Ladataan...
Pumpui

Yhteistyössä Cool-X

Vaikka treenaisi huolella ja ajatuksella, välillä tulee päiviä, jolloin kroppaa kolottaa huolella.

Kuten esimerkiksi viime viikolla, kun valmentaja oli lisännyt treeniohjelmaan uuden liikkeen, back rack reverse lunget, jota olikin sitten raskailla painoilla ja älyttämillä toistomäärillä.

”Huomenna sitten pakaroihin sattuu”, naureskeli valkku tuskailuani seuratessaan.

Ja kuinka oikeassa JPP olikaan! Seuraavana päivänä olin oudon tietoinen pakaroistani ja niiden kireydestä. Joka kerta työpöydän äärestä liikkuessani tunsin takamukseni menevän enemmän ja enemmän jumiin. Illalla oli pakko tehdä asialle jotain. Yhteistyö Cool-X:n kanssa tuli todellakin kreivin aikaan, sillä kotimaisen yrityksen lihasten palautumiseen tarkoitetut tuotteet pääsivät tositestiin hölvätessäni niitä aristaviin gluteus maximuksiini.

Treenaajan kannattaa pitää käsillä arsenaalia ensiapu- ja kropanhoitotuotteita kremppojen ja kolotusten varalle. Laastareiden, sidetarvikkeiden ja muun ensiapusälän lisäksi voi olla hyvä pitää hollilla kipeytyneitä lihaksia viilentäviä tai lämmittäviä tuotteita. Sain Cool-X:ltä testiin lääkeaineetonta Urheilijan kipuvoidetta, joka ei ole yhtä stydiä kuin kylmävoide, joten se sopii ahkerampaankin käyttöön jumeja lieventämään ja palautumista nopeuttamaan. Testasin myös ennen liikuntaa laitettavaa, verenkierron vilkastuessa aktivoituvaa Hot Balsamia.

Lihasjumien helpottamisella on muuten yllättävän monta hyvää lopputulemaa. Toki on kiva, että kroppaan ei satu ja treeni kulkee vähän helpommin, mutta lihaskivuista kärsimisen päättymisellä on myös sosiaalinen ulottuvuus: työkaverit ilahtuivat, kun en enää paria päivää myöhemmin könkännyt vaikean näköisesti muiden perässä lounasravintolaan ja osasin taas puhua jostakin muusta kuin kivuliaista pakaroistani.

 

Koira haluaa aina osallistua kaikkeen ja olla mukana kuvissa, joten oli yksinkertaisempaa ottaa piski mukaan mannekiiniksi. Cool-X:n valikoimista löytyy kylmä- ja lämpögeelien lisäksi monenlaisia tuotteita kylmäpusseista ja magnesiumsuihkeista urheiluteippiin. Yrityksen tuotteita saa sekä tavarataloista (mm. Prismoista ja Citymarketeista) sekä urheilukaupoista (esim. Intersportista). Kaikille lienee ilmiselvää, etteivät tuotteet sovellu eläimille, mutta sanotaan se nyt varmuuden vuoksi silti. (Koiraa ei vahingoitettu kuvatessa, kylmäpussikin oli huoneenlämpöinen. Palkkioksi koira sai kinkkua ja rapsutuksia.)

 

 Kiinnostaisiko saada kotiin tai treenikassiin muutama Cool-X-tuote? Kerro postauksen alla kommenttiosiossa, kremppaako jokin paikka tällä hetkellä sunnuntaihin 13.11. mennessä, niin olet mukana kahden tuotepaketin arvonnassa! Muista jättää vastauksesi mukana sähköpostiosoitteesi, niin saamme voittajat kiinni.

 

 

Ladataan...
Pumpui

Taas olin crossfit-kisoissa, en tosin taaskaan urheilemassa vaan katsomassa että muut urheilevat niin kuin pitäisi. 

Viikonloppuna miteltiin Espoossa Unbroken-kisat, joissa olin mukana tuomarina.

Ai että mikä tuomari? Se on se lehtiön, sekkarin ja kynän kanssa kisalavalla huitova tyyppi, joka seuraa urheilijaa kuin hai laivaa. Kuvailin aikaisemmin tuomarin pestiä näin:  "Tuomarit pitävät huolta, että sääntöjä ja liikestandardeja noudatetaan. Laskevat toistoja, katsovat että urheilijat ovat siellä missä pitää lajin aikana. Näyttävät myös yleisölle, monta toistoa on jäljellä. Ottavat aikaa, pitävät kirjaa tuloskorttiin. Ja tarvittaessa vaikka auttavat lyhyempiä urheilijoita hyppäämään tankoon. Lähtöjen välillä tuomarit hengailevat pääosin karsinassaan urheilijakontrollin vieressä ja keskustelevat lajeista, juovat tolkuttomat määrät kahvia ja yrittävät ehtiä pissalle jossakin välissä."

Unbroken meni kaikin puolin mallikkaasti, mutta ajattelin avata teille hieman sitä, miltä kisat ylipäänsä tuomarin näkökulmasta näyttävät. 

  • Mitä selkeämmät lajit, sitä onnellisemmat kisaajat (ja tätä myöden myös tuomarit). Monessa kisoissa kikkaillaan liikaa, mikä kostautuu epäselvänä lajien flowna ja kiukkuisina urheilijoina. Unbrokenissa lajit olivat onneksi selkeitä, ja urheilijat pääsivät keskittymään logistiikan sijasta itse tekemiseen. Etenkin kilpailujen ja kilpailijoiden tason noustessa itse liikestandardit ovat harvoin epäselviä kenellekään, mutta jos lajin flow ja yleinen kulku on epäloogista, sekoilun määrä kasvaa eksponentiaalisesti.
  • Kaikkea voi sattua. Unbrokenissa harmaita hiuksia aiheuttivat arvaamattomat wattbiket, kerran eräässä kisassa piti keksiä mitä tehdä kun painolevy halkeaa keskeltä kahtia kiihkeässä lajissa. Tuomarin tärkein tehtävä kisaajan kaitsemisen ohella on ratkaista ongelmat niiden ilmetessä - ei aina ihan helpoin tehtävä. Vaikka tuomaribriiffeissä pyritään käymään läpi kaikki mahdollisimman kattavasti, ihan jokaiseen mitä jos -spekulaatioon ei osata varautua.
  • 99 % kilpailijoista on ihania tyyppejä, mutta sekaan mahtuu myös yleensä yksi tai kaksi kisaajaa, joka purkavat hermostuksensa tuomareihin. Ymmärrän kyllä, että kesken lajin tiimellyksen saattaa lentää muutama ärräpää hylättyjen toistojen seurauksena. Lähes kaikki hermonsa menettävät pyytävät samoin tein tai vähintäänkin jälkikäteen anteeksi sitä, että huusivat tai muulla valitsemallaan tavalla purkivat kiukkuaan tuomariin. Sitä en kuitenkaan siedä, että kisaaja on tuomareille ja muille vapaaehtoisesti kellon ympäri duunia paiskiville vapaaehtoisille mulkku myös kisalavan takana. 
  • Virheitä sattuu aina, sekä tuomarille että urheilijalle että kisaorganisaatiolle. Tuomari ei tee virheitä ilkeyttään, vaan stiplailee koska on ihminen siinä missä muutkin. Itse olen tuomaroimassa ensisijaisesti siksi, että kilpailu olisi reilu ja mahdollisimman toimiva urheilijoiden kannalta.
  • Jälkiviisastelu ja jossittelu harvoin hyödyttävät ketään. Unbrokenin jälkitunnelmissa keskusteltiin erään lajin mielekkyydestä ja pisteytyksen reiluudesta, tuomareiden kädettömyydestä akuuttien Wattbikeen liittyvien ongelmien ratkaisemisessa sekä noudattamattomista liikestandardeista. Protesteja saa ja pitää tehdä, ja kehitystä tuskin tapahtuu ilman keskustelua, mutta yleinen lehtereiltä huutelu tuntuu varmasti niin osallistujista kuin järjestäjistäkin hieman turhauttavalta. 

Kaiken kaikkiaan eilen oli jälleen hauska kisapäivä. Parasta kisoissa on tarttuva energia ja kisaajista ammennettava inspiraatio, joka kannustaa treenaamaan itsekin taas vähän kovempaa.

Ladataan...
Pumpui

Kiinnostaako penkkiurheilu ja juomingit? Kehittelemäni crossfit-aiheinen juomapeli, olkaa hyvä!

Netflixistä löytyy tätä nykyä dokumenttielokuva CrossFit Gamesien nelinkertaisesta voittajasta Rich Froningista. Tai voiko tätä dokumentiksi kutsua, enemmänkin kyseessä on kenties fanielokuva, jossa Froning esitetään kaikki vaikeudet (paitsi kaljuuntumisen) voittavana superihmisenä, joka rakastaa niin imeväisiä, eläimiä kuin kaikenlaisia bensiiniä kuluttavia ajokkeja. Jotta filmin katselu olisi rattoisampaa, kehitin siitä juomapelin.

Säännöt:

Peruspeli:

Pelaajat ottavat huikan/shotin aina kun:

  • Rich Froning itkee
  • Rich Froning puhuu Jeesuksesta
  • Rich Froning pitelee vauvaa
  • Rich Froning ampuu aseella

Rx'd+:

Peruspelin sääntöjen noudattamisen lisäksi pelaajat ottavat huikan aina kun huomaavat käännös- tai asiavirheen suomenkielisessä teksityksessä.

Oksentamisesta tulee kahdeksan sakkoburpeeta.

 

ps. Disclaimer: Blogi ei kannusta ketään juomaan alkoholia, tietenkään.

pps. Jos live-action crossfit kiinnostaa, lauantaina mitellään Unbroken-kisoissa Tapiolan urheiluhallissa. Meikäläinenkin on mukana, tosin tuomaroimassa.

 

 

 

Pages