Enterorokko, kierros numero kaksi

Joo en voi suositella. Tähän mennessä koetuista lastentaudeista on kyllä löytynyt se veemäisin.

Eipä siinä, ettäkö meillä siitä lastentautirumbasta edes vielä kovin paljon kokemusta olisi; toista se on varmaan päivähoidossa olevilla ja meilläkin siis sitten, kun lapset hoitoon menevät… Toistaiseksi meillä on tainnut itse asiassa olla vain perusflunssanpöpöä (paljon), Silvan vauvarokko 1-vuotiaana ja nyt tämä. Että voi olla, että seuraavaksi (kop kop puuta, toivottavasti ei ihan kovin pian) iskee joku hooceevatsatauti, joka vetää tätä enteroa kuus nolla.

Jotkut onnelliset kuulemma pääsevät tästä rokosta aika helpolla. Parilla näppylällä suupielessä. Me ei.

10932534_1530124693926838_1792550866_n.jpg

Silvan kipeyshän vei sunnuntai-iltana ihan Lastenklinikalle asti; näppylät olivat niin pahat, että niihin määrättiin antibioottikuuri. Nyt on sitten sairastamisvuorossa meidän vauva-vauvanen, voi sentään. Eikä siis Silvakaan vielä terve ole, ei lähekään. Näppylät ovat niin pahat, että itku meinaa tulla, kun niitä edes katsoo.

Molemmilla lapsilla tauti lähti liikkeelle tosi voimakkaasta, noin kellon ympäri kestävästä 40 asteen kuumeesta. Maksimilääkityksellä (burana & panadol vuorotellen neljän tunnin välein) kuume pysyi nipin napin kolmosen puolella alkavalla kymmenluvulla; huh en uskalla edes ajatella, mitä olisi tapahtunut, jos särkylääkkeitä ei olisi…

Kuumeen hieman hellittäessä iski näppylävaihe. Pahimpia varmaan ovat suun kipeät näppylät, jotka estävät syömisen ja juomisen. Jalkapohjien näppylöiltä (estävät kävelemisen) ja kynnenalusnäppylöiltä (kynnet irtoavat) sentään ollaan (kop kop puuta voiherranjestas toistaiseksi) selvitty.

Ja nuo tyypit ovat niin hemmetin kipeitä ja kurjia, että sydän särkyy.

Voi perse mikä tauti oikeasti.

Kommentit (53)
  1. Enterorokko Tartunta | Iltalehti Kotimaan Uutiset
    26.6.2020, 02:20

    […] Enterorokko, kierros numero kaksi – Puutalobaby | Lily – Enterorokko, kierros numero kaksi. 52 Joo en voi suositella. Tähän mennessä koetuista lastentaudeista on kyllä löytynyt se veemäisin. […]

  2. Eipä se sairastusrumba päivähoidossa olevilla välttämättä ole yhtään sen kummempi. On ymmärtänyt, että teillä on noita harrastuksia niin paljon , että kodin ulkopuolisia kontakteja tulee lapsille helposti ihan yhtä paljon kuin hoidossa olevalla harrastamattomalla/vähän harrastavalla lapsella. Päiväkodissakin ovat tiiviisti tekemisissä lähinnä sen oman ryhmän (yleisimmin kaiketi 21 lasta) kanssa vaikka pihalla lähemmäs 100 lasta vilistäisikin. Päiväkodissa myös käsihygieniasta ollaan aika tarkkoja mitä ei välttämättä voi sanoa jostain muskarin soittimista tai perhekerhon leluista. Pahimmasta sairastelusta hoidon alkaessa taitavat kuitenkin kärsiä ne, jotka ovat siihen asti vähiten erilaisille taudinaiheuttajille altistuneet. Ja vaikka ulkoilulla ja monipuolisella ravinnolla on merkityksensä, eniten sairastuvuuteen taitaa kuitenkin vaikuttaa millaisen lottovoiton olemme perimäsämme saaneet.

    Tsemppiä enteroon! Kaveripiirissä tuota on kiertänyt useampana vuonna ja tyrkyllä on ollut, mutta kummasti ollaan kolmesta hoidossa olevasta lapsesta huolimatta vielä säästytty.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *