Miksi minun pitisi maksaa sinun lapsesi loma.

Nyt on kamelin selkä katkennut ja monesta kohtaa.

Netissä on mainoksia joiden kautta voi lahjoitta rahaa tahoille jotka kustantaa niillä rahoilla köyhien kesälomia. MITÄ VITTUA oli ensireaktio. Niillehän on jo vuosia kerätty joululahjoja ja nyt niille pitäisi kesä kivaa maksaa.

Unohdin asian hetkeksi kunnes havahduin siihen että sähköpostissani (työ) oli kerjäysviesti köyhien kesälomista. Tässä kohtaa napsui kamelinselkä poikki. Siis miksi meidän pitäisi olla piru vie vuodesta toiseen hyväntekijöitä jotka rahoittaa joulunvietot ja kesälomat ja noita kerjäys viestejä sataa sähköpostiin vaikka ikinä emme mitään mihinkään lahjoita.

Ymmärrän toki että ihmisillä on vaikeita elämäntilanteita ja että silloin sitä apua kaivataan niihin elämän perustarpeisiin eli vuokrienmaksuun, lääkkeisiin ja ruokaan ja ehkä vaatteisiin mutta joululahjat ja huvipuistot eivät ole mitään perustarpeita. Mielestäni olisi tärkeämpää sen sijaan että samat naamat saavat vuodesta toiseen joululahjat ja kesälomat ilmaiseksi opettaa rahankäyttöä. Rahankäyttö kun noissa perheissä on yleensä retuperällä. Kesätyö ikisiä lapsia ei laiteta kesätöitä hakemaan koska ei niistä makseta kunnon palkkaa.  Kesätöitä ei toki saa aina vaikka hakisi mutta hakemattomuutta ei mielestäni tarvitse hyväksyä. Sitten aletaan vinkumaan että rikkaat matkustaa kesällä Kreikkaan, Thaimaahan, Saksaan, Intiaan jne. Niin rikkaat voivat matkustaa koska ovat tehneet ”TÖITÄ” sen rahan eteen. Tosi asia on kuitenkin se että ei kaikki lähde matkustelemaan rikkaistakaan lomallaan. Mieheni on rikkaan suvun jälkikasvua ja ei ole ikinä käynyt Lintsillä eikä kuulemma aio mennäkään. Lintsi on mieheni mielestä turhaa rahan hukkausta. Käyttää kuulemma ennemmin Lintsin rannekkeen verran rahaa johonkin halpaan osakkeeseen kuin Lintsin rannekkeeseen. Nyt silti mieheni ja minun pyydetään maksavan johonkin hihhuli järjestön keräykseen lintsilipun verran rahaa jotta köyhän perheen lapsi pääsee lintsille. Meillä ollaan muutenkin huonoja lomailijoita. Jos mies kerkeää kesän aikana lomansa pitämään menemme ehkä veneelle ja grillaillaan rauhassa kotona.

Rikkaiden väitetyillä matkustamisilla ollaan luotu markkina miesten toimesta kuva että köyhät jäävät kaikesta kivasta paitsi jos he eivät saa samaa mitä rikkailla on. Näinhän asia ei ole. Näin on rakennettu se keppiheppa, jolla hyväntekeväisyys järjestöjen markkinointi henkilöt hyppelehtii rikkaiden luo kerjuulle. Kerjuuhan toteutetaan aina syyllistäen. Syyllistyksen taso on että jos jätä ostamatta nyt sen Burberryn paitasi niin voi lahjoittaa sen saman rahan köyhäin kesälomiin ja saat hyvän mielen. Ja sitten vielä perään nyyhkytarina köyhästä yksinhuoltaja äidistä joka niin ilahtui kun pääsi kylpylään ja pystyi peräti jätskit tarjoamaan lapselle kesällä. Minussa tuo herättää pohjatonta vihaa. En todellakaan anna rahaa koska en tiedä pystynkö tässä korona tilanteessa pitämään kesälomaani kesällä tai pystyykö mies pitämään kesälomaansa kesällä.

 

 

Kommentit (11)
 1. Tein blogista valituksen toimitukselle. Tämä kun on a-lehtien julkaisualusta, niin pikkuisen pitää miettiä mitä suoltaa. Omassa blogspot-blogissasi voit jatkaa entiseen malliin.

  1. Suomessa on sananvapaus. Saan tuoda esiin sen että meitä miljonäärejä ahdistellaan köyhien toimesta taukoamatta vaikka me jo ne elätetäänki. Köyhien kannatta miettiä kenen silmille hyppii.

   1. Et taida tietää, mitä sananvapaus tarkoittaa. Se tarkoittaa, että sinä saat kyllä sanoa, mutta a-lehtien ei ole pakko sanomisia julkaista.

    1. Tiedän tasan mitä sananvapaus tarkoittaa. Suomessa ei myöskään voida estää sitä että minä miljonääri nä sanon että en hyväksy köyhien kerjäämistä. Näin ne asiat vain menee! Se että sanon että en pidä tietystä ihmisryhmästä on oikeuteni etenkin kun katson heidän minuun kohdistamansa toiminnan nöyryyttävää sekä vainoamisen.

     1. Joo, ei voida estää, että sanot, mutta ei ole pakko julkaista a-lehtien alustalla netissä.
      Niinhän juuri kirjoitin…

      1. Sanan ja mielipiteen vapautta ei voifmda rajoittaa etenkään kun minulle maksetaan siitä että haukun köyhiä

  2. Mä oon tehnyt aiemmin, mutta sieltä vastattiin että eivät aio blogille mitään tehdä 🙁

   ”Kiitos tärkeästä palautteestasi ❤ Lilyssä on tuhansia bloggaajia, joiden henkilökohtaiset mielipiteet eivät edusta Lilyn, Trendin tai A-lehtien kantaa. Vaikuttaja itse vastaa blogin ja muiden kanaviensa sisällöstä. A-lehdillä on oikeus puuttua vaikuttajan tuottamaan sisältöön mikäli A-lehdet katsoo, että sisältö on esimerkiksi lain vastaista. Lilyssä on kuitenkin sallittua olla eri mieltä ja esittää kriittisiäkin mielipiteitä. ”

   1. Sanan ja mielipiteen vapautta ei voida rajoittaa etenkään silloin kun minulle maksetaan siitä että haukun köyhiä

    1. Kuka maksaa?

 2. Onko tämä parodiaa?

  1. Ei ole. Miksi olisi. Me emme hyväksy köyhien jatkuvaa kerjäämistä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *