DIY-kalenteri

Punastus

Rakastan kalentereita, vihkoja, tarroja, leimasimia, kauniita kuvia, askartelua ja tuntikausien näpräilyä jonkin diy-projektin parissa. Harmillisen vähän tulee nykyisin tehtyä itse yhtään mitään, mutta nyt päätin tehdä uuden kalenterin itse. Itse vihkoa en sentään sitonut, vaan hankin sen Tigerista muutamalla eurolla. Olen Moleskine-tyttöjä, mutta nyt just ei ollut laittaa siihen pariakymppiä eikä toisaalta puhelimen kalenteri houkuttele. Hahmotan ajankulun niin, että yksi viikko on yhdellä sivulla ja merkinnät jäävät myös paremmin mieleen, kun ne rustaa käsin. 

Pari päivää sitten olin vakuuttunut, että mieleni tarvitsee uuden älyllisen haasteen. En osannut tarkemmin määritellä, mutta sellainen fiilis oli. Kalenteria väsäillessä tajusin, että se olikin ollut luovuus, jota ikävöin. Käsin tekeminen nimenomaan. Nyt tuntuu siltä, että aivojani on haastettu juuri oikealla tavalla. Parasta tässä on tietenkin se, että näpräämisellä on jokin konkreettinen, käyttökelpoinen tulos. Voisihan sitä askarrella vaikka vessapaperihylsyistä kynätelineen, mutta lopputulos tuskin ilahduttaisi päivittäisessä elämässä. 

Mitä tarvitset tee-se-itse kalenteriin

Tyhjä muistikirja tai -vihko, mieluiten blancot sivut niin luovuus pääsee täysin valloilleen. Omani ostin tosiaan Tigerista, mutta jos haluaa panostaa, voi hankkia vaikkapa Moleskinen.

Numerotarroja. Vaihtoehtoisesti tai lisäksi voi leikata numeroita lehdistä. Ykkösiä ja kakkosia kuluu muuten eniten.

Ihan mitä tahansa kuvia, lehtileikkeitä, askartelumatskua, tarroja, liimaa. Hyödynsin omaani Pirkka-lehden ja Kiasmasta otetun näyttelyoppaan. Näillä olen päässyt jo kesäkuulle saakka. 

Hyvä kynä. Mieluusti musta. Sujuva kirjoitustaito olisi myös suotavaa, nimim. Itkettää kun tulee huonoa käsialaa.

Tarkkaa silmä numeroissa. Paristi olen tyrinyt viikot, kun olen unohtanut jonkin numeron välistä. 

Teetä!

Mandariineja!

Kuvia valmiista kalenterista tulossa, kunhan saan sen valmiiksi. Enää viisi kuukautta tekemättä!

Kommentoi