Säilöntää

Olen viime aikoina ahkeroinut säilykkeiden teon parissa. Rakastan marinoituja valkosipuleja mutta valitettavasti kaupasta saatavat versiot ei laadulla huurra joten tein itse. Marinadiin tuli vettä, etikkaa, suolaa, pippuria ja hunajaa sekä öljyä. Lopputulos on simppeli hyvä ja etenkin nopea. Kun etikka liemiä keitetään, niin silmät kirvelee ja vuotaa mutta on se sen arvoista.

Kurpitsa sipuli säilykettä ei mieleisenä tahdo saada edes kaupasta. Omassa pihassa kasvanut kurpitsa ja huolella keitetty etikkaliemi takaa sen että saan koko talven syödä laadukasta säilykettä.

Lakkoja pakastettiin elokuussa ja nyt niitä on sitten ekat otettu käyttöön. Pakaste lakat ja vanilija jäätelö on vaan niin parasta. Lakka hillo ei sitten ole minua varten lainkaan. Lakat kuuluu piru vie syödä sellaisenaan tai jäätelön kanssa mutta ei ainakaan hillottuna.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *