Eettinen äitienpäivälahja

Joel oli väsynyt ja vähän stressaantunutkin:
”Hei pitäiskö meidän nyt jotenkin huomioida äitienpäivä sulle, mummille ja ämmille?”
”Niin…”, minä vastasin ajatuksissani.

”Mitä? MITÄ?!? Miksi sä sanot NIIN? Mitä tarkoittaa NIIN? Älä sano NIIN, mitä se NIIN auttaa!? Mitä mä TEEN, sun pitää SANOA?!? Älä sano vaan, että NIIN!”

Okei okei okei. Älä hätäänny. Sovittiin, että jos Joel ja Silva vaikkapa ehtisivät vähän askarrella äitienpäiväkortteja, niin se ihan varmasti riittää äitienpäiväjuhlallisuudeksi.

*******

Jos nuo minulle jotain lahjaa suunnittelevat, niin vinkkasin Joelille, että kukkapuskan sijaan ottaisin mieluummin eettisen lahjan. Jouluilta nämä ovatkin tuttua kamaa – olen monena vuotena laittanut pakettiin vuohen, moskiittoverkon tai rokotuksia. Mutta en ollut aikaisemmin tajunnutkaan, että nämähän käyvät hyvin myös äitienpäivälahjaksi. Esimerkiksi tällainen World Visionin syntymätodistus.

World Visionin sivulta poimittua:
”Joka kolmas alle 5-vuotias elää ilman syntymätodistusta eri puolilla maailmaa. Tämä tarkoittaa, että ainakin 230 miljoonaa lasta on väestörekistereiden ja samalla usein elintärkeiden terveyspalveluiden ulottumattomissa, kertoo kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin Uncounted and Unreached -raportti.”

syntymatodistus_300dpi.jpg

Syntymätodistuksen kenialaiselle vauvalle saa 25 eurolla täältä. Lahjan avulla World Vision jakaa tietoa viranomaisille ja perheille rekisteröinnin tärkeydestä ja helpottaa syntymätodistuksen saamista. Ja onhan niitä muitakin tahoja, joilta näitä eettisiä äitienpäivälahjoja saa – itselle muistui ensimmäisenä mieleen Kirkon Ulkomaanapu, täältä.

Tämä siis pienenä vinkkinä, jos jonkun muunkin äitienpäivälahja-ajatukset ovat vielä tuossa NIIN-tilassa. 🙂

 

 

Kuva: Suomen World Vision

Kommentit (21)
  1. Kiitos tästä! Oma näkemykseni menee kans jotenkin niin, että on hyvä, että järjestöt saavat rekrytoitua ammattaitaitoista väkeä töihin (vaikkapa nyt varainhankintaan tai viestintään), koska sitä kautta toisaan saadaan enemmän myös ”tulosta”, tarkoittaen tässä varainhankintaa oikeisiin kohteisiin. Olen myös ymmärtänyt, että järjestöissä ammattilaiset saavat ”markkinahintoja” matalampia palkkoja, mutta kuitenkin sen verran, että palkka plus hyvän asian eteen työskenteleminen yhteenlaskettuina motivoivat. Itse asiassa olen itsekin hakenut kerran Reilulle Kaupalle töihin – en kyllä päässyt 🙂

    Toki järjestön taustoja kannattaa hieman tutkailla, voi olla kaikenlaista. Ymmärtääkseni (heh – ennen tätä bloggausta laitoin henkilökohtaiseen Facebookiini huhuilun, että hoi tiedostavat ystäväni: onhan tää järjestö ”hyvis”) just World Vision on hyvin valvottu ja ns. turvallinen järjestö tehdä lahjoituksia. Näin toivon.

    Itsehän olin aikoinaan siellä Intiassa paikallisessa järjestössä töissä, ja siellä kyllä selvästikin tehtiin oikeaa, hyvää töitä paikallisella tasolla. Se oli siis intialainen järjestö, jolla toki oli yhteyksiä (sai siis avustuksia) Eurooppaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *