Aaaa aaaaa (ah päikkärit)

”Silva menee aaaaa aaaaa!”

Koska syksymmällä tuleva Thaimaan-matkamme todennäköisesti tuhoaa taivaallisenihanan päikkärirytmimme, halusin sitä ennen ikuistaa nämä hetket. Että voi sitten haikeudella muistella kiukkuista tirppaa hoivatessa 🙂

Meillä siis mennään päikkäreille näin:

väsyttää.jpg

Vä-syt-tää.

Tirppa ilmaisee päikkäriväsymyksensä niin selvästi, että se ei voi jäädä huomaamatta. Se on yksi syy, miksi emme ole siirtyneet vielä kaksista päiväunista yksiin. Joskus, jos unitiikeri ja tutti ovat jääneet jonnekin tirpantasolle, Silva saattaa käydä hakemassa ne itse.

Ja jos toteaa:
”Silvaa väsyttää”, tirppa vastaa:
”Aaaaa aaaaa”.

potta.jpg

Vaippahommat. 

Sitten potalle ennen unia. Koska en halua julkaista lapsestani pottakuvia, näytetään sitten pukemista. Tirpalla pukemislukemistona tällä kertaa jostain kirjahyllyn uumenista löytynytä Hare Krishna -kirjallisuutta. Hmmm. Ei suostunut irroitamaan otettaan tuosta edes kuvan oton ajaksi.

isbjörn of sweden.jpg

 Aaaaa aaaaaa.

Haalari puetaan aina kotiloissa tällä samalla paikalla, kirjaston matolla. Siinä jutellaan vielä rauhallisesti – lähinnä sanoilla ”nukkumaan”, ”väsyttää” ja ”aaaa aaaaaa”.

*******

Ja jos harrastaisin lastennvaatemerkkihehkutusbloggauksia, tälle fleecehaalarille olisin omistanut kokonaisen suitsutusbloggauksen jo aikaisemmin. Mutta sen sijaan annan kehuni nyt. Haalarin saimme jo keväällä Lapsimessuilta, Isbjörn of Sweden*) -merkin maahantuojalta. Ja sitä on käytetty paljon, eniten päiväunitarkoituksessa – aina, kun mittari on näyttänyt unille mennessä alle 15 astetta; jopa viileämpinä kesäpäivinä välillä siis.

Kierrätysfleece on tosi hyvälaatuista: lämmintä, mutta hengittävää. Ja tuo malli on tosi-tosi helppo sujauttaa väsyneen lapsen päälle. Viileämmillä keleillä ollaan ajatelu käyttää sitä myös välikausihaalarin alla.

Tuo merkkihän edustaa sellaista teknistä pukeutumista, ja sitä myydäänkin lähinnä vain retkeilyliikkeissä. Myös saman merkin talvihaalari kiinnostaisi aivan hurjasti, jos siihen vaan raaskisi satsata… No, itseni tuntien me sitten kuitekin päädytään haalariostoksille Prismaan tai kirppikselle 🙂

*) Fleecehaalari siis keväällä saatu, mutta en sitoutunut siitä bloggaamaan – kehut siis silti ihan vilpittömiä. Ja linkki vie merkin omalle netisivulle, ja se ei sisällä mitään  salattuja mainosklikkauskytköksiä.

*******

Okei, okei – sitten äkkiä pois täältä mainoskatkolta! Sori, tuo välihuomautus syntyi tuohon ihan spontaanisti – aiemminkin on ollut mielessä, että toi on kyllä niin hyvä, että siitä tekisi mieli mainita… Mutta nyt takaisin päikkäreille!

nukkumaan.jpg

Sitten vaunuihin, vöihin, ja viimeiset aaaaa aaaaaa:t. Joskus kävellään vähän, usein vain hetki heilutellaan vaunua.

unessa.jpg

Shhhh, täällä nukutaan – nähdään parin tunnin päästä!

Kommentit (33)
  1. Tää on nyt ihan hassua, mut mulla nousi vedet silmiin, kun kattelin noita kuvia 🙂 Ne on jotenkin vaan sulosia ja lutusia. Ja suloinen tirppa 🙂 No, ne on varmaan nää hormonit jotka aiheuttaa tän. Tai sitten oon vaan tällä hetkellä ihan pöhkö ja liian tunteellinen 🙂

    Mutta siis, aloin lukea blogiasi vuosi sitten meidän pojan syntymän jälkeen. Tuolloin aluksi kahlasin kaikki vanhat juttusi läpi ja sen jälkeen oon seuraillut teidän menoa säännöllisesti. Nyt vasta ryhdyin kommentoimaan, kun luin, että teille on tulossa toinen pikkuinen. Onnea vielä kerran, vaikka onnittelin jo aiemmin siinä paljastuskirjoituksessa. Itsellä on  kanssa vauvakuume päällä – sen takia kaikki nuo söpöt jutut ja kuvat saavat mielen niin herkäksi 🙂 Mutta katsotaan, koska meidän seuraavaa pikkuinen ilmoittaa olemassa olostaan, ei mitään hoppua vielä toistaiseksi.

    1. Hormoneita on hyvä syyttää, mua kans kaikki herkistää 🙂 Kiitos kivasta kommentista, tuli hyvä mieli! Pysy mukana jatkossakin – ja saa kommentoidakin, tykkään kovasti kommenteista!

  2. Kah, jäipä tämä päivitys tuon myöhäsemmän jalkoihin 😛

    Meillä jäi aikanaan (turhan) aikaisin pihapäikkärit pois tuon hikipään kanssa. Miinusasteita taisi olla viisi, ja lapsella päällä aika samanmoinen asustus, ku Silvalla tässä, mutta pihalla kärsi olla enintään 15 minuuttia, ennenkö huudettiin pää märkänä ”nyt just tuut hakemaan mut pois täältä”. Äitin pää ei sitten kestäny laittaa lastaan enää ohkasemmas asustukses pakkaseen… No, hyvinpä näyttää uni maistuvan sisälläki.

    Unilelu ja tutti meilläkin on must, ja ne haetaan itse vaikka mistä. Ei pahemmin korkeammat tasot enää pidättele. Pitäis vaan saada ny taisteltua tuo tutti viimein pois, kun kuluneen vuoden muutokset alkaa olla voitetulla kannalla… Luvassa siis valtava tahtojen taisto. ”TARRRRRVIIII TUTIN!!!!!”

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *