisikö jättää HCR väliin, koska jalat kiukuttelee ja toinen  jalkaterä ei ole levosta huolimatta täysin kunnossa. Siksi tuo "Tietä riittää muinakin päivinä" osui ja upposi. Pohdin osallistumista vielä, mutta kiitos kun muistutit siitä, ettei yksi tapahtuma ole maailman tärkein asia. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Tuo on aina vaikea paikka. Kuulostele kroppaa kohden loppuviikkoa, tuskinpa maailma siihen kaatuu jos ei pääse HCR:lle :)

 

Kommentoi