Jooga ja intentio

Punastus

Kirjoitin aiemmin siitä, kuinka päädyin joogaohjaajakoulutukseen ja joogaohjaajaksi ylipäänsä. Mainitsin, että oman ohjaamiseni intentio on alkanut pikkuhiljaa selkeytyä ja olenkin viime aikoina pohtinut asiaa enemmän. Mitä minulla on annettavaa? Mitä voin oppia ohjattaviltani? Mitä voin oppia ohjaamisen kautta? 

Joogatunti on vuorovaikutusta ja me kaikki olemme yhdessä tekemässä tuntia mahdolliseksi, minä vain satun olemaan se tyyppi, joka ohjaa. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, ettenkö myös minä olisi oppimassa. Olen oppinut joogaohjaajaurani aikana aivan mielettömästi niin itsestäni, muista ihmisistä kuin myötätunnostakin. Lempeydestä, mutta myös ankarasta asenteesta itseään kohtaan. Ennenkaikkea olen ymmärtänyt vahvemmin sen, että olemme kaikki jollain tasolla yhteydessä toisiimme ja kaikki läpikäyvät samantyyppisiä ongelmia ja kriisejä elämässään. Aika lohdullista. 

Yksi tärkeimmistä asioista, jota haluan opetukseni kautta ihmisille välittää on itsetuntemus ja sen vahvistaminen. Joogamatolla olet vahvasti ja raa'an puhtaasti läsnä itsesi kanssa ja itsessäsi. Aina se ei ole edes mukavaa ja harjoitus saattaa nostaa pintaan epämiellyttäviäkin tunteita ja tuntemuksia. Itselläni saattaa joskus tulla itku kesken asanaharjoituksen, useimmiten sellainen hyvä, irtipäästävä itku. Joskus naurattaa ja hymyilyttää. Toisinaan ärsyttää kaikki. Jooga on omalla kohdallani auttanut kohtaamaan tunteet sellaisena kuin ne ovat juuri siinä hetkessä ja myös päästämään irti. En enää vello tunteissa tuntitolkulla, vaan havainnoin ja annan mennä menojaan. Ymmärrys siitä, että minä en ole nuo tunteet, on vahvistanut itsetuntemustani. Olen päässyt tunteiden taa.

Toinen samaan aiheeseen liittyvä ohjausintentioni on yksilön sisäinen voima ja tuli. Haluan auttaa ihmisiä löytämään sen sisimmästään joogan avulla. Myös sen sisäisen voiman vahvistaminen on tärkeässä osassa joogaharjoitusta. Vaikka elämässä välillä myllertääkin, niin aina voi luottaa tuohon sisäiseen voimaan, joka aivan takuulla kannattelee. Joskus ehkä huterasti, mutta siellä se on, meillä kaikilla. Säännöllinen joogaharjoitus toimii elämää tukevasti. Pikkuhiljaa se, mitä matolla tekee, siirtyy oikean elämän puolelle sitä helpottaen ja rikastaen. Sillä loppujen lopuksihan jooga on elämää varten, ei päinvastoin.

Kuvat Linnunlaulusta joka on kertakaikkisen kaunis juuri nyt.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.