Ladataan...
Punastus

Meidän perjantai alkoi vähän synkissä merkeissä. Satoi ja majapaikan yksi kultakaloista oli kuollut yön aikana. Suretti. 

Täällä Kiinan maalla ollessa on tullut väistämättä kiinnitettyä huomiota eläinten oloihin ja täytyy sanoa, ettei hyvältä näytä. Kissoja eläinkaupan ikkunassa myynnissä pienessä kopissa, kanoja häkeissä torilla ja eläintarhan aivan liian pienet elintilat. Niin, eläintarhoissa en tosiaankaan käy, mutta tuonne eksyttiin vahingossa, koska oli pääsymaksuton ja osa kasvitieteellistä puutarhaa. En kiellä, etteikö olisi houkuttanut käydä tsekkaamassa nelisormimangustien kämppä, mutta moraalinen selkäranka piti ja mentiin sen sijaan tutkimaan yrttitarhaa.

Konkreettisin eläinten kaltoinkohtelu onkin sitten ollut koko tämän viikon ihan tuossa nenän edessä, nimittäin kolme kultakalaa aivan liian pienessä maljassa. En tiedä mikä oli kalan kuolinsyy, mutta pieni elintila ei ainakaan parantanut tilannetta. Puntaroin, kuinka mainita asiasta ymmärrettävään sävyyn meidän airbnb-hostille, sillä luulen, ettei asia välttämättä mene aivan helpolla jakeluun. Vastaus voisi hyvinkin olla luokkaa "mutta nehän ovat vain kaloja"*. Painiskelen myös sen asian suhteen, onko minun aiheellista lähteä valistamaan yksittäistä ihmistä, kun oikeastaan puoli maailmaa tarvitsisi asennemuutoksen suhtautumisessa eläimiin ja eläinten oikeuksiin. Dilemma poikineen.

Mutta onhan täällä toki myös paljon hyvääkin. Käytiin toissapäivänä Big Buddhan luona Lantaun saarella ja koko paikka oli "no alcohol, no meat" -aluetta, mikä hiveli mieltäni. Lähtiessä paikalle jolkotteli vielä lehmälauma ja eräs niistä nuuhki kättäni nihkeällä nokallaan. Olin onnellinen. 

* Kun kerroin hostille, että lampusta saa sähköiskuja, et tiedoks vaan jos et jo tiennyt. Vastaus oli "it's always like that, no worry about it at all". Myös suhtautumisessamme sähköön taitaa olla hieman poikkeavuuksia...

Ladataan...

Ladataan...
Punastus

Perjantaina otettiin laiva saarelle ja nyt sunnuntai-iltana tuntuu, että tänne voisi helposti jäädä vielä muutamaksi päiväksi. Aika suhaa eteenpäin aivan liian nopeasti. 

Stressilevelit saa helposti laskemaan tällaisella autottomalla saarella, vaikkakin kyllähän täällä asuu 30 000 ihmistä, eli porukkaa riittää. Niin ja autojen sijaan on sitten senkin edestä pyöriä, joita saa varoa. Onneksi hulina tapahtuu lähinnä rannan bulevardilla ja heti kun lähtee vähän kauemmas, ihmislaumoista ei näy jälkeäkään. Illansuussa käytiin rannalla kävelyllä eikä vastaan tullut ristin sielua. 

Kävelyn ja yleisen pyörimisen lisäksi ollaan pötkötelty meidän ihanassa airbnb-kämpässä, syöty noin sata kuppinuudelia ryyditettynä paistetulla mock duckilla. En tiedä kuinka tähän lipsahdettiin, mutta nuudeliskene on tullut otettua haltuun hyvin vahvasti, vaikkakin kokkausmahdollisuus tässä kämpässä olisi. Liekö sitten syynä aromivahvenne, mutta aivan järkky fiksaatio nuudeleihin meillä molemmilla. Nuudelia aamiaiseksi, lounaaksi ja päivälliseksi... Ehkä ryhdistäydymme huomenna tai sitten emme. 

Haikein mielin siis jää Cheung Chau taakse huomenna ja loppuloman ajaksi meillä on kämppä Kowloonissa, Hung Homissa. Vaikka en ihan vielä tahtoisikaan lähteä saarelta, niin odotan innokkaana jo tulevia seikkailuja!

 

Ladataan...

Ladataan...
Punastus

Vegaanina matkustaminen on toisinaan pelkkää ruokapaikan hakemista. Toki tulee aina etukäteen tsekattua alueen kasvisruokaravintolat, mutta joskus käy niin, ettei kyseistä paikkaa enää ole, se on kiinni tai sitten sitä ei vain löydy. Pari kertaa jo tämänkin reissun aikana ollaan vaellettu nälkäpäissämme ja ihmetelty miksi taas kävi näin... Pari kertaa on myös kulman takaa putkahtanutkin jokin kasvisravintola juuri, kun usko oli jo lopahtamassa ja parisuhde hangry-fiilisten takia lähes katkolla (ok liioittelin ehkä vähän, osataan pitää nälkäkiukut melko hyvin hallinnassa). Tarjontaa siis on, mutta sitä pitää osata etsiä. Useimmissa perusravintoloissa (etnisissäkään) ei ole ollenkaan kasvisvaihtoehtoa. Ainakin Kowloonin alueella olen tämän todennut, voi olla eri asia Hong Kongin saarella. 

Tätä Veggie Mamia tosin ei etsitty kissojen ja koirien kanssa, vaan Happy Cow'sta katsoin ravintelin, joka olisi mahdollisimman lähellä hotellia. Onni suosi ja paikka löytyi helposti sekä oli auki. Lisäksi ruoka oli erittäin tuoretta ja maistuvaa. Ehdottomasti uusintakäynnin arvoinen! Aaah, kesärullat <3 Dumplarit <3

Suositteluni siis ravintolalle sekä koko Hong Kongille, täällä vegaanin on hyvä olla.

Ladataan...

Ladataan...
Punastus

Sitä on tullut oltua viime päivät suu auki toljotteleva perusturisti. Suun aukinaisuus tosin on johtunut siitä, että on perin vaikea pitää läpi suljettuna mikäli ihmettelee ylempänä tapahtuvia asioita. Ja niitä täällä on. Kaikki on niin korkeeta, että olisi silkkaa tuhlausta katsella vain eteensä. 

Olen perusturreuden lisäksi tuntenut oloni hyvin, hyvin länsimaalaiseksi, enkä välttämättä sanan positiivisimmassa merkityksessä. Vaikka Hong Kongissa toki onkin paljon länkkäreitä, niin luultavasti ovat tuolla Honkkarin saarella (länkkärihonkkari, lol), jonne ei vielä olla ehditty. Kowloonin puoli Hong Kongia on etnisesti kirjava ja on ollut erittäin virkistävää pyöriä täällä. Kokea olevansa täysin joukkoon sulautumaton, mutta silti vahvasti yhtä ihmisten kanssa. Täällä on näet erittäin hyvät energiat ja suurkaupungin uuvuttava ilmapiiri loistaa poissaolollaan. Haluan ajatella sen johtuvan itämaisen kulttuurin arvomaailmasta, ihmisten sydämellisyydestä ja postiivisuudesta sekä mahdollisesti ihan vain siitä, että länsimainen kulttuuri ei ole niin vahvasti läsnä kaikkine hapatuksineen.

Tänään siirrymme Cheung Chaun autottomalle saarelle Lantaun edustalle. Siellä vietämme viikonlopun toivottavasti paljon pyöräillen ja trekkaillen. Ehkä otamme lautan Mui Woon, joka on tunnettu vesipuhveleista ja lehmistä, jotka hengaavat siellä. Maailman yksi ehkä siisteimmistä jutuista!

Hyvää viikonloppua sinne kaikki ihanat!

Ladataan...

Ladataan...
Punastus

Pari uteliasta nenää auttamassa pakkaushommissa. Tänään on se hetki kun päivä ja yö ovat samanpituisia ja parahiksi lähden Suomesta pois kahdeksi viikoksi. Kevättä karkuun, kuinkas sattuikaan. Kun palaan, en suostu näkemään enää yhtäkään lumisadetta, ainoastaan aurinkoa ja lämpöä. 

Viimeiset viikot ennen lomaa ovat olleet lähinnä selvitymistä. Kyllähän sitä kunnon ihmisen täytyy haalia itselleen mahdollisimman paljon töitä ennen lomaa, että sitten ansaitsee lomailun. No way, en ole oikeasti tuota mieltä, mutta näin pääsi käymään, siitä syystä bloginkin puolella on ollut todella hiljaista. Energia ei ole riittänyt mihinkään ylimääräiseen. 

Siltikin olen onnistunut pitämään oman sisäisen ääneni kirkkaana, valo ei ole himmennyt. Toisin kuin yleensä kiireisinä jaksoina, olen ollut tyyni, rauhallinen ja kokenut olevani balanssissa. Jos joku on kysynyt, miten minulla menee, on sisäinen vastaukseni ollut: ei mitenkään. Vaikka näin kirjoitettuna vaikuttaakin pahalta, niin enemmänkin tuossa vastauksessa on piillyt tasapaino. Se tasapaino, jota kai koko elämäni olen etsinyt. Ei mene huonosti, mutta elämä ei just nyt tykittele mitään euforisia kiksejäkään. Eikä tarvitsekaan. Ääneen olen tuohon kysymykseen vastannut lähinnä tyyliin: no menee (vähän suopeammin sanankääntein tosin). Hommat on just niin kuin niiden pitääkin olla. Sisimmässäni tiedän sen.

Huomenna olen ensimmäistä kertaa elämässäni Aasian maaperällä. Mutta sitä ennen vielä lentotunteja noin 15. Saattaa olla, että huomenna olen toista mieltä henkisestä balanssistani. Saas kattoo. 

Ihanaa viikon alkua kaikille!

Ladataan...

Ladataan...
Punastus

Olet aivan viimeisenä tekonasi ottanut vanhan huoneesi seinältä poikaystävän bändin julisteen ja ensimmäisenä tekonasi asettanut sen uuden huoneesi seinään. Tähän liittyy pidempikin stoori, mutta kyllä, olen taikauskoinen mitä tulee tuohon julisteeseen. 

Koko kroppa on ruhjeinen, mustelmilla ja kylkiluu jollain tapaa vaurioitunut ja pelkäät, että keuhko puhkeaa minä hetkenä hyvänsä. Samalla tunnet kuitenkin olevasi enemmän elossa kuin pitkään aikaan. Kodinvaihdos herättelee näkemään kaiken aivan uudessa valossa.

Katselet edelleen tyhjiä pahvilaatikoita sillä silmällä. Potentiaalisiksi muuttolaatikoiksi nimittäin. 

Pukeudut samoihin vaatteisiin viikon ajan, etkä välitä.

Ensimmäinen kunnollinen vapaapäivä yli viikkoon saa haaveilemaan Ikean reissusta. Olisiko sittenkin parempi levätä? Ehkä tyhjät Ikean käytävät tiistaiaamupäivänä ajavat saman asian? Viime viikkoinen rautakauppakokemus oli ainakin rentouttava. Kukaan ei tullut palvelemaan ja sait haahuilla kaikessa rauhassa siellä remppakamojen katveessa (suosittelen).

Kissa ei ole vieläkään tullut kainaloon nukkumaan ja on ottanut etäisyyttä. Näet sen katseessa mietintöjä siitä, kuinka karata takaisin vanhaan kotiin.

Tavaroita on edelleen purkamatta, mutta silti olet jo ehtinyt mm. laittamaan siemeniä multaan ja muutenkin tekemään kaikkea yhtä akuuttia. 

Kuulet kotiin sisälle laivojen sumutorven ääntä ja se itkettää. Myös Tallinnan ja Pietarin laivojen terminaalikuulutukset liikuttavat. 

Asut keskellä keskeneräisyyttä, raksamiehiä ja nostokurkia, muttet välitä siitäkään. Tällä hetkellä se tuntuu vain kiehtovalta. 

Tietää myös muuttaneensa, kun ei ole ollut aikaa eikä energiaa some-elämään. Blogi on ollut hunningolla ja olen täysin pihalla siitä, mitä internetille kuuluu. Hyvää kai? 

Ladataan...