Kela on kaveri

Puolivahingossa

Hyvää äitiyslomaa ja rahatonta kuukautta toivottaa Kela! 
Vaikka en tykkää puhua raha-asioista, niin nyt kyllä suututtaa sen verran, että on pakko avautua. 

 

Kelan mielestä raskaana oleva pystyy maksamaan 350 euroa vuokraa, 20-40e sähköstä, 15e netistä, tankkaamaan autoa, syömään kahden edestä, olemaan stressaamatta rahasta  ja ruokkimaan vielä koirankin pelkällä asumistuella eli 187 eurolla.

Olen otettu, tuli fiilis, että olen superhahmo raskauden loppumetreillä.
 

 

Kommentit

MirvaK

Täällä odotellaan päätöstä edelleen. Äippäloma alkaa 10.8. Ilmeisesti tiedän mitä saan, kun tuli tieto sairaspäivärahasta. Eiköhän se sama ole.

Tuo on kyllä ihan syvältä, kun tuet maksetaan jälkikäteen eli jos ei ole palkkatuloja siinä, niin sitten tulee kuukauden tuloton jakso. Ei hyvä!

iity-
Puolivahingossa

Näinpä juuri. 
Muutaman kuukauden oon elelly nyt työttömyyspäivärahoilla, niin saan kuitenkin ne vielä tältä kuulta eli vuokrat ja laskut onnistuu onneksi.
Ja luojan kiitos, sain tietää tästä jo etukäteen kaverilta, niin osas varautua :)

Voi itku, mulle neuvolassa sanottiin ettei yhteiskunta jätä ketään yksin. Harmittelin silloin kun taloudessamme on vain minä työssäkäyvä ja miehellä opinnot kesken.

Olen alkuraskaudesta lähtien ollut sairaslomalla ja näin jo kauhuskenaarioita siitä ettei äitiysrahaa tule kun ei ole ns kunnon tulojakaan. Onneksi voi huokaista kun Kela kertoi äitiysrahan menevän vuoden 2011 tulojen mukaan. 

MirvaK miten tuo sairaspäiväraha. Vaikuttaako se äippärahaan kuitenkin jos tulot menee vuoden 2011 mukaan? 

 

Iity- toivotaan että saatte väliaikaista lainaa tai tukea joltain sukulaiselta tai vanhemmilta. Ei noinkaan pysty kuukautta elämään. 

iity-
Puolivahingossa

Sossusta hakemaan, jos ei muuta keksi :) Hävettää vaan maha pystyssä mennä sinne..

MirvaK

Mustaa pitsiä: Tulot lasketaan joko edellisen valmistuneen verotuksen mukaan (mun kohdalla 2010) tai sitten 6kk tulojen mukaan, jos ovat 20% enemmän kuin edellisen valmistuneen verotuksen tai sitten viimeksi myönnetyn etuuden mukaan. Eli jos sinulle kannattavin on tuo vuoden 2011 verotus, niin hae sen mukaan, jos taas saikkupäiväraha antaa paremman tulon, niin sitten haet sillä.

 Itse hain 6kk tulojen mukaan. Pelko oli persuksissa, että onko noussut 20% ja onneksi olivat. Vuonna 2010 olin 11kk töissä ja pienempi palkkaisessa hommassa kuin nyt. Olisi kyllä ottanut aivoon, jos päiväraha olisi määräytynyt tuon 2010 verotuksen mukaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en oo vielläkään saanu äitiysrahapäätöstä, ja oon äitiyslomalla ollut jo 2.8 asti hakemus on kelaan saapunut 19.6 että me eletään täällä miehen rahoilla ja mieheni on tällä hetkellä työtön eikä asumistukea saada kun ne ei käsittele hakemusta ennen kuin äitiysraha on päätetty että meillä ollaan ihan sukulaisten armoilla ja säästöjen (onneks niitä on) et hienoa kelan toimintaa (y) joka päivä sinne soitan ja joku elämäänsä kyllästynyt vastaa siellä ja selittää saman jutun joka päivä et se on kiireellinen.

iity-
Puolivahingossa

Apua, mitä toimintaa. :o Toivottavasti saisivat jotain aikaseks pian!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.