Äidille lisää lääkettä

Olen ollut välillä vähän huolissani, miten tirppanen reagoi siihen, että äiti on ollut enemmän tai vähemmän poissa pelistä lähes koko talven. Ensin raskauspahoinvointi, sitten syksyn monen viikon flunssa – ja nyt se vatsatauti (meni siis jo ohi) ja supisteleva sohvaperunaäiti.

Ehkä minun ei kuitenkaan tarvitse olla huolissani.

Tänä aamuna jäin (taas) makoilemaan sänkyyn, kun Joel ja Silva menivät kylpyhuoneeseen pottahommiin.
”Äiti jäi nukkumaan, äiti väsynyt”, kuului kylpyhuoneesta tirpan selostus.

Joo-o, ihan totta.
”Äiti jäi vaan hetkeksi tänne sänkyyn makoilemaan, äiti nousee kohta”, huutelin takaisin.

Tulin kylpyhuoneeseen. Tirppa katsoi minua arvioivasti.
”Äitillä paha olo – antaa äitille lisää lääkettä”, Silva arvioi.

Oh. Kun Silva itse oli reissun aikana sairaalassa, selostimme kyllä, että Silvalle annetaan lääkettä, jotta Silvalle tulisi parempi olo. Mutta miten tuo miniminiminityyppi voi yhdistää asioita noin pitkän ajan päästä?

Lapsestamme taitaa tulla lääkäri.

Kommentit (7)
  1. JP ja Kirppu
    4.1.2014, 16:59

    Mein just just 2v tyttö virittelee ”tippaa käteen” syksyisen keuhkokuume-sairaalareissun jäljiltä, myös korvat katotaan ja keuhkot kuunnellaan.. Tippana toimii hyvin bonapurkkien kannet, ja tarkasti putsataan ihokin aina jollakin ”pipan” alta..

  2. Se on kyllä ihmeellistä mistä kaikesta nuo poimivat asioita itseensä kuin pesusienet! Ja niillä on korvat selässäkin. Ja jokin kymmenes aisti asioista. Meillä oli juuri mummo ja pappa hoitamassa pikkuista muutaman päivän ja ruokapöydässä naureskelimme heidän kanssaan ennen hoitopäivien alkamista että mitenköhän seuraava päivä menee jne. Emmekä mielestämme edes alleviivanneet että olisimme itse töissä tms. Yht’äkkiä huomasimme, että tyttö olikin kuunnellut tarkkana (vaikka luulimme hänen keskittyneen edessään olevaan kirjaan) ja hän sanoi itkuisen pettyneenä ”äiti kotiin”

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *