Gallup: haalari vai takki&housut 3-vuotiaalle

Sarjassamme vanhemmuuden vaikeita valintoja: välikausihaalari VAI välikausitakki ja -housuyhdistelmä 3-vuotiaalle?

20140506_115756.JPG

2-vuotiaana haalari oli vielä must.

Tähän asti olen ollut vankka haalareiden kannattaja: ne on helppo pukea eikä tarvitse huolehtia, meneekö vyötäröltä sisään hiekkaa tai lunta. Lisäksi tirppa on niin hoikkavyötäröinen, että housujen ylhäälläpysymisessä on aina ongelmansa.

Toisaalta takki&housut -yhdistelmälläkin olisi puolensa. Takkia voisi pitää myös vaikkapa farkkujen kanssa (heh as if; milloin nyt sellainen tarve tulisi…) ja esimerkiksi kirjastoon mennessä voisi riisua vain takin ja jättää housut ja sisäpaidan kirjastovaatteiksi – ilman, että täytyy ottaa pois ja pukea kenkiä.

Tirppa ei myöskään ole koskaan ollut kiinnostunut varsinaisesti mudassa möyryämisestä, eli takilla ja housuillakin siinä mielessä pärjäisi. Ja toisaalta sitten taas nyt on iskenyt Espanjan leikkipuistoissa syntynyt kova kiipeilyinnostus – haalarilla voisi huolettomammin kiivetä ilman, että napa vilkkuu naapuriin.

Eli puolensa ja puolensa ja puolensa ja puolensa.

Tätä juuri tässä lauantai-illan ratoksi pähkäilen, ja ajattelin heittää ilmaan pikagallupin, eli:

Välikausihaalarit vai välikausitakki ja -housuyhdistelmä 3-vuotiaalle? Kumman olette valineet ja millä perusteella?

Kommentit (63)
  1. Leluteekin Emilia
    23.3.2015, 18:21

    Sekä että: haalari, koska se on ulkoleikkeihin kätevämpi ja lapsi pystyy helpommin pukemaan sen itse, mutta meillä on kyllä jo parivuotiaasta ollut kaikilla myös sellaiset ”kaupunkitakit”, ei pelkkään hienosteluun, vaan juuri siihen, että on helppo kiskaista päälle ja pois kun mennään vaikka sinne kirjastoon tms.

  2. Haalaria oon suosinut, kunnes talvi mentiinkin sujuvasti takki-housu yhdistelmällä. Nyt syksyllä käytössä ollut välikausihaalari on käynyt pienehköksi, enkä ole uutta raaskinut lähteä hankkimaan, mutta sen sijaan uudet edulliset ulkotakki ja -housut odottavat keväisempiä ilmoja, joten nyt taidetaan jatkaa housut & takkilinjalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *