DIY Pinnasänky kierrätyspuusta 🙂 Ja vaatehylly pienille pöksyille.

MikroMieskin tarvitsee paikan jossa ummistaa silmiä rankan päivän jälkeen. Yläkerran käytävän alkovi oli sopivasti tyhjä, eikä meillä ollut sille mitään käyttöä joten se sai kunnian olla MikroMiehen ensimmäinen “huone”. Hän ei ole viettänyt “huoneessaan” vielä yhtään yötä kahden kuukauden olemassaolonsa aikana. Tämän ajan olemme kasoittuneet makuuhouneeseemme öiden ajaksi :). Pinnasängyn tarvepuut otin vanhasta tv-tasosta, joka lojui kellarin puutyötilan nurkassa keräämässä pölyä. Patja on Ikeasta ja sängyn koko suunniteltiin sen mukaan. Sisämitat ovat 60 cm x 120 cm patjan paksuus on 8 cm. Nukkumistason korkeutta voi säätää kulmarautojen korkeudella, joilla se on kiinni sängyn rungossa. Sängyn etuseinämä on kiinni rungossa kahdella ulosvedettävällä alumiinitapilla joiden poistamisen jälkeen pikkumiestä on helpompi siirrellä sänkyyn ja sieltä pois. Ainoa drawback parrusta rakennetussa sängyssä on sen julmetun hirveä paino ja käytetyn puumateriaalin tuoma lisäpaksuus jonka johdosta minun piti purkaa osa alkovin seinästä, jotta sain sängyn nostettua paikalleen. Portaisiin sänky ei mahtunut kuin pystyssä ja silloinkin sen liikuttaminen oli erittäin hankalaa.

Kun MikroMies kasvaa sängystä ulos voi siitä tehdä 120 CM levyisen sängyn päädyn tai pienen sohvan alkoviin.

Valitettavasti puupätkien pituudet eivät riittäneet laitoihin, joten jouduin jyrsimään puuhun liitossyvänteet, jotta sain liitettyä lyhyitä palasia yhteen ja puu säilytti kestävyytensä. Alemmassa kuvassa näkyvät puutapit ovat jäänne puun edeltävästä elämästä tv-tason osana. Tappien välissä molempiin puihin on jyrsitty liitoskohta, jonka onnistumiseen olen super tyytyväinen. Sänky on vahattu valkoiseksi ja sen jälkeen hiottu kevyesti 320 grit hiekkapaperilla. Näin pinta saavutti ihanan kiiltävän ja kauniin lopputuloksen.

Pieneen alkoviin mahtui myös vanhasta ruman valkoisesta Ikean metallihyllystä tuunattu värikäs kolmen tason hylly. Hylly oli kaksi metriä korkea ja koettuaan rautasahan se puolittui kauniisti. Valkoiset metallitasot ja loput jalat ovat pihavarastossa tuomassa lisää säilytystilaa. Värikkään hyllyn puulevyt jäivät yli makuuhuoneen kiinteistä vaatehyllyistä ja niitä ei ole hiomisen lisäksi käsitelty ollenkaan. Maalauksesta vastasi WomBo (Ankku) ja hän käytti Vintron kalkkimaaleja.

koti diy vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *