Äitiysvaatteissa

No nyt mä olen kertonut jo nii-ii-iin monesti käyttäväni edelleen äitiysfarkkuja, että kai mun on vähitellen pakko esitellä, millaisissa järkkylökäreissä sitä on tullut viimeiset 1,5 vuotta raahustettua.

Näin:

aitiysvaatteet_paalla.jpg

Vietnamissa teetetyt tunika ja talvitakki, tuubitoppi sekä kahdet lempparifarkut. Kaikki mallia ”äitiys”.

 

Eiks oo ka-ma-laa…?!? 🙂 Jepjep. Itse siis melkein väittäisin, että näitä ei voi tunnistaa mammavaatteiksi millään.

Usein kuulee, että raskauden jälkeen äiti ei halua koskea äitiysvaatteisiin enää pikällä tikullakaan – ainakaan sen jälkeen, kun hän taas normivaatteisiinsa mahtuu. Itse edustan nyt tässä vähän erilaista koulukuntaa.

Tein nimittäin joskus alku- ja keskiraskauden tienoilla pari niin älyttömän hyvää hankintaa, että ne ovat pesiytyneet vaatekaappiini ihan oikeiksi kestolemppareiksi.

Okei kaikista omistakaan raskausvaatteistani EI ollut kestosuosikiksi: ei esimerkiksi niistä alkuraskauden arkiharmaista älkäähuomatkominua (älkääkäAINAKAANminunkasvavaamahaani) -vatsanpeittokaavuista, hyh hyi. Oi, miten hihkuin riemua, kun vihdoinkin olin julkistanut raskauden töissä ja pystyin palaamaan omannäköisiin vaatteisiini.
”Mistä TOI ilmestyi”, työkaverit ihmettelivät. Nii-in, siellä se megapömppis oli ollut kammotuskaapujen sisällä piilossa.

Samoin loppuraskaudesta käytin sellaisia ihan kivannäköisiä mutta iiiisoja lökärifarkkuja – niihinkään ei ole tehnyt mieli enää hypätä synnytyksen jälkeen.

Mutta nämä! Nämä on olleet niii-iii-iin hyviä:

aitiysvaatteet.jpg

Lempparifarkut ja tuubitopit.

Jos minulta kysytään äitiysvaateneuvoja, suosittelen siis ostamaan alkupuolen raskauden ”vyötärönkiristelyyn” heti kerralla hyvännäköiset farkut! Jos ne ovat oikeasti hyvännäköiset, niitä käyttää ihan mielellään myöhemminkin. Itselläni oli myös kaikenmaailman belly belt -vyötärökaistaleita, mutta käyttämättä jäivät…

Näitä molempia kuvan farkkuja käytin siis alkuraskaudesta n. puoliväliin asti, ja sitten päivittäin tämän koko vuoden raskauden jälkeen – ja aion käyttää ne puhkikuntoisiksi asti jatkossakin, sen verran kovasti tykkään!

Tummat ovat Nappies-äitiysjegginsit (muille meille ”vertikaalisesti rajoittuneille” tiedoksi, että noita on saatavilla myös kokoa xxs, mikä oli mulle alkuraskaudessa/nyt sopiva) ja vaaleat ovat Mama-licious St. Tropez slim jeans. Tummissa vieläpä tuo vyötärö on mun silmään ihan tavallinen jegginsien vyötärö – pitkän paidan kanssa pidettäväksi siis, niin kuin legginsit ja jegginsit nyt muutenkin.

Tuubitopit puolestaan ovat ihan tavallisia H&M:n minihameita/olkaimettomia toppeja – alle vitosella kappale. Siis voisihan sitä tietysti maksaa sen 30 euroa oikeasta äitiysmasutuubista, mutta tarkan markan äippä painelee kyllä pokkana Henkkamaukan teiniosastolle.

Tuubilla siis peitti näppärästi raskausmahan alaosan siinä möhisvaiheessa. Mutta täällä blogissa sain lukijalta ihan huipun vinkin myös imetyspukeutumiseen: tuollainen tuubi vaatteiden alle, niin voi tempaista vaan tavallisen paidan ylös imetykseen, eikä kuitenkaan samalla tule paljastaneeksi paljasta mahaansa kaikelle kansalle.

aitiysfarkut_vyotaro.jpg

Nappies-farkkujen vyötärö – ja sama tuubitopin kanssa.

Kestosuosikeiksi ovat nousseet myös nämä:

aitiysvaatteet_tunikat.jpg

Lempparitunikat.

Alempi kukkatunika ei itse asiassa mikään raskausvaate olekaan – se on Onlyn aletangolta bongattu mekkonen. Ja päällimmäinen on siis se Vietnamissa teetetty raskaustunika. Molemmissa huippua erityisesti kaula-aukon napitus: pari nappia vaan auki ja imettämään! Ja vyötärön (”en minä ole enää raskaana, vaikka tunikaa käytänkin” -efekti) saa tietysti näppärästi näkyviin jonkun vyön avulla.

Henkilökohtainen raskauspukeutumisoppituntini siis: omannäköisissä raskausvaatteissa viihtyy raskauden jälkeenkin – jos ne ovat tarpeeksi kivat, niin eihän niitä raaski olla käyttämättä!

 

PS. ei sisällä mainoslinkkejä eikä muutakaan kaupallista salakavaluutta – ihan vaan omia mielipiteitäni siis 🙂

Kommentit (12)
 1. Uusi verkkokauppa äideille
  18.11.2014, 12:20

  Hei,

  Pakko laittaa postausta, sillä nyt on ilmestynyt aivan mahtava uusi verkkokauppa,josta löytyy kauniita äitiysvaatteita halvalla: http://www.9kk.fi . Täällä on todella kauniita äitiysvaatteita ja toimituskin on ilmainen.

 2. Mun poitsu syntyi Jenkeissä vähän yli vuosi sitten (asuin siis silloin vielä siellä) ja ilokseni ns. mammavaatteet oli siellä tosi halpoja… Ne meni vielä kierrätettäväksi siskopuolelleni ja ystävälleni heti Suomeen saavuttuani, ja nyt ne kiersivät takaisin minulle kun odotan kakkosta 😀
  Vielä minulla ei ole tarvetta niille, mutta eiköhän piakkoin tule olemaan… Jouduin silloin ostamaan töihin parit housut ja ostin yhdet farkut, muutoin kuljin melko pitkälti ihan perustopeissa joita ostelin lähinnä HM-liikkeestä NJssä ja töissä pistin neuletakin tai bleiserin päälle sekä vapaa-aikana kuljin mekoissa ja tunikoissa sekä tietysti legginseissä.
  Nyt olen työssä jossa työpaidan antaa työnantaja, housut tai hameen kustannan itse ja onnekseni legginsejä saa pitää 🙂
  Mutta en ole mikään äitiysvaatteiden fani, vaikka kieltämättä hankkimani vaatteet sieltä Usasta ovat ihan ”normaalivaatteiden” näköisiä.
  Sairaalassa mulla oli jo omat vaatteet päällä ja neljä päivää pojan syntymän jälkeen kuljin omissa vanhoissa farkuissani. Yhtään imetystoppia en omista, ne perustopit kelpasi siihen ihan hyvin.
  Mutta on se ihanaa aikaa tämä odotus 🙂

  Jennyskä

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *