Aika entinen ei koskaan palaa (ei edes flunssassa)

Puutalobaby

Oi niitä aikoja. Kun hiihdettiin 25 kilometriä kouluun kesät talvet ilman suksia ja syötiin katajanmarjoja. Eipä vaan: kun saatiin edes flunssa sairastaa rauhassa.

Näin neljäntenä päivänä megalomaanisen kurkkukivun kourissa alkaa olla olo aika... kaikkensa-antanut. Eikä edes vielä olla siinä räänirtoamisvaiheessa, josta tietää flunssan olevan jo kohta hellittämässä. Ai ja lisätäänpä päälle vielä tämä edelleen jatkuva raskauspahoinvointi, jonka ansiosta käyn aamuisin (ja pari kertaa myös öisin) oksentelemassa yön aikana nautittuja Panadol Hotteja, Bafucineja ja Strepsilsejä. Voi nam.

Mutta okei flunssa on flunssa, ohi se menee - näitä on elämässä tietysti nähty. Silti kaiholla muistelen niitä "vanhoja aikoja", jolloin pahan flunssan iskiessä (silloin kun ei kituuttanut töissä Finrexinin voimin) sai pari päivää sairauslomaa, voi vetäytyä peiton alle, nukkua kipeää oloa pois ja katsella netistä loputtoman määrän Unelmien Poikamiehen jaksoja. Miten tuo ajatus tuntuu nyt jopa vähän... luksukselta...?

Juu ei enää. Naperonhoidosta ei saa sairauslomaa, vaikka kuinka yskisi oksennukseen asti ja pissat housuun.

Aika entinen ei enää koskaan palaa. Tai ehkä eläkkeellä. Tuleekohan silloin vielä uusia tuotantokausia Unelmien Poikamiestä?

 

PS. Silvallekin nousi viime yönä kuume. Toivottavasti ehdin saada itseni kuntoon maanantaihin mennessä, että pystyn paremmin taas yksin hoivaamaan kipeää lasta. Hatunnosto yksinhuoltajien suorituksille tässä(kin) asiassa. Olen monesti ihmetellyt, että miten hemmetissä hoituu homma vaikkapa monilapsisen yksinhuoltajan perheessä vatsataudin iskiessä (myös huoltajaan)... Voi apua.

Kommentit

Meeb ._. (Ei varmistettu)

(Y) Tsemppia paranemiseen!

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos - sitä tarvitaan!

Annelina (Ei varmistettu)

Hei, en tuolloin aiemmin kommentoinut, kun puhuit raskauspahoinvoinnista, kun luulin sen ajan jo menneen ohi. Mutta, kuulin vastikään apteekeissa ja laivoilla myytävistä pahoinvointi-rannekkeista, olisko nimi ollut joku SeaBand tai joku sinnepäin. Kuulemma toimii, ainakin matkapahoinvointiin ja ainakin lapsilla, mutta mainostetaan myös käyvän raskauden aikaiseen pahoinvointiin. Teho perustuu ilmeisesti akupisteiden painantaan rannekkeissa olevien "nappuloiden" avulla. Kun aina miettii noiden lääkkeiden käyttöä raskaana ollessa, ettei olisi hyväksi, mutta jostain olisi saatava apua.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja SeaBandit toimii :o) Ne olivat itsellä ranteissa pahimmissa vaiheissa 24/7. Niitä saa apteekeista :o)

MirvaK

Suosittelen kokeilemaan. Hiukan helpotti oloa matkapahoinvointiin ja kolmannessa raskaudessa... sekä kahden em. yhdistelmässä.

Kristaliina
Puutalobaby

Ai, mielenkiintoista! Mun eka mielikuva oli ne jokinaikaa sitten huuhaaksi paljatuneen magneettirannekkeet - olin vähän että "eääääh?". Mutta jos apteekissa myydään, niin luulisi olevan jotain todistettua tehoakin; ja jos muutkin ovat siitä apua saaneet! Täytyypä katsella ens kerralla apteekista, kiitos vinkistä!

Ainakin siskoni löysi apua sellaisesta matkapahoinvointiin! Kokeilemalla ei menetä mitään :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos sulla on mansikkaa pakkasessa, niin suosittelen sitä syömään... ei ollut raskauspahoinvointioksut niin pahoja eikä myöskään jäänyt kammoa mansikkaan :o) Suosittelen! ;o)

Kristaliina
Puutalobaby

Hihi, meidän pakkasessa taitaa olla vaan herne-maissi-paprikaa :D Mutta hei vadelmia on, niitä vois testata!

Sympatiatsemppaukset täältä! Me ollaan naperon kanssa kuudetta päivää ihankauheankamalassa räkätaudissa, kuume ei ole noussut kummallekaan, mutta multa lähti eilen ääni... Yritä siinä sitten kieltää toista nousemasta telkkaria vasten seisomaan :/ onneksi on viikonloppu ja mies kotona, kun naperon vauhti ei tunnu vähenevän yhtään vaikka henki ei nenän kautta kuljekaan!

Kristaliina
Puutalobaby

Täällä kans nyt viides päivä takana - ja Silvalla toinen... Jännä kyllä, että kipeydestä huolimatta nuo naperot jaksaa leikkiä, ja itse asiassa yötkin (ja päikkärit) meillä on mennyt ihan hyvin. Supot toimii. Eikä räkä ole vielä tullut hengitystä vaikeuttamaan - toivottavasti on vähäräkäinen tauti!

Kristaliina
Puutalobaby

Äh painoin "lähetä" liian aikaisin (kännykkä). Piti vielä sanoa, että vastasympatiatsemppaukset täältä, ja paljon paranemisia sinne!

Anne/rokkibeibi.com (Ei varmistettu)

Juu, ei ole perheenäideillä sairaslomia :(
Yksi juttu mitä haluan suositella näin, kun kaikki räkätaudit hyökkää, on Baby-Vac nenäimuri. Enkä mainosta siksi, että olisi meidän valikoimissa. Ihan on apteekista saatava laite. Toimii ainakin meidän tytöillä erinomaisesti :)

Kristaliina
Puutalobaby

Meilläkin on toi! Mutta harmi kyllä Silva sen verran pelkää humisevia laitteita, etenkin imuria, että sen käyttö ei ole meillä oikein lyönyt läpi... Ois ehkä pitänyt vaan sitkeämmin totuttaa. Toistaiseksi flunssissa meillä on ihan hyvin toiminut sellainen nenään suihkutettava suolasuihke, eikä imemistä ole kovin monta kertaa tarvinnut tehdä - ollaan varmaan säästytty sellaisilta megaräkäisiltä taudeilta toistaiseksi (kop kop koputus puuhun)

Kristaliina
Puutalobaby

Hehe, työterveyslääkäri taisi kerjätä verta nenästään :D

Paranemisia sinnekin, toivottavasti pian helpottaa! Meillä on just nyt viides päivä päällä eikä parantumista vielä näköpiirissä, huokaus...

Cpop

Joo, flunsassa mennään täälläkin. Onneksi karvanaama on terve, mutta minä ja ipana ollaan räkää täynnä. Onneksi ei kuumetta ole nostanut.

Hatunnosto yh-sukulaiselle joka hoiti itsensä ja lapset kun olivat kaikki 3 samaan aikaan oksennustaudissa.

Kristaliina
Puutalobaby

Onpas tätä paljon liikkeellä! Kovasti paranemisia sinnekin!

Joo, nää vatsatauti-caset on kyllä ihmetarinoita, miten se on fyysisesti mahdollista...? Meillä tirppa oksensi kerran pari tuntia (VAIN) ja meillä oli kyllä molemmilla aikuisilla ihan kädet täynnä tekemistä sen ajan. Yhden lapsen kanssa. Pari tuntia.

Cpop

Onneksi meillä on jotenkin oudosti lapsi välttynyt mahataudilta, vaikka vanhemmat on molemmat purjonnu melkein yhtäaikaa! d : Sitä odotellessa sitten ..

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Voi :( pikaista paranemista flunssasta! Ja toivottavasti raskauspahoinvointi alkaa pian hellittää myös! :)

Devika Rani (Ei varmistettu) http://bollywoodista.blogspot.fi/

Olin itse 2,5 viikkoa pienessä kuumeessa ja muutaman viikon vielä muuten kipeänä. Oli aika turhauttavaa kun sitä haaveili vaan nukkumisesta ja leffamaratoneista. :) Onneksi mies teki tuolloin lyhyempää päivää töissä, niin sai nukkua vähän enempi kuin normisti.

Kristaliina
Puutalobaby

Oih, hurjan pitkä aika... Alkaa jo kysyä vähän henkistä kanttia, huh huh!

MirvaK

Itse bloggailin myös tovi sitten siitä kuinka uraäitinä oli aina sairasloma (töistähän jäin pois sitten vasta kun pomo ei antanut tulla töihin). Kotiäitinä ei ole sairaslomaa ja sen koin tässä tovi sitten. Mies teki pitkää päivää ja päälle lähti poikienreissulle. Laskin aamusta alkaen tunteja, koska saan lapset illalla nukkumaan. Pari kertaa jouduin harkitsemaan uskallanko auton rattiin, kun isommat piti viedä koululle. Tuo kun ei saanut missään vaiheessa levätä, niin teki varmaankin sen, että tauti kesti kuukauden. Kuumetta ei tainut olla paria yötä lukuunottamatta, mutta yskä ja nuha sekä yleinen voimattomuus olivat jo tarpeeksi. Onneksi lapset eivät olleet samalla kipeinä, tosin jos kaikki olisi olleet korkeassa kuumeessa, niin oltaisiin voitu tehdä siskonpeti olkkariin.

Kristaliina
Puutalobaby

Huh huh.

Mut piti kans töistä aina komentaa kotiin ennen kuin uskoin. Nyt kun ajattelee - oh, miten typerää! Mutta se taitaa olla ns. yleinen tapa - sitä pitää itseään jotenkin niin korvaamattomana työn sankarina... Heko heko. Eikä siitä kukaan tule kiittämään, päinvastoin (jos samalla tartuttaa muut)...

Melina G

Meinasin jo tässä myötätunnosta jakaa oman kauhukokemukseni vatsataudista kahden lapsen kanssa, mutta sitten muistin tämän taannoisen facebook-jutun. Niin että sanonpa nyt vaan että tsemppiä ja paranemisia! 

Kristaliina
Puutalobaby

Hehe, no täällä saa kyllä vapaasti kauhukokemuksia jakaa! Mutta kiitos tsempeistä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä ihan sama tilanne (miinus raskaus, onneksi), itse ties kuinka monetta päivää räkätaudissa ja nyt neiti 1v saanut myös taudin. Mies lähtee tietysti sopivasti yöllä työmatkalle että pääsen kokeilemaan yh-arjen parhaita puolia. Kummasti sitä kuitenkin unohtaa oman pahan olonsa kun tirppa huutaa sydäntäsärkevästi nuhaansa.. Tsemppiä!

Liisa
Osasin!

Minä tiedostin tämän jo raskauden aikana ja fiilistelin TÄYSILLÄ "viimeistä lapsetonta flunssaa". Oli Gilmoren tytöt -dvd-boksit ja jäätelöt ja viltit ja kaikki. :D Takana ovat nyt ne ajat.

Pikaista paranemista puutaloon!

Kristaliina
Puutalobaby

Oih, taas yksi asia, jota mä en tajunnut silloin ollenkaan fiilistellä! Ois kyllä pitänyt! :)

Merih (Ei varmistettu) http://kaunispaiva.net

Siinä tosiaan pääsee sellaiselle tietylle säälittävyysasteelle kun luksukselta tuntuu se että saa olla kipeenä peiton alla ja kattoa koko päivän romanttisia komedioita. Mä taas tänään sukujuhlissa laukaisin isälleni, joka kertoi huomisesta pitkästä lentomatkastaan, että lentokoneessahan on ihan tosi ihanaa kun saa olla seitsemän tuntia ihan vaan ittekseen, kattoa leffoja ja syödä. Sain vastaani aika huvittuneita katseita. No joo, voihan sen niinkin ajatella. Jos on pienen lapsen äiti.

Kristaliina
Puutalobaby

Ooooh, mitä luksusta! Mä niii-iiin ymmärrän ton sun fiilistelyn! :)

Viljaista

Ihanaa, että Joel on sulla apuna<3 Itelle iski eilen mahapöpö, joka ei muuten ois mikään ongelma, mutta ku oon diabeetikko, niin verensokerit laskee liikaa. Pyysin (oikeastaan rukoilin) lapsen isää, eli lapsen toista huoltajaa, hakemaan lapsen "turvaan". Ei vastausta, ei mitään. Tai no varmaan viimestään huomenna se uhkaa mua lähestymiskiellolla, ku julkesin laittaa hälle viestiä, et kyllä siitä varmaan jotain seurasi ;) Onneksi lapsi nukku koko yön heräämättä, nii selvittiin joten kuten aamuun asti. Pikaista paranemista sinnekin!

Kristaliina
Puutalobaby

Voi ei!!! Toivottavasti tilanne on jo jotenkin ratkennut tähän mennessä! Onko sulla niiden kaupungin kodinhoitopalveluiden tietoja? Me saatiin joskus brosyyri perhevalmennuksessa, ja siinä sanottiin, että sieltä voi saada joillain sellaisilla "palveluseteleillä" tuollaisiin tilanteisiin apua pikaisestikin!

Ede@
Kuvia ja mietelauseita...

Voi että paranemista sinne<3

Oi poikamies jaksoja en ookkaan kattonut hetkeen
pitääpä kattoa:P.

Totta tuo et äiti ei oikeen pysty enää niin sairastaa
kun on lapsi vaikka jokainen tarttee sen levon
ja pystyy parantua.

Tsmepit sinne ja toiv. alkaa olo kohentua
edes pikkusen.

Ite huomasin kuinka avuton olo
oli kun oli kauan aikaa kipeenä.
Ja kun ei oo oikeen niitä tukijoukkoja ulkomailla.

Miitu (Ei varmistettu)

Kah, kun sattui taas tää kirjoitus kohdille. Meillä alkoi flunssapöpöt jyllätä eilen, ja siitä lähtien oon kyllä saanu oman osani ripustautuvasta 2-vuotiaasta. Parit kunnon spurtit on ottanu, joiden aikana purki päivälle varatun energian, mutta muuten on kyllä aika kulunu sylissä ja/tai ohjelmia katsoen ja kirjoja lukien.

Ennen lasta en muista olleeni pois töistä ku yhen leikkauksen ajan (+toipumisjakso) ja sit toki tuon raskauden myötä sen vähän alta kuukauden ennenkö tyttö syntyi, mutta enpä toisaalta pahemmin sairastanutkaan. Ts. en ollu kuumeessa tai mahataudissa... Mut töiden eduksi on kyllä sanottava se, että ainakin periaatteessa (ja lakisääteisesti) sieltä sentään pystyy olla pois lapsen sairastaessa. Se on sitten toinen asia, kuinka pahaan väliin osuu ja kuinka pahoin hommat kaatuu niskaan, mutta kuitenkin. Vuosi sitten, kun opiskelin syksyn, pelkäsin lapsen sairastumista, sillä luennoilta poisjäänti varsinkin pitkittyessään/toistuessaan olis käytännössä tarkoittanu opintojen siirtymistä vuodella tai vähintään hemmetinmoista lisätyötä, vaikka periaatteessa vakuuteltiin, ettei sairastumisen pitäisi opintojen etenemistä/valmistumista estää.

Toipumista sinne! Toivottavasti vauhdittuu nyt vielä, kun saitte mummin sinne avuiksi.

Blue Peony (Ei varmistettu)

Minä olen totaaliyh, mutta onneksi lapsi sairastaa todella harvoin. Yleensä minä saan ne pöpöt jonain killeriversiona. Mm. äitiin iskeneestä noroviruksen ja keuhkoputkentulehduksen sekoituksesta lapsi jäi henkiin, kun tajusi lämmittää itse ruokaa meidän rämällä mikrolla. Ikää oli reilut kolme vee, onneksi ei polttanut itseään tai keksinyt ruveta paloittelemaan mitään terävällä veitsellä. Äidillä ei ole tapahtuneesta mitään muistikuvaa :-D.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.