On naiskuvia ja naiskuvia

Pumpui

Eli vertailussa suomalainen ja ruotsalainen toiminnallisen harjoittelun lehti.

Ostin eräältä duunireissulta palatessani Arlandan lentokentältä Stark-nimisen lehden. Sen aihepiiri (crossfit, voimailu, kestävyyslajit) ovat juurikin minun heiniäni, mutta erityisesti lehdessä vaikutuksen teki sen välittämä naiskuva: naiset ovat voimakkaita, naiset irvistävät, naiset eivät poseeraa. Lehdessä oli tasan yksi ei-toimintakuva naisesta, joka hänkin seisoo täysissä pukeissa tuiman näköisenä. 

Ja mitä meillä on Suomessa? Entinen BodyTreeni, nykyinen CrossTrainer. Minun pitäisi lähtökohtaisesti olla kiinnostunut lehdestä sen aihepiirien takia, mutta en vain voi. Katsokaa tuota kantta, siinä tyttöset roikkuvat, varmaan haastamassa itseään crossfitin parissa. Ei edes mennä siihen mikä kaikki muu lehden taitosta kielenhuoltoon (kuinka monta kielivirhettä löydätte kannesta?)  ja kustantajan työoloselkkauksiin on pielessä. Sapettaa pelkästään se kapea muotti, johon naisväki halutaan tällaisessakin lehdessä tunkea. Onneksi sentään painonnostotekniikkakuvissa esiintyi nainen ilman anteliasta kaula-aukkoa.

Välillä on helppo naureskella, että ruotsalaiset ovat kummaa porukkaa, niin genusmedveten. Sukupuolitietoisuus ei kuitenkaan aina ole haitaksi tai turhaa hössötystä. Esimerkiksi aikakauslehteä tehdessä sillä voisi olla melkoinen buusti bisnekseen. 

Kommentit

Sok (Ei varmistettu)

Itse olen yrittänyt Suomesta etsiä lehteä mistä viitsisi maksaa/lukea, mutta juuri tämän väkisin tungetun naismuotin takia jää tällä hetkellä kaikki lehtihyllyyn :/

Huhhuijjaa (Ei varmistettu)

Kiinnostava huomio. Tuo nykyinen CrossTrainer on hyvä lueskella läpi vitsikirjana, sillä sen tekstistä ei kyllä mitään käsitä, mutta kirjoitusvirheistä voi nauttiakin etsimällä hauskimmat ja nauramalla niille. Ei ehkä ihan vastaa käyttötarkoitusta, mutta jos jossain tollasen bongaan, vain ja ainoastaan tuohon tarkoitukseen sitä luen. Onko toi muuten edes ainoa tollainen tämän aihepiirin lehti, mikä on suoraan käännetty todennäköisesti englanninkielisistä artikkeleista (5-vuotiaiden toimesta), vai miten mä muistelen että olisi ainakin joku toinenkin?
Suomessa kaivattaisiin kyllä kipeästi jotain hyvää liikuntaan ja hyvinvointiin painottuvaa lehteä.

Lotta Katariina
Pumpui

Jossain välissä oli se CrossTraining Magazine, joka oli sekin aika kehno. Se meni konkkaan tjsp, ja tilaukset siirtyivät Karprintille joka julkaisi tuota BodyTreeniä. Joka on siis nyt CrossTrainer. 

Tätä mä olen myös miettinyt: luulisi, että tässä maassa olisi kannattavaa tehdä jonkilaista ei-sukupuolittunutta kiinnostavaa ja laadukasta toiminnalliseen treenaamiseen ja hyvinvointiin liittyvää lehteä. Paskoja bodauslehtiä ja naistenlehtiä jumppapainotuksella on kyllä, mutta mikään ei juurikaan kosketa kyllä meikäläistä. (Mitäköhän muuten sille Fitbodyllekin muuten tapahtui?)

Pitääkö tässä kaikki tehdä itse! 

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Fitbody on toinen lehti jonka kieli on järkyttävää. En oikeasti pysty maksamaan lehdestä joka vilisee yhdyssanavirheitä ja jonka ruokaohjeessa kehotetaan palastelemaan porkkana... sääli, koska aiheet ovat monesti hyviä ja henkilöhaastatteluihin valikoituu kiinnostavia tyyppejä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.