Punainen linssikeitto

Punainen linssikeitto on yksi niitä perusruokiamme, johon löytyy aina tarvikkeet kaapista ja jonka pyöräyttää käden käänteessä. Linsseissä on runsaasti proteiinia, joten ruoka on kasvisruoaksi hyvin täyttävä ja ravitseva.

Punainen linssikeitto

  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 1 kuivattu chilipalko
  • 1 tölkki luomutomaattimurskaa
  • n. 7 dl vettä
  • n. 3 dl punaisia linssejä
  • pieni purkki kapriksia
  • tuoreita yrttejä (esim. oreganoa)
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa

Valmistaminen:

  1. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynsi
  2. Kuullota sipulit oliiviöljyssä isossa kattilassa ja lisää valkosipuli
  3. Murskaa kuivattu chili ja lisää se kattilaan
  4. Lisää tomaattimurska ja vesi
  5. Lisää linssit
  6. Keitä linssejä noin puoli tuntia, kunnes ne ovat täysin kypsiä
  7. Lisää kaprikset
  8. Mausta keitto yrteillä, suolalla ja lusikallisella viinietikkaa. 

Tällä kertaa käytin yrttinä korianteria, mutta yleensä keittoon laitetaan oreganoa, basilikaa tai salviaa. Jos käytät kuivattuja yrttejä, lisää ne keittoon yhdessä linssien kanssa.

Tarjoa smetanan kanssa. (Huijasin hieman kuvassa ja laitoin itse Kosken Kotijuuston taivaallista kotijogurttia, joka itse asiassa toimi keiton kanssa loistavasti!)

 

Kommentit

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Hyvää tuli! Tosin sovelsin hiukan, kun kaapista ei löytynytkään kapriksia ja unohdin ostaa tuoreita yrttejä. Sen sijaan lisäsin joukkoon koskenlaskijaa, jota oli nokare jääkaapissa. Aijai, ennustan, että tästä tulee mulle arkiruoan kulmakiviä. Kiitos vinkistä!

Kimmo T

Hienoa! Soveltaminen on tietenkin sallittua. Teimme eilen samaa keittoa, ja tällä kertaan mukaan heitettiin pari pilkottua porkkanaa, vajaa pussillinen aurinkokuivattuja tomaatteja ja jokin itämainen mausteseospussi. Hyvää tuli siitäkin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.