Ladataan...

Tänään Punainen remonttitupa- blogi täyttää yhden vuoden!

Kiitos kaikille lukijoille, niin uusille kuin matkassa pysyneille. Iso kiitos myös ihanille blogiyhteistyökumppaneille sekä remontissa mukana olleille.

Blogi jatkaa edelleen elämää, remontti jatkuu..vuoteen on mahtunut paljon niin blogin kuin henkilökohtaisenkin elämän parissa. Tasan vuosi sitten kirjoitin ensimmäisen kirjoitukseni, päivänä jolloin teimme alkukaupan Punaisesta remonttituvasta. Kuten blogin esittelyteksti kertoo, 1,5 vuotta sitten löysimme myynnissä olevan lohkotun tontin, jota kävimme kesällä katsomassa. Sen vieressä ja siitä lohkottu Punainen remonttitupa tuli myyntiin muutama viikko myöhemmin, joten päädyimme ostamaan "hela hoidon" ja muuttaa suunnitelmia rakentamisesta remontoimiseen. Olimmehan jo remontoineet aikaisemminkin, joten ajatus mittavasta remontista ei tuntunut ylitsepääsemättömältä. Aloittelevana sisustussuunnittelijana projekti tuntui supermielenkiintoiselta ammattini näkökulmasta ja suurelta mahdollisuudelta kehittää itseään.

 

 

Omassa elämässä on myös tapahtunut viimeisen vuoden aikana paljon. Lapset ovat kasvaneet..pieninkin täytti elokuussa 3 vuotta. Kesällä muutimme pysyvästä Porvooseen, päiväkodin, koulun ja harrastusseuran vaihto, uusi naapurusto, uusi kaupunki, oman yrityksen perustaminen jne.

Kaikkein raskainta on ehdottomasti ollut vanhan asunnon myyminen, sen jatkuva siivoaminen koko viime talven ja kevään, edes takas ajeleminen Helsinki-Porvoo-Helsinki, vanhan asunnon kaupan peruuntuminen viime metreillä mutta onneksi vuoteen on mahtunut niin paljon hyvää, uutta ja mielenkiintoista. Uskallanko jo sanoa, että tänään juhlimme vanhan asuntomme myyntiä! Viimeisen vuoden aikana olen tavannut työni ja blogini kautta lukuisia ihania ihmisiä, mikä on remontin ja lapsiperhearjen keskellä tuntunut piristävältä. 

KIITOS!

Risuja ja ruusuja voi lähettää suoraan kommentoimalla tähän juttuun tai laittaa viestiä:

punainenremonttitupa@gmail.com

Ladataan...

Luonnon kivi, kuinka kaunis se voikaan olla! Jos pitäisi tällä hetkellä valita kolme suosikkimateriaalia niin ne olisivat kivi, betoni ja puu. Nuo kolme elementtiä löytyvät myös useista kylpyhuoneen ja wc:n ideakuvistani. Tosin Suomessa on melko vähän tarjolla yllä olevan kuvan kaltaisia mahtavia kivialtaita. 

Tällä kertaa wc:n suunnittelussa ei tarvinnut ottaa huomioon vaippaikäisen pikkupyllyn pesua tai potalla kävijää. Tosin realistista on etteivät kolmet kädet mahdu samaan aikaa söpöön ovaalin muotoiseen kivialtaaseen. Lapsilla kun on aina tapana änkeä samaan aikaan vessaan ja usein ensimmäinen tappelutilanne syntyy kotiin tullessa eteisessä ja seuraava käsienpesutilanteessa..Viime vuosina on nähty enemmän ja enemmän seinästä ulos tulevia hanoja, jotka ovat perinteisiä hanoja arvokkaampia ja näitä valitessa putkityöt on huomioitava jo suunnitteluvaiheessa. Kauniita mutta en tiedä, ovatko niin käytännöllisiä pikkulapsiperheissä.

Lattiasta ylöstulevat ns. pystyaltaat ovat myös jotkin todella hienoja. Näitä käytetään ehkä enemmän julkisissa tiloissa kuten ravintoloiden wc:issä. Tupla-allas olisi käytännöllinen meidän perheelle mutta tilasyistä se jäi haaveeksi!

Ladataan...

Joskus, jos remontti tuntuu junnanneen paikallaan tai on muuten huono päivä, auttaa kummasti, kun etsii kuva-arkistoista yhden purkukuvan vertailukohdaksi..vaikka esimerkiksi pahimmasta projektista nimeltään KYLPYHUONEEN PURKU. Elintasosiipeen tehty pesutila vuodelta 1978 oli haastavin purettava ja sitä purettiin muistaakseni nelisen viikkoa. Alla muutamia kuvia ennen purkuvaihetta alkuperäisestä pesutilasta, josta kuljettiin toiseen suuntaan eteiseen ja pikkuvessaan sekä saunaan.

PURKU:

On heinäkuun alku, hellettä pukkaa, mies pakertaa pitkähihaiset vaatteet ja hengityssuojain päällä - tuolloin kävi kyllä häntä sääliksi! Mies ei päässyt koko kesän aikana juuri nauttimaan ulkoilmasta..minä katsoin parhaakseni pakata poikatrion autoon ja suunnata uimarannalle pois jaloista koko päiväksi. Periaatteessa olisimme voineet tehdä vain pintaremontin mutta nyt jälkeäpäin ajatus kauhistuttaa! Vaikka remontti on ollut työläs olen onnellinen, että olemme avanneet kaikki rakenteet. Kylpyhuone ja sauna ovat erityisen hyvä esimerkki, miksi avaus kannatti!

Lukuunottamatta suurinta osaa vanhoja koolauksia kaikki muu oli purettavaa. Purkutyö oli todella likaista ja purkujätettä syntyi paljon. Tuohon aikaan käytetyt ratkaisut olivat aika mielenkiintoisia. Rakennustapa, sen noudattaminen ja noudattamatta jättäminen sekä aikakauden materiaalit olivat hyvin erilaiset. Rakennesuunnittelijamme kanssa jouduimme oikein rojukasasta pihalla analysoimaan purkuvaiheen jälkeen, miten materiaalit olivat seinillä. Ulkoseinää vasten oli mm. höyrynsulkumuovi ja laattojen sijasta paksu muovimatto. Nykyaikana tehtäisi ihan toisin. Tuolloin ei ollut tarjolla käteviä märkätilalevyjä eikä tunnettu vaihtoehtoja pinnoitemateriaaleille. 

Kylpyhuoneen katossa kulki putkia ja sähköjohtoja. Purkujätettä kärrättiin kaatopaikalle useita peräkärryllisiä. Kuvassa näkyvän sinisen seinän kohdalla oli pieni, erillinen wc ennen kylpyhuonetta.

Rintamamiestalomme lisäosa ns. elintasosiipi oli rakennettu vuonna -78. Alta paljastui vanhaa talon runkoa ja laudoitusta, joka on joskus hyvin kauan sitten ollut vaalean harmaa, vähän sinertävä. Vanha julkisivu näkyi myös saunan puolella. Sauna oli myös huonossa kunnossa ja täysin nykymääräysten vastaisesti rakennettu. Sielläkin riitti purettavaa mutta näytetään nyt yksi vähän siistimpi purkukuva. Piikattua lattiamateriaalia tuli myös paljon, mitä roudattiin kaatopaikalle muovipaljuissa. Kylpyhuoneen purkuvaihe oli aikaa vievää ja välillä usko meinasi loppua. Yritin kuitenkin sieluni silmin nähdä lopputuloksen ja uuden, toimivamman pohjakuvan.

 

Mikäli purkuvaiheet kiinnostavat pääset lukemaan niistä lisää täältä ja täältä. Jos haluat katsoa, miltä meillä näytti purkuvaiheen jälkeen, katso video täältä

Pages