Epäkansalainen

Nyt olen päättänyt tehdä sen. Sydän verellä. Silti on siirrettävä tunteet syrjään ja kuunneltava järjen ääntä. Luopumisen tuska on melkoinen.

”Vihdoinkin”, huokaa Joel silmiään pyöritellen – se kun on vihjaillut ja huomautellut asiasta varmaan yhtä pitkään kuin me ollaan tunnettu. Niin, sehän se ne enimmäkseen roskiin kantaa, korkkaamattomina.

Kyllä – aion luopua Hesarista.

Minulle on tullut Helsingin Sanomat tyyliin aina. Mutta kuinka usein luen sitä? En juuri koskaan. ”Edellisessä elämässä” sentään viikonlopun numeroihin oli aikaa paneutua ajan ja kahvikupin kanssa – nyt ei aikaa ole enää siihenkään.

Päivässä ei ole enää tilaa Hesarille. Syön aamupalan aina yhdessä Silvan kanssa enkä silloin voi oikein sanomalehteä tuijotella. Sitten alkaa lattialeikkiaika, seuraavaksi Silvan päikkäriaika ja äidin netissäjumitushetki. Ja puolilta päivin uutiset tuntuvat jo vanhoilta.

Luopumispäätös syntyi tavallaan uuden tabloid-koon myötä. Tajusin juuri, että en ole lukenut vielä yhtään tabloid-Hesaria – tiedän ainoastaan, että ne mahtuvat lehtiroskikseen helpommin kuin ennen.

hesarit.jpg

Näitä(kään) ei ole luettu.
 

Joel ei lue Hesaria koskaan. Sen elämässä sanomalehti on auttamattomasti vanhentunut käyttöliittymä. Minä sen sijaan sinnittelen edelleen myös ”printtimediaihmisenä”: uskon, että esimerkiksi aikakauslehteä netti ei (ainakaan ihan lähivuosikymmeninä) korvaa.

*******

Mistä me sitten kuullaan maailman tapahtumista? Meillä kun ei katsella sitä tv:täkään. (okei paitsi sattuneista syistä nykyään sitä Voice of Finlandia)

Itse asiassa en tiedä. Netistä kai? Tosin Joel taitaa lukea lähinnä tieteellisiä artikkeleita, ja minä Facebookin newsfeediin postattuja juttuja – onneksi kavereissa on aika paljon yhteiskunnallisesti valveutuneita tyyppejä. Vähän jopa jännittää: kapeneeko meidän maailmankuvamme?

Toisaalta: eipä tuo avaamaton Hesari sitä maailmankuvaa ole ennenkään rakentanut. Silti tämä päätös tuntuu ihan epäkansalaiselta.

Seuraavaksi klikkaan itseni HS:n nettisivuille tilausta perumaan.

Kuukausiliitettä tulee kyllä ikävä.

Kommentit (30)
  1. Devika Rani
    30.1.2013, 23:43

    Meille tulee nykyisin Hesari vain viikonloppuisin. Totesin etten ehdi lukemaan lehteä joka päivä ja omaatuntoa kolkutti se että niitä sai rahdata roskikseen – kuten sanoit – korkaamattomana. Mies ei juuri Hesariin koske, hän lukee netistä kaikki uutiset. Varovaisesti oon tutustunut ilahtuen uuteen tabloidiin. Mukavan kokoinen. 🙂

  2. teija r: hih, miten voisin yhtä aikaa sanoa, että olen yllättynyt ja että en ole yllättynyt yhtään 😀 Eli en ois ihan heti teidän perhettä ekaksi veikannut, jos olisi kysytty, että kenelle se tulee – ja sit taas toisaalta kun kuulen, että teille tuli kaikki Hesarista Maaseudun Tulevaisuuteen, niin en ole yhtään yllättänyt 🙂

    Miten en tullutkaan muuten ajatelleeksi sitä Kuukausiliite-lauantailehden ostamista ”irtona”. Näin sitä on tapoihinsa kangistunut 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *