"Ai pitääkö niitä HUOLTAAKIN?" (ja miniarvonta)

Puutalobaby

yhteistyökiitokset jatkuvat: Lastentarvike

Kirjoitin juuri tänään aikaisemmin tuplavaunuhuumastamme täällä.

Testirullailimme niitä Emmaljungan Double Vikingejä siellä Lastentarvikkeen myymälässä, kun vaunuja esitellyt Teemu vähän niin kuin sivulauseessa kehaisi, että heillähän on sitten omat korjaus- ja huoltopalvelut myymälöiden yhteydessä ympäri Suomen. Eli että jos vaunuihin tulisi vaikka jotain vikaa Sotkamon-lomalla, niin sitten vaan Kajaaniin huoltoon - takuu näillä on kolme vuotta.

Huollosta puheen ollen...

"Niin, ja senhän varmasti tiesittekin, että vaunuja pitää sitten tietysti säännöllisesti huoltaa", Teemu muistutti.
Ai? Hupsis! Me ollaan ajeltu noilla Bugiksilla nyt kohta pari vuotta, eikä ole käynyt mielessäkään...
"Huolletaanhan autojakin säännöllisesti - ja polkupyöriä!", Teemu vertasi.

No enpä ole kyllä tajunnut tuotakaan ennen!

 

Meiliin sitten myöhemmin tipahtikin tällainen kotiläksy-infopaketti vaunujen huollosta:

"Jotta lastenvaunut toimisivat siten kuten ne on suunniteltu, tulee niitä huoltaa säännöllisesti. Huoltoväli on täysin verrannollinen vaunujen käyttöasteeseen ja olosuhteisiin, jossa niitä käytetään. Alla on lueteltuna toimenpiteitä, jotka olisi hyvä suorittaa huollettaessa vaunuja.

Pidä vaunut puhtaana. Jos olet liikkunut suolatuilla kulkuväylillä, puhdista vaunut jokaisen käyttökerran jälkeen.

  • ​Irrota renkaat, puhdista akselinpäät hiekasta ja vanhasta rasvasta. Laita akselinpäähän uusi rasva. Renkaan keskiön rasvaamiseen on hyvä käyttää laakerivaselliinia (paksumpaa rasvaa joka ei pääse valumaan).

Vaunun liikkuvat osat, kuten kasauslukot ja nivelet, on hyvä puhdistaa jokaisen huoltokerran yhteydessä.

  • Puhdista osat ja voitele hienolla silkonipohjaisella öljyllä.
  • Kasauslukkoihin ei saa laitaa paksuja rasvoja! (Jättävät tahmean pinnan, joka sitoo itseensä epäpuhtauksia.)

Jarrun toiminto tulee tarkistaa. Puhdista jarruosat hiekasta ja liasta ja voitele liikkuvat osat. Jarrun konstruktio määrittelee, minkälaisella rasvalla jarru voidellaan. Kysy tarvittaessa asiasta tarkemmin valtuutetulta jälleenmyyjältä.

Kokeile vaunun kaikkia eri toimintoja ja tarkista, että nämä toimivat. Jos jokin toiminto ei toimi, ota yhteytä valtuutettuun jälleenmyyjään.

Muista aina tarkistaa vaunun kunto silmämääräisesti sitä käyttäessäsi."

Vielä laajempi vaunujen huolto- ja kunnossapito-ohje löytyy muuten myös Emmaljungan sivuilta täältä - pätee varmasti myös kaikkiin muihinkin vaunumerkkeihin!

*******

Uusimmissa Emmaljungan vaunuissa on muuten mukana oma huoltokirja. Ihan niin kuin autoissa, hih! Mutta ihan fiksua myös vaunujen jälleenmyyntiä ajatellen: leimoista ostaja näkee, että vaunuista on pidetty hyvää huolta.

Lastentarvikkeen myymä vaunujen kotihuollon paketti näyttää tältä:

Koska me olemme jo niin paljon saaneet (kiitos! kiitos! kiitos!), ajattelin laittaa heti tähän perään vähän niin kuin "miniarvontaan" tällaisen tuotepaketin: 

Arvon siis lukijoiden kesken tällaisen Lastentarvikkeen antaman huoltopaketin (arvo 21,70 e). Osallistu hihkaisemalla jotain (kertomalla vaikkapa, että oletteko huoltaneet teidän vaunujanne säännöllisesti) tämän bloggauksen kommenttikenttään. Jos et ole rekisteröitynyt lilyläinen, jätä meiliosoitteesi kommenttikentän yhteyteen, sille varattuun paikkaan (tulee näkyviin vain minulle).

Arvonta voisi olla käynnissä vaikkapa to 20.2. klo 16 asti!

 

 

PS. Tämä ei ole ainoa vaunuihin liittyvä tulossa oleva arvonta :)

 

Kommentit

rinkeli (Ei varmistettu)

Vielä en ole ehtinyt huoltaa, kun tulokasta vielä odotellaan toukokuulle :) Rattaat siis nököttää olkkarissa vielä jonkin aikaa :)

eka huolto edessä? (Ei varmistettu)

Meidän emmaljungat on kierrätetyn kierrätettyjä. Meitä aikaisemmin ovat olleet ainakin kolmella muulla muksulla. Ja hyvin pelittävät meilläkin, vaikka hieman vanhahtavat ovat ja aurinko on tehnyt ihmeitä vaunujen ilmeelle, eli väri on haalistunut. Muuta vikaa ei sitten löydykään. Jos voitto tulee, niin mielellään vois vaunuja hieman siistiäkin näin kurakelien aikaan.

Joka kerta, kun lähden ulos, käy mielessä, ettei näitä ilmeisesti taaskaan tullut huollettua :D Jospa tuon tuotepaketin avulla huoltovälikin hiukan lyhenisi ;D Nyt nuo ovat olleet käytössä vuoden ilman huoltoja :)

MirvaK

Kröhöm... eipä ole ikinä huollettu vaunuja. Ekat vaunut pelittivät hyvin 5-7 vuotta. Olisivat pelittäneet kauemminkin (jopa tällä nuorimmaisella), mutta kröhöm... ne unohtuivat jotenkin ulkosäilytykseen ja kuomuun tuli homepilkkuja. Näin ollen nuorimmainen sai uudet. Hyvin ovat pelittäneet paria naksahtelua lukuunottamatta. Tosin meillä vaunut ovat vähällä käytöllä kun kuljen niin usein omalla autolla. Ja nyt vähentynyt entisestään kun nuorimmainen on siirtynyt sisälle nukkumaan. Tuossahan nuo vaunut koristavat nyt olkkaria (kun ei ole säilytystilaa).

uraaitikotona2@gmail.com

Ladybugs mama
Puuroa tukassa

Meidän vaunumme ovat käytettynä tutulta ostettu. Sitä ennen ovat olleet käytössä vain yhdellä pikku pojalla. :)

Pakko tunnustaa ettemme ole koskaan huoltaneet vaunujamme, enkä usko että edellinenkään omistaja on. :D Joten huoltopaketti tulisi kyllä tarpeeseen. Taas yksi asia listaan lisää mikä pitäisi hoitaa. *Yrittää kovasti kurottaa niskastaan kiinni*

7kk on nyt neidillä ollut vaunut melkein joka päiväisessä käytössä, joten ei olisi pahitteeksi pikku vaunuhuolto. 

Milsu (Ei varmistettu)

Oikein huoltopaketti! Ei me vaan tajuttu tollasta ostaa kun alkuvuodesta ostimme Lastentarvikkeesta Emmaljungat... Ei tosin olla vielä vaunuja käytettykään, äippäloma alkaa meinaan ylihuomenna!!

elppis (Ei varmistettu)

heh, myös mun äippäloma alkaa ylihuomenna. :)

jenninen (Ei varmistettu)

Kaksi kuukautta vasta ollut Emmaljungat käytössä, eikä ole tullut huolto mieleenkään. Välillä olen katsonut, että kurasta pitäisi puhdistaa. Tuli hyvänä muistutuksena, kiitos!

Kukkavarvas (Ei varmistettu)

No ei todellakaan olla :D

niinantiinus (Ei varmistettu)

Ei ole lasta, eikä siis vaunujakaan.:) Mutta ystävä odottaa esikoistaan, eikä hänellä varmasti ole vaunun huollot ensimmäisenä mielessä. Joten koitan onneani, jos voittaisin hälle tämän huoltopaketin!:)

Petruska (Ei varmistettu)

Meidän Emmaljungat on ollu käytössä vasta joulukuusta lähtien eli vielä ei olla huollettu.. hyvänä muistutuksena tuli tämä postaus kuitenkin :)

Kaisam (Ei varmistettu)

Mun ensiajatus oli että voi ei, pitääkö niitä tosiaan huoltaakin! :D Oon ihan alottelija tässä lastenvaunujen (ja lastenhoidon!) ihmeellisessä maailmassa, kun just vasta viikonloppuna hankin ekat vaununi, käytetyt Emmaljungat, toukokuussa syntyvälle pojulle. No tässähän sitä on vielä muutama kuukausi aikaa opiskella vaunujen huoltoa ennenkuin pääsee ekalle ajelulle :)

SP (Ei varmistettu)

Mulla on vasta kirpputorilöytöni (Emmaljungat) odottamassa kesällä syntyvää käyttäjää :D

Mippanen (Ei varmistettu)

Eipä ollut tuo huoto tullut mulle mieleenkään, hups. Josko nyt huoltaisi ne vaunut ennen kuin seuraavan kerran lähdetään niillä liikenteeseen... :)

heiju (Ei varmistettu)

Ei oo koskaan kyl mullakaan tullu mieleen et rattaitakin pitäs huoltaa, jos ei irtoavien kangasosien pesuja lasketa. Tosin oon aseöljyä suihkinu liikkuviin osiin. Mulla on huutonetistä huudetut vuoden -79 Oran vaunut, ostajan mukaan vain hänellä olleet sisätiloissa säilytetyt. Silmämääräsesti näyttäs olevan ok, tosin pari kertaa rengas irronnut liikenteessä !! Ihan hyvin on meillä siis pelittänyt. Tollasta paksua "rasvaa" on pitäny hankkia juurikin tollasen huoltotyypin kehotuksesta hankkia ja laittaa sinne pyörän akselin sisään mutta en oo keksiny mistä sellasta ois voinu hankkia. Noi on niin vanhat että ei kuulemma helposti enää löydy varaosia joten kannattas pitää hyvää huolta sano se huoltoukkeli myös. Joten olis mahtavaa tommonen huoltopaketti voittaa, ei tarttis lähtee ostaa sitä mistään.

Titiomm (Ei varmistettu)

Hups, ei meilläkään olla edes ajateltu sen kummemmin huoltamista, eikä vaunuja ostaessakaan aiheesta mainittu mielestäni kummemmin. Vaikuttaa kyllä vähän liioitelluilta noi ohjeet että jokaisen käyttökerran jälkeen pitäisi irrottaa renkaat jne, mutta eipähän sitä taida kävelytiet kovin suolattuja olla. Vielä ei tosiaan ole tarvinnut huoltamisesta murehtia kun tosiaan meillä on laskettu aika oliko se päivä vai mitä teidän jälkeen :)

Kristaliina
Puutalobaby

Mäkään en kyllä mitenkään usko, että me joka päivä niitä irrottelemaan alettaisi :) Mutta oishan se varmasti hyvä edes silloin tällöin tehdä niin! ...ja hiekkaa taitaa olla täälläkin kävelyteillä eikä suolaa, onneksi :)

Ribis (Ei varmistettu)

Me ostettiin vuosi sitten esikoiselle Emmaljunga City Crossit. Hyvin on pelittäneet, neiti nyt 10kk ulkoilee vaunuissa päivittäin. Huolto tulisi varmaankin tarpeeseen piakkoin, joten tuollainen tuotepaketti olisi enemmän kuin jees:)

CougarWoman
CougarWoman

Minä en huolla edes sitä pyörää... :D (Minut voi sitten ohittaa arvonnassa ;) )

Kristaliina
Puutalobaby

Ehkä noita vois käyttää fillarin huoltoonkin...? :)

Silkkitassu

Oi!!! Me saatiin meidän Emmaljungat käytettynä ja olivat ihan uuden veroiset kun niistä oli pidetty niin hyvää huolta! Mutta itsellä se on jäänyt kyllä vähän vähälle.. Ehkä pitää ottaa paremmin tavaksi. (vaikka jos voittaisi tuon paketin. ;))

kitina (Ei varmistettu)

Hups.. Ei oo tullu huollettua. Paitsi renkaisiin on lisäilty säännöllisen epäsäännöllisesti ilmaa. Loogistahan tuo tieten olis huoltaa ajoissa, mutta molen liian laiska. :D

aihio
Miksi lapsi itkee?

Meillä Jedot odottelee heinäkuun lopulla syntyvää esikoista eteisessä ja käyttöä ja huolto-ohjeita selatessa meinasi jo paniikki iskeä; millä ilveellä niitä vaunuja muka pesee  talvisaikaan joka käyttökerran jälkeen pienen kaksion vielä pienemmässä kylpyhuoneessa? Eihän ne edes mahdu sinne! Huoltopaketti olis varmasti hyvä olla olemassa, ainakin madaltaa kynnystä tarttua siihen huoltopuuhaan

Eimin äite (Ei varmistettu)

Ai huolto... No meillä 2005 ostettu Emmaljungat, nyt niissä kulkee neljäs lapsi. Kankaita olen pessyt ja kerran rungon. Tämä kertoo kuinka kestävät ja hyvät Emmaljungat on. Tuollaisella huoltopaketilla runkohan kestää hyvänä vielä seuraavatkin 9 vuotta!

Kristaliina
Puutalobaby

Vau, mikä kestävyys! Meillä on Bugiksissa jo kahden vuoden jälkeen yksi rungon ruuvi ihan ruosteessa (ei siis huollettu kertaakaan)... Mutta se on onneksi sellainen, jonka selvästi saa vaan vaihtamalla "korjattua" :)

hekkuli (Ei varmistettu)

Huh, mekään ei olla meiän vaunuja huollettu! Vaikka sillon ostaessa ajatteli että kyllä kai sitä joskus edes jaksaa mutta vielä ei olla huollettu kertaakaan. Aika hurjaltakin tuntuu että jokaisen käyttökerran jälkeen jopa pitäis, kun meillä niillä viedään lapsi joka päivä päiväkotiin, jos muutenkin lyhyestä illasta käyttäisi aikaa vielä vaunujen putsailuihin niin huh huh :D Mutta oishan semmonen yks kunnon huoltokin varmasti eteenpäin, joten käyttöä olisi arvontavoitolle! :)

Postauksen otsikko kiteyttää tietämykseni aiheesta.. Ei ole tullut mieleen huoltaa vaunuja, vaikka tarkemmin ajateltuna nämä rapakelit varmasti kuluttavat rattaita. Huoltosetti tulisi kyllä tarpeeseen:-) 

-Liisa

Hannahi90 (Ei varmistettu)

Mun on pakko kertoa että näin teistä unta viime yönä (Sinusta ja Silvasta) Oli kylä niin hassu uni että :D
Tavattiin siinä eka kerran ja mie sitte esittelin itteni kunnes sie sanoit "No olethan sinä tuota Silvaa käyny hoitamassa jo pari kertaa" Olin vähän että olenko, en nyt muista mutta niin kait sitten. :D Siinä tapahtu kyllä paljo muutaki mutta en muista enää :D

Hannahi90 (Ei varmistettu)

Unohtu lisätä, mulla ei ole tarvetta vaunujen huoltosetille joten en osallistu arvontaan :)

Vau mikä vauva!

Mä oon joskus ajatellut, että pitäs varmaan pyyhkiä kunnolla noi ja noi rungon kurat ja pitäs varmaan kattoo ettei taittokohdissa ja jarrussa oo soraa välissä, mut se toteutus... öhm. Ajatuksen tasolla oon siis kuitenkin jo pitkällä!

(Ei mun pyörääkään oo kyllä huollettu varmaan kymmeneen vuoteen, jos ei pumppausta ja yksiä mahdollisia ketjun rasvauksia lasketa ("mahdollisia", koska mies joskus puhu et ne pitäs laittaa mut en tiä laittoko se). Täytyy näyttää nää ohjeet meidän autohuoltovastaavalle.)

Lukis (Ei varmistettu)

Hmmm..eipä oo huoltoa tullu tehtyä... :O Emmaljungilla mennään, olisko päälle nelisen vuotta vanhat, käytettynä ostettu. Paketti tulisi siis tarpeeseen ;)

Tais olla mun eka kommentti tähän blogiin, mutta koukussa ollaan. :)

onnimanni (Ei varmistettu)

Täytyypäs miehelle vinkata huolto-ohjeista. Meillä vaunut odottavat käyttäjäänsä vielä pari viikkoa :)

Meren rannalla

No ei olla huollettu meijän bugigsia, edellinen omistaja kyllä piti niistä hyvää huolta, sillä ovat jo vuodelta 2007...ehkäpä meidänkin pitäisi... (ja pyörästäkin on molemmat renkaat ollut viimeset pari vuotta puhki...)

MarjaH (Ei varmistettu)

Eipä olla huollettu... Pyörä vaihdettiin meidän Emmaljungista kesällä, kun edellinen hajosi (heh). Yhdellä lapsella olleet ennen meitä, saatiin käytettyinä :)

emsxr (Ei varmistettu)

Voi apua! No niinpä niin, kiitos tästä herätyksestä! Menisin heti huoltamaan jos olisi tarvittavat aineet :))

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Hihii, kiva arvonta! Meidän vaunut alkoi vikistä tässä talven aikana. Vihjasin miehelleni, että olisiko aika huoltaa vaunut? Mieheni väitti (ehkäpä laiskuuttaan), ettei vaunuja nyt missään nimessä tarvitse huoltaa ja minä taas vetosin siihen, että toki tarvitsee, sillä vaunut ovat kovemmassa käytössä kuin meidän auto. Niillä on kohta kärrytelty joka päivä jo kahden vuoden ajan. Joten kiitos tästä kirjoituksesta! Nyt mulla on joku oljenkorsi, jolla saan vauhditettua vaunujen huoltoa. :) 

Kiis (Ei varmistettu)

Eipä ole tullut edes mieleen vaunujen huolto, vaikka kohta vuoden päivät ovat vaunut olleet käytössä päivittäin.. Ja käytettynä kun ollaan vaunut hankittu, niin onkohan niitä ikinä huollettu.. :) Ehkäpä olisi syytä huoltaa, jotta käyttöikä pitenisi.. :)

Sitruunalehto

No juu, eipä ole huollettu ei. Meillä on kahdet Teutoniat, toiset maalla isovahempien luona, eikä kummatkaan niistä ole nähneet minkäänlaisia rasvoja. Kakkosrattaat on ostettu käytettynä enkä usko, että edellinenkään omistaja on niitä pahemmin puunannut. Mutta olen itseasiassa miettinyt juuri viimeaikoina noita oikeanlaisia voitelurasvoja, koska juuri hankkimamme seisomalauta vikisee niin korvia ja hermoja vihlovasti, että jotain sinne jonnekin akselin tai laakerin tai minkälie väliin on syytä ensitilassa truutata. Eli kiitos tästä postauksesta. Tämä oli enemmän ku sata jänistä! Tuli tarpeeseen :)

wewwaton (Ei varmistettu)

Meillä on Teutonian Funit olleet nyt reilun vuoden Todella aktiivisessa käytössä. Juurikin viime viikolla kun niitä taittelin autonperään, taistelivat vastaan oikein kunnolla ensimmäistä kertaa (normaalisti nips naps - istuinosa irti, ja naks runko kasassa). Nyt ei meinannut istuinosa irrota eikä runko halunnut taittua kasaan. Murisin ja manasin itsekseni ja Ajattelin sitä huoltoa... No en ole vielä edes huoltohenkilökunnalle(mies) muistanut antaa työmääräystä. Tämä varmaan vauhdittaisi sitä? ;)

Ps. Ihanaa että saitte tuollaiset upeat vaunut. Olinkin jo odotellut että kuinka asian kanssa loppujenlopuksi kävi, että mistä löytyy rahat uusiin kärryihin vai joutuuko Silva siirtymään sisaruslaudalle matkustamaan :)

kirsikkainen

Siinä vaiheessa kun 10 minuutin päiväkotimatkalla sai kiinnittää pyörää (potkien ja kiroten) takaisin paikoilleen kolmekin kertaa tajusin, että vaunuja OLISI pitänyt huoltaa. 

Helki (Ei varmistettu)

On tullut muutaman kerran pyyhittyä kurat vaunuista ja tietty renkaat pumpattua aina kun ollut tarve. Silikonisuihketta on mies säännöllisesti suihkinut kääntyviin etupyöriin, jotta pyörivät vaivatta. Huoltopaketti kelpaisi kyllä meillekin.

Suuvi (Ei varmistettu)

Hips! Keväthuoltoa taas odotellessa. Aika laiskoja vaununhuoltajia ollaan oltu, puhdistus silloin tällöin mutta eipä oo tullu mieleen edes tuommoinen rasvailu. Mukana arvonnassa, jospa tänä keväänä saisi vaunut (Emmaljungat!!) arvoisensa huolenpidon :)

Moikka. En ole huoltanut, olisi varmaan pitänyt, koska nyt meidän phil&tedsien kasaus mekanismi on rikki... Ja se harmittaa ihan super paljon!

Hippula (Ei varmistettu)

Vajaan vuoden vanhat emmaljungat ja useamman vuoden ikäiset bugaboo bee raukat eivät ole kankaiden puhdistusta kummempaa huoltoa saaneet! Eli huoltopaketti tulisi ehdottomasti tarpeeseen!

Ansku N. (Ei varmistettu)

Tuli sama fiilis kuin monelle muullekin aiemmin kommentoineelle: hupshups, ei ole edes tullut mieleen huoltaa. Meilläkin on Emmaljungan huoltokirja odottanut kiltisti merkintöjään yli vuoden tuolla kaapissa ja niin vaan on menty vaunuilla, jos minkälaisessa kelissä ja kurassa. Huoltosetti tulisi siis enemmän kuin tarpeeseen... :)

Ahtoliini

Heh, me tajuttiin vasta noin reilun vuoden käytön jälkeen, että näitä Emmaljungia olisi ehkä syytä huoltaa (vinkki tuli Lastentarvike-myymälästä...). No, ehkä kerran ollaan itse huollettu sen jälkeen irrottelemalla ja pesemällä renkaat, laittamalla jotain öljyä yms. :)

Raleigh (Ei varmistettu)

Meilläpä käytössä TOSI vanhat emmaljungat (17v. ehkäpä..) Alunperin niisä on kärrätty minun serkkupoikaa (joka tanssi juuri vanhojen tansseissa!) ja hänen pikku siskoaan. Sitten vaunut siirtyivat meille ja niissä on nyt kärrätty omat kolme tenavaa. Vaunut toimii edelleen kuin unelma ja saavat vielä kärrytellä yhden kaverin meidän käytössä (lokakuussa, jos kaikki menee kohilleen). Huollettu joka kerta ennen varastoon laittoa ja käytön aikana joka kevät rapakelien mentyä ohi. Mahtavat yhdistelmävaunut jonka kaltaisia ei enää tehdä.

Eerika
Bättre liv

Pari kuukautta on vasta vaunuja käytetty eikä huoltoa siis tehty millään tavoin, ehkä olisi hyvä tehdä keväthuolto sitten samaan aikaan fillareiden kanssa? Sekin meinaa aina jäädä, mutta onneksi on ihana mies <3 Itse hoidan lähinnä pyörän pesun ja ketjujen pesun & rasvauksen, mies on hoitanut kaiken muun. Josko vaunuissakin sitten sama jako? En edes tajua osien nimiä joten huolto-ohjeet menevät yli pään!

Meillä on puolisoni suihkutellut joskus jotakin silikonisuihketta rattaiden renkaisiin, mutta taitaa olla se suihke loppu jo. Itse olen huoltanut rattaita lähinnä pyyhkimällä hiekat tai istuimelta. Eli tarvetta olisi moiselle paketille.

Pinkuliini (Ei varmistettu)

Ei ole huollettu kun vaunujen käyttäjä on vielä matkalla :) Arvioitu toimitusaika on toukokuun alussa. Sitten kyllä ajattelin ottaa vaunut heti päivittäiseen käyttöön.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.