Ladataan...

Syksy on ollut pitkään leuto. Ainakin meillä Porvoossa edelleen tien sivut vihertävät ja ilma on vuoden aikaan nähden lämmin. Ei uskoisi, että joulu todella jo kolkuttelee ovella! Nämä kuvat ovat kuukauden takaa mutta voisivat olla yhtä lailla tältä päivältä. Niille muillekin mattimyöhäisille, joilla pihatyöt ovat edelleen kesken on lumettomuus oikeastaan onni. Reilu vuoden aikana olemme saaneet huomata, että 4 000m2 vanhassa puutarhatontissa on runsaasti tekemistä. Pensaiden, puiden ja oksien karsimista saa tehdä urakalla ja viemäröinnin mukana kaatuneet puut lisäsivät pilkkomishommaa.

Tällä kertaa agendalla oli erilaisten oksien pilkkoaminen ja saimme testata Boschin tehokkainta oksasilppurimallia AXT 25 TC: tä. Kun oksat oli kerätty läjään roudattiin niitä urakalla silppurin luokse. Bosch AXT 25 TC oksasilppuri toimii verkkovirralla ja on tehokas mutta hiljainen. "Turbine- Cut"- leikkuujärjestelmä mahdollistaa sekä pehmeän materiaalin että kovan puun silppuamisen uskomattoman nopeasti. Meidän puutarhassa on nimenomaan monenlaista oksaa ja tämä silppurimalli sopii meille parhaiten. 

Automaattinen oksien sisäänveto on tehokas ja samalla kun silppuri vetää oksia ja pilkkoo niitä voi itse hakea jo seuraavaa kasaa. Aika kätevää! Leikkuukoneisto on tehokas ja oksien suosituspaksuus on noin 45mm halkaisijaltaan. Meillä taidettiin kyllä laittaa silppuriin paksumpiakin oksia ja oksien liikkumista voi "vauhdittaa" silppurin mukana tulevalla punaisella lapion näköisellä vempaimella. Kokoojasäiliö on todella tilava ja tyhjentäminen on helppoa ja turvallista. 

Myöhemmin kerron, miten meillä hyödynnettiin oksasilppua!

Blogiyhteistyössä: Bosch Suomi

Ladataan...